Foto’s: Meekijken bij het proefdraaien van restaurant Syr | De Utrechtse Internet Courant Foto’s: Meekijken bij het proefdraaien van restaurant Syr | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: Meekijken bij het proefdraaien van restaurant Syr

Foto’s: Meekijken bij het proefdraaien van restaurant Syr
Restaurant Syr heeft afgelopen maandag op Wereldvluchtelingendag voor het eerst proefgedraaid. In het restaurant komen onder andere vluchtelingen (statushouders) te werken.

Restaurant Syr heeft afgelopen maandag op Wereldvluchtelingendag voor het eerst proefgedraaid. In het restaurant komen onder andere vluchtelingen (statushouders) te werken.

Op de Lange Nieuwstraat 71 konden circa 50 genodigden genieten van tabouleh met rabarber, doperwtenfalafel en mosselen met kurkumasaus. Naast dat de avond de onofficiële aftrap betekende voor het restaurant, was deze tevens bedoeld om aandacht te vragen voor de campagne ‘Stay Human’ en het werk van het Stichting voor vluchtelingen-studenten UAF.

De Stay Human campagne is een initiatief van meer dan 40 organisaties. Zij willen een stem geven aan de opvatting van de meerderheid van de Nederlandse bevolking en het genuanceerde en redelijke geluid in het vluchtelingendebat versterken. De campagne is een oproep aan iedereen om vluchtelingen altijd te blijven zien en benaderen als mensen.

Stay Human alliantie Waail syr medewerker Keuken team Syr gasten Syr gasten worden verwelkomt - projectleider Ode Swart Otto Kamsteeg verteld over Stay Human

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Jansen

  Top!!!

 2. Utrechter

  Ik vraag me toch af of er geen arbeidsverguning nodig is voor deze concurrentievervalsende praktijken.

 3. Rayan

  Prachtig initiatief! Tot snel incha Allah

 4. Jansen

  wat nou weer Utrechter?

  Het is gewoon een onderneming hoor, met eigen geld en legale werknemers. Ik zie niet in wat daar concurrentievervalsend aan is. De vergunningen hebben ze hoor. Het zijn statushouders overigens. Misschien moet je eens gaan opzoeken wat dat betekent.

 5. Paul

  Mooi Rolex klokkie om de pols van die kok. Dat wordt geen corporatie huisje voor deze meneer.

 6. Harry

  @utrechter: gutgutgut daar hebben we weer zo’n door Wilders geïndoctrineerde persoon. Als je niet weet wat statushouders betekent of niet het hele artikel wilt lezen, zeg dan gewoon niks!

 7. E.T.

  Prachtig initiatief :). @Harry. niet zo kleinerend s.v.p. Zie foto 6. Op de muur geprojecteerd, nr 2. Voor jou.

 8. Jansen

  @ Paul

  Wat wil je nu eigenlijk zeggen?

  Dus als ik een duur horloge heb, dat ik cadeau gekregen kan hebben, dan verdien ik ineens heel veel geld? Want als ik dat horloge verkoop dan kan ik daar jaren van leven? Overiegns zie ik niet dat het een rolex is.

  Of wordt hier een relatie gelegd tussen een vluchteling die een huurwoning krijgt? Overigens pas als hij statushoyder is, dan heb je dus zelf als vluchteling, ook al een flinke tijd in de wacht gezeten. Dat iemand nu weinig meer heeft, doordat hij is moeten wegvluchten voor een oorlog, wil niet zeggen dat hij in eigen land weinig had. Jij laat je iphone thuis als je morgen of volgende week wegvlucht naar Duitsland als Utrecht weg wordt gebombardeerd? Ik ben benieuwd naar je mening.

  Dan nog iets, ik kan aan die meneer niet zien of het een statushouder is overigens. Er werken niet alleen statushouders bi Syr. Waar baseer je eigenlijk op dat deze man in een sociale huurwoning woont of zou moeten wonen? Het is gewoon een medewerker van Syr, een kok. Koks verdienen niet slecht. Misschien moet je zelf kok worden als je zo jaloers bent.

 9. Ike

  Ik ben blij dat er nog hoop is op een Nederland voor iedereen en een beter Nederland voor iedereen. Hartverwarmende reacties op snelle oordelen en vooral de nuchterheid want laten we wel wezen ….. het kan ons ook overkomen en werkelijk niemand zit te wachten op een vlucht uit zijn thuisland en van zijn sociale gronden.

 10. harry

  @E.T. Ik doe niet kleinerend. Ik vertel iemand alleen dat hij/zij zich eerst even moet inlezen.
  Dat doen al die Wilders gekkies niet, die schreeuwen hier bij elk artikel wel heel veel onzin. Dus dat meld ik ze dan graag even..

 11. anneke

  tje, wat een vervelende discussie.
  Laten we blij zijn dat Syr er is. Gewoon goed en betaald werk waar iedereen die wil genieten van Syrisch eten gebruik van kan maken. Prachtig toch?

 12. Jeanne

  Goed initiatief!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).