Foodfestival Lepeltje Lepeltje deze zomer na twee jaar terug in park Lepelenburg Foodfestival Lepeltje Lepeltje deze zomer na twee jaar terug in park Lepelenburg

Foodfestival Lepeltje Lepeltje deze zomer na twee jaar terug in park Lepelenburg

Foodfestival Lepeltje Lepeltje deze zomer na twee jaar terug in park Lepelenburg
Een vorige editie van Lepeltje Lepeltje in Utrecht. Foto: Michiel Ton
Het driedaagse foodfestival Lepeltje Lepeltje komt na twee jaar weer terug naar park Lepelenburg. Van vrijdag 24 juni tot en met zondag 26 juni strijkt het gratis festival neer in het Utrechtse park.

Het driedaagse foodfestival Lepeltje Lepeltje komt na twee jaar weer terug naar park Lepelenburg. Van vrijdag 24 juni tot en met zondag 26 juni strijkt het gratis festival neer in het Utrechtse park.

“Eindelijk mag er weer geproost worden in het park”, schrijft de organisatie. Twee jaar lang ging het festival niet door vanwege de coronamaatregelen, maar nu wordt het weer ‘uit de koelkast gehaald en barst het als vanouds van de sfeerverhogende elementen’.

‘Zonder grenzen en drempels’ kunnen Utrechters deze zomer drie dagen lang gratis langskomen op het festival. Er kan gegeten en gedronken worden in het park, er zijn activiteiten voor kinderen en ook staat er onder meer (live)muziek op het programma van verschillende bands en dj’s.

De line-up wordt binnenkort bekendgemaakt. Acts kunnen zich nog aanmelden om te komen optreden op het festival. Dat geldt ook voor mensen die met hun keuken op het festivalterrein willen staan.

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. WV

  Bah

 2. Baliekluiver

  Ja, het feestvolk heeft er weer zin in! Maar er is dezer dagen dan ook echt wel een hoop aanleiding voor een feestje. Misschien kunnen ze de boel gezellig versieren met geel blauwe vlaggetjes en een Oekraïnse foodtruck uitnodigen. Die hebben thuis momenteel geloof ik niet zoveel te doen.

 3. Katja

  Dus weer een klerebende op het Lepelenburg.

 4. Pee

  Net nu het park zich hersteld word het weer kapot gemaakt.
  Zoek een andere plek op een groot parkeerterrein oid.

 5. Willem

  @katja:is het sowieso al.

 6. Dirk

  Het is zo droevig om elke keer die kinderachtige zure reacties te lezen onder alle horeca gerelateerde artikelen. Worden jullie er zelf niet ook een beetje moe van?

 7. Fabio

  @baliekluiver waar bij Corona thuisblijven nog iets deed voor de situatie maakt dat voor de situatie in Oekraïne niets uit. Of mensen nu een festival bezoeken of niet daar trekt Poetin zich niets van aan. Ik vond dat u echt een punt had toen festivals weer doorgingen vorig jaar maar nu wordt uw afkeer van festivals toch wel duidelijk. En dat mag maar zeg dat dan gewoon ipv het leed van de wereld er aan de haren bij te slepen.

 8. Baliekluiver

  @Dirk en @Fabio, leg me dan eens uit hoe het werkt. Moet je bij de ingang beloven niet te praten over de oorlog een paar kilometer verderop waar ze kerncentrales in puin schieten omdat dat het gezellige sfeertje verpest? Of is dat niet nodig omdat festivalgangers zo’n oorlog net zoals die pandemie toch maar een hoop gedoe om niets vinden? Met andere woorden: wat doe je dezer dagen op zo’n festival, wat valt er te vieren?

 9. Peter

  Bijzonder hoe goed en feestelijk nieuws een platform wordt voor zeikerds om hun negatieve emoties te uiten. Ik heb er in ieder geval wèl zin in !

 10. Peter

  Bijzonder hoe een postief bericht met feestelijk nieuws een platform wordt voor zeikerds om hun negatieve emoties te uiten.

  Ik heb er in ieder geval wèl zin in!

 11. Confusius

  @ Baliekluiver

  Het leven valt er te vieren. gezellig samen zijn met vrienden en bekenden en wellicht je lief. Zolang het nog kan.

  Kunnen wij de oorlog in Oekraiëne als burgers voorkomen? Vertel. want ik draag graag mijn steentje bij.

  Heb je ook nooit meer iets leuks gedaan sinds je geboren bent? Ieder jaar in mijn leven zijn er namelijk ergens ter wereld dit soort conflicten.

  Ik heb nu trouwens Corona opgelopen, zonder clubs, kroegen of restaurants in te duiken en me maar zelden in winkels te begeven. Ik heb altijd afstand gehouden, mondkapjes gedragen en mijn handen ontsmet.

 12. Dirk

  @baliekluiver, je mag daar zeker over praten, vooral doen. En bijdrage aan een oplossing, zelf heb ik geld, kleding en slaapzakken gedoneerd. Maar een leuk iets zoals een festival (en de rest van horeca gerelateerde activiteiten) systematisch afkraken, vind ik droevig. Blijf lekker binnen zitten sippen achter je computer, maar laat de rest van de wereld wel een leuke tijd hebben aub.

 13. Wim

  Sterke tekst Confuus. De hele wereld is het erover eens dat we een conflict zien zoals we niet eerder gezien hebben sinds WO II.
  Jij daarentegen hebt dit soort conflicten in elk jaar van je leven gezien.
  Ik zie ik zie wat jij niet ziet.

 14. Confusius

  @ Wim

  Dat is dus selectieve verontwaardiging. Uiteraard begint deze oorlog proporties te krijgen zoals we zelden gezien hebben en gaat dit uit de hand lopen, echter zijn er al mijn hele leven conflicten gaande waarbij ook miljoenen mensen op de vlucht zijn geslagen. Afrika kende er een aantal. Syrië hebben we gehad

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).