Grootste opblaasbare hindernisbaan van de wereld komt naar Utrechtse Jaarbeurs Grootste opblaasbare hindernisbaan van de wereld komt naar Utrechtse Jaarbeurs

Grootste opblaasbare hindernisbaan van de wereld komt naar Utrechtse Jaarbeurs

Grootste opblaasbare hindernisbaan van de wereld komt naar Utrechtse Jaarbeurs
De Cobra is de langste stormbaan van de wereld.
Het gigantische, opblaasbare attractiepark ‘Blow Up Extreme’ komt in de kerstvakantie naar de Jaarbeurs in Utrecht. Met 36.500 vierkante meter is Blow Up Extreme de grootste indoor hindernisbaan van de hele wereld.

Het gigantische, opblaasbare attractiepark ‘Blow Up Extreme’ komt in de kerstvakantie naar de Jaarbeurs in Utrecht. Met 36.500 vierkante meter is Blow Up Extreme de grootste indoor hindernisbaan van de hele wereld.

Vier hallen van de Jaarbeurs worden van 25 december tot en met 9 januari gevuld met opblaasbare stormbanen en springkussens. Het paradepaardje van Blow Up Extreme is de ‘Cobra’, een stormbaan met een recordlengte van 600 meter. De langste ter wereld.

Tekst loopt door onder de foto

De Cobra

Bezoekers kunnen zich ook wagen aan een springkussen van 30 bij 30 meter, een glijbaan van 10 meter hoogte en een verzameling basejumps van zeecontainers – de hoogste telt maar liefst 7 meter.

Tekst loopt door onder de foto

Voor kinderen is er een speeleiland te vinden van 25 bij 25 meter. Ook op het speeleiland zijn stormbanen, vrije vallen en glijbanen te vinden, maar dan op een kindvriendelijk formaat.

Tekst loopt door onder de foto

Tijdsloten

De gehele hindernisbaan telt in totaal meer dan 50 attracties en beslaat een oppervlakte van ongeveer vijf en een half voetbalveld. De hindernissen zijn in tijdsloten van 2,5 uur te ontdekken. Tickets daarvoor zijn beschikbaar op de website van Blow Up Extreme.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Paul

  Utrecht mist eigenlijk nog een permanente grote publieke vermaak attractie zoals Madurodam, Dierentuin. Dus goed dat we de jaarbeurs hebben !
  Eigenlijk zou zoets permanent nabij CS of LR station moeten komen…of in the wall???

 2. Koel Hoofd

  Ik wil niet lullig zijn ofzo…
  Maar is dit duurzaam?
  opblaasbare stormbanen en springkussens:
  – stormbaan met een recordlengte van 600 meter.
  – 36.500 vierkante meter

  …die opblaasmachines worden echt niet aangedreven door manpower…

  Maar door (in gunstigste geval) elektriciteit (uit kolen centrales want er is energiecrisis wat niet opgelost kan worden met windmolens -te weinig wind en molens- of zonneparen -te weinig zon en cellen- en gebrek aan opslag/distributie capaciteit; ; of generatoren (ongunstigste geval) op brandstof (prijzen gieren de pan uit…)

  Of is onze groenslinkse duurzamer66 gemeente enkel “selectief duurzaam” wanneer het partijbelang geheel policor groengewassen uit de verft komt?

 3. Bernhard

  @Koel Hoofd: Jezelf vandaag nog van kant maken is het meest duurzame dat je kunt doen in het leven. Doen we ook niet, toch? Gun mensen een pleziertje. Het leven is al zwaar genoeg.

 4. David

  Ik ben het eens met Koelhoofd, dit soort leuk vermaak (want dat is het wel) is niet duurzaam, veel plastic en kost heel veel stroom. Niet erg klimaatneutraal. Trampolines zijn dat bijvoorbeeld wel

 5. Fred

  @bernard: speak for yourself zou ik willen zeggen. Ik vind het leven helemaal niet zwaar

 6. isabelle

  @Koel Hoofd: …..zucht…..

 7. Herman

  @Paul, inderdaad en goed idee. De Jaarbeurs is toch aan het inkrimpen vanwege minder tentoonstellingen door nieuwe tijden. Mooie locatie!

 8. cas

  Ik geniet meestal er van om zure reacties te lezen, maar wat koel hoofd hier doet gaat zelf mijn azijngraad te boven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).