Festivalterrein de Parade wordt weer opgebouwd in het Moreelsepark | De Utrechtse Internet Courant Festivalterrein de Parade wordt weer opgebouwd in het Moreelsepark | De Utrechtse Internet Courant

Festivalterrein de Parade wordt weer opgebouwd in het Moreelsepark

Festivalterrein de Parade wordt weer opgebouwd in het Moreelsepark
De Parade wordt opgebouwd in het Moreelsepark. Foto DUIC
Het Moreelsepark wordt de komende dagen weer omgetoverd tot festivalterrein. Vanaf vrijdag 27 juli start De Parade, het rondreizende theaterfestival. Tot en met 12 augustus zijn er dagelijks tientallen voorstellingen te zien.

Het Moreelsepark wordt de komende dagen weer omgetoverd tot festivalterrein. Vanaf vrijdag 27 juli start De Parade, het rondreizende theaterfestival. Tot en met 12 augustus zijn er dagelijks tientallen voorstellingen te zien.

Vrijdag begint De Parade om 18.00 uur, maar alle andere dagen zijn er voorstellingen vanaf 14.00 uur. Toegang tot het terrein is tot 15.00 uur gratis en daarna € 7,50. Kinderen en jongeren tot 17 jaar mogen de hele dag gratis naar binnen. De toegangsprijzen van de voorstellingen en attracties variëren van € 2,- tot € 10,-.

Door de Parade worden voetgangers en fietsers om het Moreelsepark geleid. Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in de theatertenten. Het merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt.

De voorstellingen duren gemiddeld zo’n 30 minuten. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. Iedere avond spelen er live-bands die gratis toegankelijk zijn. Kijk op de site voor een uitgebreid blokkenschema en programma.

12 Reacties

Reageren
 1. Bertje 030

  Waarom op dat kleine plantsoen terwijl we grotere parken genoeg hebben ?

 2. Paulien

  Het is trouwens nog onduidelijk of het miniparkje voor De Inktpot dit jaar onderdeel is van De Parade. Vanwege het droge weer vallen daar spontaan takken uit de bomen. De gemeente Utrecht vindt het daarom vooralsnog niet veilig genoeg om daar bezoekers toe te laten. Het is nog onduidelijk of en waar vervangende ruimte beschikbaar is. De Parade en de gemeente zijn hierover nog in overleg.

 3. Tolsteeg

  Precies! Neem bijvoorbeeld het Tolsteegplantsoen. Veel meer ruimte en tegenwoordig prima bereikbaar via station Vaartsche Rijn.

 4. Fred

  @ Bertje 030: Dat vraag ik me ook al jaren af.
  Waarom niet in het Julianapark, Wilhelminapark, of het Maximapark.
  Daar is veel meer ruimte, en hoef je ook het verkeer niet te blokkeren.

 5. MJPD

  @Tolsteeg
  Midden in een woonwijk? Nee bedankt, laat maar lekker in het Moreelsepark. Veel centraler ook en vlak naast Utrecht CS. Natuurlijk komen er nu reacties in de trant van “dan moet je niet inde stad gaan wonen” of van gelijke strekking.

 6. JdV

  Ik zou zeggen verplaatsen naar Lepelenburg. Mooie locatie, plek zat en nooit wat te doen.

 7. Erwin

  De Parade gaat volgens mijn ‘bronnen’ vanaf volgend jaar naar het vernieuwde jaarbeursplein. Lijkt me een perfecte locatie (het is ook aangemerkt als Evenementlocatie).

 8. herman

  Deze plek is uniek en de Parade staat daar al zo’n 25 jaar. Uiterst sfeervol, dichtbij OV en niemand die daar woonde. Nu hooguit enkele appartementen die veel later zijn gebouwd, dus de bewoners konden het weten.

  Para de moet daar dus lekker blijven staan. De beperkingen van de ruimte zorgen juist voor de sfeer.

  Dat Jaarbeursplein is zo koud,, kil en tochtig, brrrrr daar past alleen een tentoonstelling over de DDR gedurende de jaren 70 en 80.

 9. BW

  @MJPD
  Onder andere ikzelf zeg wel eens iets in de trant van “dan moet je maar niet in de stad gaan wonen”, maar wel in een andere context. Dat gaat over mensen die klagen dat de binnenstad van Utrecht niet rustig is.

  Ik ben fan van de Parade, ik ben fan van deze locatie, maar eerlijk gezegd heb ik het altijd best raar gevonden dat een (best wel belangrijke) verkeersader in/uit het centrum hiervoor wordt afgesloten. Dat gaat m.i. toch echt verder dan het verstoren van de serene rust (want dan moet je inderdaad maar niet in het centrum van de stad gaan wonen), dit gaat over het lamleggen van een deel van de stad.

 10. MJPD

  @BW Hier ook een Parade fan. Als het op een andere locatie in en rond de binnenstad wordt gehouden, dan wordt waarschijnlijk daar een deel van de stad lamgelegd. Het is enkel het verplaatsen van het probleem. Daar komt bij, het is fekanzieperiode dus de overlast voor verkeer valt dan denk ik wel mee.

 11. Harry

  Veel te commercieel geworden en zeer geschikt voor het o zo hippe weekend belevingspubliek uit Vinex wijken en de provincie. Dus inderdaad tijd om te worden verplaatst naar het nieuwe jaarbeursplein. Houden we het park vrij voor echt leuke nieuwe en vernieuwende ideeën.

 12. Cico

  Berlijnplein. Zat ruimte, ze willen LR op de kaart zetten en de doelgroep woont er ook nog eens.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).