Groen licht voor benefietconcert Veritas in Lepelenburg: dit jaar een groot terras Groen licht voor benefietconcert Veritas in Lepelenburg: dit jaar een groot terras

Groen licht voor benefietconcert Veritas in Lepelenburg: dit jaar een groot terras

Groen licht voor benefietconcert Veritas in Lepelenburg: dit jaar een groot terras
Foto: Chantal Spaan
Het jaarlijkse benefietconcert van de Utrechtse studentenvereniging C.S. Veritas heeft gisteren groen licht gekregen van de gemeente. Het concert in Park Lepelenburg mag volgende week vrijdag doorgaan. Vanwege de coronamaatregelen zal het evenement wel iets anders gaan dan normaal.

Het jaarlijkse benefietconcert van de Utrechtse studentenvereniging C.S. Veritas heeft gisteren groen licht gekregen van de gemeente. Het concert in Park Lepelenburg mag volgende week vrijdag doorgaan. Vanwege de coronamaatregelen zal het evenement wel iets anders gaan dan normaal.

De studentenvereniging zorgt ervoor dat vrijdag 30 juli het park is omgebouwd tot een groot terras met een podium voor optredens van verschillende artiesten. Onder meer de Utrechtse zangeres Julia Zahra treedt die dag op.

“Het doel van dit benefietconcert is om zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting Quina Care”, zegt de vereniging. “Op deze dag is iedereen welkom om te komen genieten van goede muziek en een gezellige sfeer onder het genot van een hapje en een drankje.”

Medische zorg 

Verder kunnen bezoekers geld doneren of meedoen aan een loterij. Uiteindelijk gaat een deel van de opbrengst naar het goede doel. Dit jaar dus stichting Quina Care. Die stichting zet zich in om medische zorg in rurale gebieden van het Amazoneregenwoud te verbeteren en toegankelijker te maken. Bijvoorbeeld in Putumayo in Ecuador.

“De inwoners leven onder de armoedegrens, er is geen toegang tot veilig drinkwater en ondervoeding bij kinderen en complicaties bij (tiener)zwangerschappen zijn daar een probleem. Door de realisatie van een ziekenhuis in dit gebied kan Quina Care de inwoners van Putumayo van acute zorg voorzien.”

Tot en met donderdag 29 juli 17.00 uur kan je een plekje reserveren op het terras. Dat kan op de site van het concert. Het concert begint om 13.00 uur, eindigt om 21.00 uur en de toegang is gratis.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Is

  Wacht even..de burgemeester sluit het park vanwege geluidsoverlast en toch geeft het toestemming voor een professioneel evenement op de exacte locatie waar overlast wordt ervaren..wat mij betreft erg vreemd.

 2. Baliekluiver

  Op deze manier worden de studenten dus beloont voor hun ‘voorbeeldige gedrag’ in de afgelopen periode in én buiten de parken. Maar als er nou één groep is die alle rechten op gebruik van Lepelenburg heeft verspeelt zijn zij het toch wel. Het is precies dit halfslachtige pappen en nathouden beleid van de gemeente waardoor die gasten denken dat ze alles kunnen maken en hun wangedrag nooit gevolgen zal hebben.

 3. Lexus

  Kan de polder Rijnenburg niet aangewezen worden als festivalterrein voor de jeugd? Met het aanbrengen van wat voorzieningen zou dat verder heel veel narigheid in de stad kunnen gaan voorkomen.

 4. Binnenstadsbewoners

  Wat een bestuurschaos
  Burgemeester sluit lepelenburg om 23 uur wegens enorme overlast
  Burgemeester geeft wel toestemming voor studenten feesten op lepelenburg
  Dat zullen de omwonenden leuk vinden

 5. Inge van der Zee

  Bizar!

 6. Bernhard

  Mooi initiatief op een mooie locatie!

 7. Katja

  Waarvoor ze het doen is prima, maar waarom niet op Lage Weide ? 0,0 overlast, en makkelijk op te ruimen. Want ze laten uiteraard wel alle troep weer liggen.

 8. W.

  Leuk initiatief! Tot 21.00 uur is toch gewoon een schappelijke tijd? Daarna moet het terras opgeruimd worden dus kan het terrein schoongeveegd worden.

 9. Lexus

  @W: het terrein schoongeveegd worden? Wanneer iedereen het terrein rustig verlaat en geen rommel achterlaat, is schoonvegen van wat of wie niet nodig. Maar helaas… Samen met de herrie die er altijd gemaakt wordt, redenen te over om dergelijke hinderlijke manifestaties binnen het stadsgebied niet meer toe te staan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).