Films door de hele stad bij tweede editie Queer Film Festival Utrecht Films door de hele stad bij tweede editie Queer Film Festival Utrecht

Films door de hele stad bij tweede editie Queer Film Festival Utrecht

Films door de hele stad bij tweede editie Queer Film Festival Utrecht
Foto: Jolene Adelaar/QFFU
Het Queer Film Festival Utrecht vertoont van 23 tot en met 30 augustus meer dan tien LHBTQI+ films. Op verschillende locaties binnen en buiten kan je films komen kijken. Een deel van de films is gratis te bezoeken, maar het is verplicht om voor iedere film online een ticket te reserveren.

Het Queer Film Festival Utrecht vertoont van 23 tot en met 30 augustus meer dan tien LHBTQI+ films. Op verschillende locaties binnen en buiten kan je films komen kijken. Een deel van de films is gratis te bezoeken, maar het is verplicht om voor iedere film online een ticket te reserveren.

De locaties zijn onder meer binnen in TivoliVredenburg en de centrale bibliotheek aan de Neude, maar ook in de openlucht. Bijvoorbeeld op een van de buitenmuren van het Rietveld Schröderhuis en op de stadscamping van RAUM.

“Tijdens het Queer Film Festival Utrecht staan diversiteit, inclusiviteit en toegankelijkheid centraal”, meldt de organisatie. “Wij laten de queercommunity in de meest diverse vorm mogelijk zien en nemen je mee in de prachtige, ontroerende maar soms ook emotionele verhalen […].”

‘Enorm verheugd’

Jonnie Paling van Queer Film Festival Utrecht is blij dat de tweede editie er toch komt. “We zijn enorm verheugd dat we in een kort tijdsbestek een alternatief filmprogramma hebben kunnen samenstellen in nauwe samenwerking met onze partners.”

Het programma bestaat uit Nederlandse premières, korte films en films die in Nederland nog niet vaak te zien zijn geweest. Het Centraal Museum, Rietveld Schröder Huis, Hoogt Bieb Neude, Vechtclub XL, RAUM, Pathé Leidsche Rijn en Rembrandt, het Filmcafé en TivoliVredenburg werkten mee aan het programma.

Vorig jaar was de eerste editie van het Utrechtse filmfestival. Dit jaar zou de tweede editie, net zoals de vorige, in juni tijdens het Midzomergracht festival zijn. Vanwege het coronavirus ging dat niet door. Bij sommige locaties zijn de kaartjes al te verkrijgen, binnenkort zal dat bij allemaal zo zijn.

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Zijn er ook locaties in Kanaleneiland, Lombok, Hoograven en Overvecht geselecteerd? In een wijk met flats zou je op de zijkant van een grote flat prachtig groot een film kunnen projecteren.

 2. Roze Akkabi

  @ JdV

  Wat let je om je aan te melden bij de organisatie en je hard te maken voor dergelijke vertoningen?

  Wellicht speelt het mee dat er in Kanaleneiland of Overvecht (of andere genoemde wijken) geen monumenten als een Rietveldhuis staan of er een filmhuis is.

  Overigens ligt de Vechtclub XL zo goed als (zeer nabij; kruipafstand) in Kanaleneiland en ligt ook het Filmcafé op de grens van meer diverse wijken qua bevolkingssamenstelling, dus….Roeptoeter maar weer lekker.

  Overigens heb ik je in andere aan het roze gewijde posts een beetje laatdunkend zien uiten over roze activiteiten (je vond het naar mijn weten maar overdreven dat ze eigen activiteiten opeisten en je vond het soms maar aandachtrekkerij).

  Beetje hypocriet dus om je nu zogenaamd ergens hard voor te maken, terwijl je eigenlijk gewoon wil afgeven ergens op.

 3. Cico

  Roze Akkabi, hopelijk begrijp je dat dit soort mensen het ontzettend druk hebben met dagelijks verontwaardigde reacties te schrijven op DUIC, alsmede Feesboek, NUjij en de Telegraaf. Geen tijd voor een positieve bijdrage, dat moeten anderen doen

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).