Foto’s: Honderden mensen op het water bij Utrecht Drijft | De Utrechtse Internet Courant Foto’s: Honderden mensen op het water bij Utrecht Drijft | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: Honderden mensen op het water bij Utrecht Drijft

Foto’s: Honderden mensen op het water bij Utrecht Drijft
Sfeerfoto evenement Utrecht Drijft in 2018.
De Rubberbootmissie heeft een waardige opvolger met Utrecht Drijft. De eerste betaalde editie van het evenement was zaterdag uitverkocht. Meer dan duizend mensen gingen bij de Veilinghaven het water in.

De Rubberbootmissie heeft een waardige opvolger met Utrecht Drijft. De eerste betaalde editie van het evenement was zaterdag uitverkocht. Meer dan duizend mensen gingen bij de Veilinghaven het water in.

De jaarlijkse traditie om met honderden opblaasboten te water te gaan in Utrecht werd dit jaar voortgezet. Na een jaar afwezigheid is de Rubberboot Missie terug, maar wel onder een nieuwe naam en een stuk beter georganiseerd. De Rubberboot Missie heeft de peddel overgedragen aan Utrecht Drijft.

Vijf jaar lang werd de Rubberboot Missie in Utrechtse grachten en singels gehouden. Het spektakel werd steeds succesvoller met op het hoogtepunt honderden rubberboten en meer dan duizend deelnemers in het water. Om de enorme groei van het evenement te kunnen beheersen, moest het feest gaan professionaliseren. Met het aantrekken van de organisatie achter Utrecht Drijft is dat gelukt.

Eigenlijk zouden de honderden deelnemers vandaag bij de Catharijnesingel het water ingaan. Maar vanwege de veiligheidsoverwegingen werd het evenement verplaatst naar de Veilinghaven. Daar gingen de vrolijke feestgangers te water met opblaasboten, -flamingo’s en -zwembaden.

 

 

Fotoverslag

20 Reacties

Reageren
 1. MJPD

  Zag vandaag veel millennials met allerlei bootjes richting de haven fietsen. Allemaal in opgeblazen toestand, het lijkt me toch praktischer om het ter plekke op te blazen? Ben benieuwd hoeveel rubberbootjes er worden achtergelaten, na -tig bier.

 2. Gerard

  U bent vast heel gezellig op feestjes, mjpd.

 3. MJPD

  @Gerard Spreekt u IRL mensen ook zo aan?

 4. Judith

  Dat de stad toestemming geeft voor dit evenement maakt ze totaal ongeloofwaardig als een Global Goal City. Het organiseren van dit soort evenementen is niet meer van deze tijd. Verzin een andere manier om een feestje te vieren! https://heelutrechtu.nl/zijmaken/sdg-14/

 5. Arjan Verhoeven

  @Judith, 5 jaar oud en nu al “niet meer van deze tijd”. Een beetje onschuldig ronddobberen, je kunt overal wel over zaniken.

 6. Judith

  Vijf jaar te veel, wat mijn betreft. Kijk een naar deze website. Deze jonge doet in ieder geval iets zinvols met zijn tijd. Laat je inspireren! https://www.theoceancleanup.com

 7. Rocco

  @ Judith, wat een onzin, heb je een rotdag?Of ben jij in je vrije tijd ook alleen maar aan het werk? Ik zou niet weten waarom het niet meer van deze tijd is, dit evenement…Laat mensen lekker plezier maken zou ik zeggen, jij mag daarna de rommel opruimen!

 8. cas

  Betalen die mensen hier serieus voor… Om de volgende dag hetzelfde te kunnen doen zonder enige cent te verspillen…?

 9. Eric

  @Judith, dit is wel een van de grotere fossielvrij varen evenementen ;-). Iedereen die langs mijn huis vaart (Merwedekanaal) pompt per paar kilometer varen een liter diesel in het water.

 10. Cor

  @cas: haha ga jij lekker de dag erna voor nop in je eentje daar ronddobberen, feestbeest!

 11. BdV

  Ik denk dat Judith bedoelt dat er na dit feest ook een kleine oceancleanup plaats moet vinden, omdat er best indrukwekkende hoeveelheden feestrestanten in en om het water achterblijven; in het kader van ‘de Gemeente ruimt het wel weer op’.

 12. cas

  @ Cor, ik bel wel een paar vrienden en heb meer lol dat een strak georganiseerd feestje. Ik kan er ook een FB evenement van maken en net zoveel mensen trekken….

 13. Mark

  Dit valt in het rijtje: Hollands, extreem simpel, marginaal carnavalesk vertier, net als Koningsdag, carnaval, Gaypride (sorry Pride), Nederlands elftal etc. Niemand weet waarom het leuk is, zolang er maar bier is.

 14. Herman

  Kleurrijk en vrolijk gezicht!

 15. Gerard Brugmans

  @ Mark: helemaal mee eens!
  Utrecht voorheen stad van kennis en cultuur is verworden tot een vrijplaats voor feesten en festijnen. Dit is helaas geen toeval maar bewust citymarketing beleid, en niet gehinderd door het voortschrijdend inzicht van bijvoorbeeld Amsterdam waar ze inmiddels het grenzeloze feestvieren proberen terug te dringen omdat de maatschappelijke kosten veel te hoog worden en de stad volledig desintegreerd.

 16. Cor

  @cas: Ja zo is de Rubberboot Missie ook begonnen. Het punt is alleen dat het steeds populairder (lees: groter) werd en dan wordt het simpelweg te veel werk en kost het te veel inspanning om het voor nop te organiseren, dan moet je ineens ook voorzieningen gaan regelen enzo. Dat spontane karakter van even een FB event maken en lol trappen houd je helaas niet jarenlang vast als het zo massaal wordt, hoe graag alle deelnemers (en ik denk ook de organisatie) dat ook zouden willen.

 17. Arjan Verhoeven

  @Judith,
  All work and no play makes Jack a dull boy

  Ik ben al een paar jaar supporter van TheOceanCleanup, én ik vind dit soort simpel vermaak prachtig.

 18. judith

  The ocean clean up heeft alleen maar zin als het gecombineerd wordt met een het aanpakken van de bron. Wat zou de bron zijn? Ik denk dat het goed is om over de gevolgen van je eigen gedrag na te denken.. Ik ben niet tegen vermaak en kan op zich de humor er van in zien, maar ik ben tegen dit evenement, omdat het getuigd van korte termijnvisie en decadent gedrag. Zijn er ook foto’s van het terrein toen het feest afgelopen was? Daar ben ik erg benieuwd naar!

 19. Arjan Verhoeven

  @Judith,

  De bron is Azie. https://www.theoceancleanup.com/sources/

 20. judith

  Als jij het niet koopt voor een feestje waar honderden anderen dit ook gekocht hebben, wordt het niet meer gemaakt in Azie. Verandering begint bij zelf verantwoordelijkheid nemen. Als je werkelijk sympathie hebt voor de doelstelling van ocean clean-up kun je je vrienden de volgende keer uitnodigen voor een minder vervuilend feest.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).