Festival Lepeltje Lepeltje komt voor de derde keer naar Park Lepelenburg | De Utrechtse Internet Courant Festival Lepeltje Lepeltje komt voor de derde keer naar Park Lepelenburg | De Utrechtse Internet Courant

Festival Lepeltje Lepeltje komt voor de derde keer naar Park Lepelenburg

Festival Lepeltje Lepeltje komt voor de derde keer naar Park Lepelenburg
Festival in Lepelenburgpark. Foto Robert Oosterbroek
Park Lepelenburg wordt voor de derde keer omgetoverd tot festivalterrein Lepeltje Lepeltje in het weekend van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli.

Park Lepelenburg wordt voor de derde keer omgetoverd tot festivalterrein Lepeltje Lepeltje in het weekend van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli.

Het festival werd in de eerste twee edities goed bezocht en bestaat uit veel mobiele keukens en een muzikaal programma. Wel werd er twee keer een kort geding aangespannen door Stichting Behoud Lepelenburg. Dat werd beide keren afgewezen.

Op een podium treden verschillende bands en dj’s op, maar ook voor de allerjongsten is er genoeg te doen op zaterdag en zondag. Er is wederom een speciaal kinderprogramma met optredens van theatermakers, workshops en knutselopdrachten.

Op vrijdag 29 juni begint het festival om 14.00 en eindigt om 00.00 uur. Zaterdag is van 12.00 uur tot 00.00 uur en zondag van 12:00 tot 22:00. Toegang is gratis.

3 Reacties

Reageren
 1. Niels Bokhove

  ZUCHT!! Opnieuw wordt een OPENBAAR, nadrukkelijk voor ALLE Utrechters toegankelijk park weer tot besloten gebied gemaakt voor schransen en “knutselopdrachten”. En de omwonenden hebben het nakijken – en de overlast.

 2. Pieter

  @ Niels Bokhove

  Het is een gratis toegankelijk evenement zonder hekken, dus lul niet zo man.

  Eerder een veredeld buurtfeest en helemaal niet een echt festival.

  De omwonenden verdienen door hun eigen houding trouwens gewoon de komende 99 jaar lepeltje lepeltje voor hun deur. Dat ze zich maar druk gaan maken over echte overlastgevende evenementen en echte overlast; die er ook genoeg is, ipv dit NIMBY gedrag door met beschermde mossoorten op de proppen te komen.

 3. Gerard

  Maakte me al zorgen of er dit jaar wel voldoende Foodtruck festivals naar Oost komen, ben dus blij dat we deze vast kunnen noteren! Zo’n park met alleen maar rust en ruimte is namelijk behoorlijk traumatiserend voor omwonenden. En dan zijn foodtruck festivals de perfecte mix van te veel bezoekers en lekker veel lawaai, stank en rommel. Bovendien jagen ze (samen met @Niels Bokhove) klagende omwonenden de stad uit, zodat hun huizen kunnen worden verbouwd tot kamertjes voor studenten, Airbnb toeristen en short-stay yuppen, en dat volk zeurt nooit over overlast, want dat veroorzaken ze zelf ook. Een echte win-win situatie dus, vooral voor city-marketeers en festival organisatoren!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).