Grootste keukentalent Nederland werkt bij Podium onder de Dom: “Wij proberen Utrecht op de kaart te zetten” | De Utrechtse Internet Courant Grootste keukentalent Nederland werkt bij Podium onder de Dom: “Wij proberen Utrecht op de kaart te zetten” | De Utrechtse Internet Courant

Grootste keukentalent Nederland werkt bij Podium onder de Dom: “Wij proberen Utrecht op de kaart te zetten”

Grootste keukentalent Nederland werkt bij Podium onder de Dom: “Wij proberen Utrecht op de kaart te zetten”
Utrecht telt toch nog een beetje mee in culinair Nederland. ’s Lands meest getalenteerde kok heet namelijk Leon Mazairac en is de chef van het Utrechtse Podium onder de Dom. Dat heeft het restaurant- en hotelgids GaultMillau vandaag bekend gemaakt in hun jaarlijkse verkiezing.

Utrecht telt toch nog een beetje mee in culinair Nederland. ’s Lands meest getalenteerde kok heet namelijk Leon Mazairac en is de chef van het Utrechtse Podium onder de Dom. Dat heeft het restaurant- en hotelgids GaultMillau vandaag bekend gemaakt in hun jaarlijkse verkiezing.

“Koken is hier een ambacht en geen kunstje. Eenvoud is al lastig genoeg. Gerechten bestaan uit weinig ingrediënten, maar om ze dan zo goed te laten smaken is heel lastig. De gerechten zijn hier in Utrecht goed in balans, goed verteerbaar en natuurlijk heel lekker”, aldus GaultMillau in een toelichting op de keuze voor Leon Mazairac als Belofte van het Jaar.

Het blad Misset Horeca schreef de reactie van de Utrechtse chef gisteravond bij de uitreiking op: “Wij proberen Utrecht op de kaart te zetten samen met de jongens in de keuken. Ik wil hen bedanken. Top gedaan jongens.”

Gisteravond is in de Rai in Amsterdam de GaultMillau-gids voor 2016 gepresenteerd. De eredivisie telt 84 restaurants. De absolute top telt vier restaurants: De Librije, Manoir Restaurant Inter Scaldes, de Leest en Boreas. In tegenstelling tot de top 100 van het blad Lekker staat er in deze top wel een Utrechts restaurant: Podium onder de Dom deelt een keurige dertigste plek.

Gekoppelde berichten

1 Reactie

Reageren
  1. Andreasvdwal

    Een terechte winnaar. Elke keer dat ik hier gegeten heb was subliem. Mooie combinaties van wijn en spijs.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).