Festival Kannen & Kruiken in Utrechtse Park Oog in Al afgelast - De Utrechtse Internet Courant Festival Kannen & Kruiken in Utrechtse Park Oog in Al afgelast - De Utrechtse Internet Courant

Festival Kannen & Kruiken in Utrechtse Park Oog in Al afgelast

Festival Kannen & Kruiken in Utrechtse Park Oog in Al afgelast
Foto: Jeroen Schaaphok
Het festival Kannen & Kruiken dat in Park Ook in Al georganiseerd zou worden is afgelast. De organisatie laat weten dat het park alleen geschikt is als het langere tijd niet regent. Het lijkt er echter ook op dat de vele klachten uit de buurt het festival de das om hebben gedaan.

Het festival Kannen & Kruiken dat in Park Ook in Al georganiseerd zou worden is afgelast. De organisatie laat weten dat het park alleen geschikt is als het langere tijd niet regent. Het lijkt er echter ook op dat de vele klachten uit de buurt het festival de das om hebben gedaan.

De organisatie kondigde het festival, dat van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni in het park zou zijn, al aan voordat er gesproken was met omwonenden. Ook had de gemeente nog geen vergunning afgegeven voor het evenement. Kannen & Kruiken is een speciaalbier- en wijnfestival en vindt ook al in andere steden plaats.

Kritisch

Tijdens een bewonersbijeenkomst was er veel kritiek op de plannen van het festival. Niet alleen voelden omwonenden zich overrompeld door het nieuws maar ook gaven ze aan dat het terrein helemaal niet geschikt is voor dit soort grote evenementen.

De organisatie besloot daarop om nog een keer naar het park te gaan kijken. Toen viel het ze op dat het park toch niet geschikt was na hevige regenval. “De enige manier om het park wel geschikt te maken, is wanneer de gemeente preventieve maatregelen zou treffen zoals het aanleggen van drainage”, laten de initiatiefnemers weten. Het festival is daarom nu afgelast.

De bedenkers van het festival menen wel dat Kannen & Kruiken een meerwaarde is voor Utrecht. Daarom gaat de organisatie – ook verantwoordelijk voor onder meer Lepeltje Lepeltje en Gluren bij de Buren – op zoek naar een alternatieve locatie.

Gekoppelde berichten

17 Reacties

Reageren
 1. Kloek

  Les aan de organisatie: eerst bekijken of er draagvlak is en of de buurt er op zit te wachten en eerst checken of je geen schade aanricht aan een mooi park. Dat kan niet de bedoeling zijn.

  Hulde dat ze niet tegen willens en wetens doorzetten. Daar kunnen veel andere festivalorganisatoren veel ven leren. Juist als de festivals gespreid worden over groter Utrecht, valt het wel mee met de festivalisering en valt het ook mee met overlast. Dan zijn bepaalde festivals ook echt een meerwaarde. Zeker voor de wijk en buurt.

 2. JdV

  Gewoon verplaatsen naar Park Lepelenburg, dat is een prima plek voor festivals.

 3. Timo N.

  Verzadigingspunt bereikt.

 4. Don

  Jammer typisch Nimby gevalletje.

 5. PM

  Met Timo eens en misschien wel verzadigingspunt overschreden… Er gaat tegenwoordig geen zomerweekend voorbij of er is ergens wel een festival in de stad. Op zich niet erg, maar het probleem is dat het meestal met een enorme herrie gepaard moet gaan.

 6. w

  omgekeerde volgorde hebben ze gehanteerd, super bekwaam!

 7. Ooginaller

  Goedzo. Het park is net opgeknapt en dan zouden we door zo’n festivalweekend als het weer tegenzit een hele zomer in een soort omgeploegd plaggenveld moeten zitten. Is het niet waard.

 8. Ooginaller

  Trouwens wel een lekkere manier van handelen: we verzinnen een locatie voor een festival, vragen het niet aan de buurt, regelen geen nog vergunning, maar communiceren wel groots naar alle media dat het over twee maanden gaat plaatsvinden. Daarna zien we wel of het lukt. Niet geschoten is immers altijd mis? Ik denk dat de gemeente heeeeeeel erg goed moet kijken naar een eventuele volgende vergunningsaanvraag van deze jongens.

 9. Jolanda

  Nou, genoeg parken in Kanaleneiland, Overvecht, Lunetten, Hoograven, Zuilen en Leidsche Rijn zou ik zeggen!

 10. w

  extra grappig is ‘t als je beseft wat de uitdrukking: in kannen en kruiken betekent haha

 11. bee

  een falende organisatie is hier de oorzaak.

 12. Hans

  De omwonenden aan het Moreelsepark hebben jaarlijks veel last van de Parade en zijn nog nooit geraadpleegd.
  Dat vervloekte lawaaispektakel in een NB historisch park mag wat mij betreft ook verdwijnen.
  Maar ja, als je klaagt, krijg je als reactie dat het Utrecht zo mooi op de kaart zet…

 13. Gerard Brugmans

  “De bedenkers van het festival menen wel dat Kannen & Kruiken een meerwaarde is voor Utrecht.” Kunnen deze gehaaide festivalondernemers ons nog even uitleggen wat die meerwaarde dan is? Volgens mij is hier slecht sprake van ‘meer’ (festivals) en gelet op het uitgekauwde en veelvuldig toegepaste format helemaal niet meer van ‘waarde’.
  Wordt het trouwens niet tijd voor een jaarlijks festival quotum in Utrecht? Het is nu veel te makkelijk om zo’n dertien in een dozijn festival te organiseren. En als we dan zo’n beperkt aantal evenementvergunningen gaan veilen kan de opbrengt voor het herstel en onderhoud van parken en pleinen worden gebruikt!

 14. monique

  Utrecht heeft nog geen beleid op festivalgebied. Ik ben het ermee eens dat verzadiging bereikt is. Draagvlak bewoners wordt ook steeds minder.

 15. Paul

  Leuk toch! Beetje levendigheid in Utrecht. Vergeet niet dat Utrecht een grote schare jonge bewoners heeft welke wél staan te wachten op gezelligheid en het benutten van de mooie plekken welke de stad Utrecht rijk is!

  Daarnaast: ik mis nog allerlei festivals, dus er is ruimte voor groei!!
  – het saté festival –> “Sateetje Prik”
  – het koffie festival –> “Koffie Lovers”
  – het worstenbroodjes festival –> “Btabant buiten de provincie”
  – het Surinaamse keuken festival –> “Mooie Moksi”

  etc. etc.

  Kom maar op met die organisatie!

 16. Freddy

  Lekker bij Paul in zijn tuin cq. balkon!

 17. Brutus

  Wat een zeurpietjes in Oog en Al..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).