Festival Buurten bij Kanaalzicht verzet van september naar juni 2018 - De Utrechtse Internet Courant Festival Buurten bij Kanaalzicht verzet van september naar juni 2018 - De Utrechtse Internet Courant

Festival Buurten bij Kanaalzicht verzet van september naar juni 2018

Festival Buurten bij Kanaalzicht verzet van september naar juni 2018
Café Kanaalzicht aan de Keulsekade.
In plaats van komend weekend, zal Festival Buurten bij Kanaalzicht plaatsvinden op zaterdag 2 juni 2018. Het veiligheidsplan voor het festival bij Oog in Al kwam te laat door en dus was het te kort dag om nog reclame te kunnen maken. “Ik ben wel een stuk geruster”,  zegt Floor van der Staak, eigenaar van café Kanaalzicht.

In plaats van komend weekend, zal Festival Buurten bij Kanaalzicht plaatsvinden op zaterdag 2 juni 2018. Het veiligheidsplan voor het festival bij Oog in Al kwam te laat door en dus was het te kort dag om nog reclame te kunnen maken. “Ik ben wel een stuk geruster”,  zegt Floor van der Staak, eigenaar van café Kanaalzicht.

Vanaf april zijn Floor van der Staak en mede-organisator Erik Derksen bezig met het voorbereiden voor het festival. “Ik kwam met het idee”, vertelt Van der Staak. “Bij ons café hebben we elke zondag livemuziek en ik kreeg het idee om die op één avond allemaal op te laten treden. Toen kwam ik op het idee om er een festival van te maken.”

Vergunningen

Na het bekijken van welke bands en foodtrucks er moesten komen en hoe ze aan het beste licht en geluid kwamen, begonnen de organisatoren met het aanvragen van vergunningen. “Daar komt echter meer bij kijken dan verwacht. En als dat eenmaal gelukt is, moet de gemeente nog naar het veiligheidsplan kijken. Uiteindelijk hoorde we pas een week van tevoren dat alles in orde was, maar dat gaf ons niet veel tijd meer om reclame te maken.”

Erg vindt Van der Staak het niet dat het festival uitgesteld moest worden. “Ik slaap er beter van. Nu hebben we tijd om er echt een goed festival van te maken. Nu kunnen we de beste bands en de beste foodtrucks regelen. Ik ben heel blij met de band Jambassadors, finalist van Clash of the Coverbands vorig jaar. Zij hadden komend weekend niet gekund, in juni kunnen zij gelukkig wel.”

Sluis

Derksen is een goede vriend van Van der Staak en eigenaar van Restaurant Buurten in de Fabriek, aan de overkant van het Merwedekanaal. “Dus kwam ik op het idee om hem erbij te betrekken. Zodat bezoekers van het festival via de sluis over het kanaal tussen de twee podia kunnen lopen. Zo is ook de naam van het festival ontstaan: ‘Buurten bij Kanaalzicht’.” Op het festival komen tien bands en acht foodtrucks te staan.

7 Reacties

Reageren
 1. Co Verband

  Best opvallend, die trend om een festivalplanning alvast de ruimte in te slingeren, facebook-events en alles, maar er daarna pas achter komen dat het meer regelwerk is dan gedacht en de boel een jaar (of oneindig) uit te stellen.

  Verder leuk: écht de tijd om er een goed festival van te maken. Ik denk echter niet dat het publiek zo kritisch is dat ze erop gaan zitten wachten. Een coverband?

 2. erwin

  He leuk, wat origineel: een festival!
  Nog origineler: met foodtrucks!
  Wat een arremoe weer… Zzzz

 3. Gregor

  @Erwin
  U heeft een alternatief? We vernemen die graag hier. De kracht hier zit ‘m in de locatie. Kortweg briljant natuurlijk!

 4. BW

  @erwin
  Jouw kritiek is niet bepaald origineel meer, maar het is allemaal maar een naam Erwin. Een festival betekent niets anders dan dat je ‘iets’ (in de breedste zin van het woord) organiseert en de onvermijdelijke frietkraam en ijscoman heten tegenwoordig foodtrucks. Een good old braderie zou je tegenwoordig ook een festival kunnen noemen. Ik heb het idee dat jij valt over de (in jouw ogen) hippe/hipster benaming, maar dat is natuurlijk niet de kern van wat daar georganiseerd gaat worden. Als je daar over valt is dat net zo onzinnig als wanneer je zou stellen dat je een hekel hebt aan een ‘evenement’ (want dat hangt namelijk sterk af wat voor evenement het is, maar die boodschap is inmiddels waarschijnlijk wel duidelijk)

 5. Ronald van Kuijk

  Een ‘festival’ op een dergelijke locatie zie je niet veel. ‘Zand’, ‘Strand”, “Lief”, “Herfst”… tja… Lowlands, PinkPop, ParkPop, BosPop, UiterwaardenPop, Silopop. 80’s now, 90’s, 00’s, 1000 verschillende hardloopevenementen of zelfs Bingo op de 10000 campings, iedereen organiseert wel wat.

  Dat twee horeca gelegenheden die tegenover elkaar liggen aan weerszijden van een uniek stukje Utrecht, gelegenheden met deels verschillende en deels overlappende doelgroepen, gezamenlijk iets organiseren waarbij een restaurant de foodtrucks omzet gunt en er voornamelijk lokale of minder bekende (bands optreden) is alleen maar te prijzen.

  @Erwin, naast alle festivals en evenementen, veel plezier bij een “Concert” (ook daar zijn er heel veel van), of een “Voetbalwedstrijd” (daar zijn er zeker **te veel** van), Of bij het lezen van “blogs/vlogs” (ook daar zijn er te veel van).

 6. Cico

  Tsja, festivals zijn ook altijd met live muziek. Blijft ook altijd leuk. Een vette hap naast mijn bier doet goed, dus de foodtrucks zijn welkom. Jammer dat het niet doorgaat!

 7. Kakhiel

  Foodtrucks zijn zooooo 2015!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).