Hardcorefeest Thunderdome in Utrecht begint vanwege coronamaatregelen al in de middag Hardcorefeest Thunderdome in Utrecht begint vanwege coronamaatregelen al in de middag

Hardcorefeest Thunderdome in Utrecht begint vanwege coronamaatregelen al in de middag

Hardcorefeest Thunderdome in Utrecht begint vanwege coronamaatregelen al in de middag
Thunderdome, Foto: Robert Oosterbroek
Het wereldberoemde Thunderdome, dat in december in Utrecht plaatsvindt, heeft de tijden van het feest aangepast. Omdat de coronamaatregelen nog niet zijn versoepeld wordt het hardcore-evenement nu in de middag en avond georganiseerd.

Het wereldberoemde Thunderdome, dat in december in Utrecht plaatsvindt, heeft de tijden van het feest aangepast. Omdat de coronamaatregelen nog niet zijn versoepeld wordt het hardcore-evenement nu in de middag en avond georganiseerd.

Op 11 december worden de Jaarbeurshallen omgetoverd voor Thunderdome. Het feest werd 29 jaar geleden voor het eerst georganiseerd in Utrecht en is in die jaren uitgegroeid tot een van de bekendste hardcore-evenementen ter wereld en de bakermat van de gabbercultuur.

In eerste instantie wilde de organisatie het feest in de avond en nacht laten plaatsvinden, maar omdat de coronamaatregelen het nog niet toelaten tot zo laat door te gaan, is nu de tijd aangepast. “Als we ‘s nachts niet kunnen raven, dan knallen we gewoon twee keer zo hard overdag”, is te lezen in een mail die mensen met een kaartje hebben ontvangen. Het evenement wordt nu van 15.00 tot 0.00 uur georganiseerd.

Bezoekers die vanwege de tijdswijziging niet meer aanwezig kunnen zijn, krijgen de mogelijkheid hun geld terug te vragen.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  De teller van het aantal besmettingen tijdens het Amsterdam Dance Event van 2 weken geleden staat geloof ik zo rond de 1000. Los van het feit dat het nogal naïef is om te denken dat er in december nog een festival mag worden georganiseerd vraag ik me af of al bekend is hoeveel besmettingen Thunderdome denkt bij te gaan dragen aan de pandemie?

 2. Pee

  Word het virus pas na 00:00 actief of hoe moeten we dat zien dan ?

 3. Koel Hoofd

  Gevalletje volkomen vermijdbaar ‘extreem hoog ondernemersrisico’ toch moedwillig opzoeken?

 4. Teringjantje

  Ik zou alvast mijn geld terug gaan vragen, want ik zie dit niet doorgaan. En terecht, lijkt mij.

 5. Sjors

  @Baliekluiver,

  Dat ging om 1000 besmettingen van de 300.000 bezoekers, een kleine 0,3% dus.

  Thunderdome ontvangt ongeveer 30.000 bezoekers dus statistisch zouden dat 100 besmettingen kunnen worden, maar dit is appels en peren vergelijken. Het valt niet te zeggen hoeveel Thunderdome gaat bijdragen aan de besmettingen.

  En iedereen die naar binnen wil moet een QR code laten zien. Waarvan we weten dat het geen garantie is op 0 besmettingen, ADE was ook alleen toegang met een QR.

 6. Massegast

  Dankzij corona kan ik nu ‘s-nachts slapen, want geen bassen-gestamp in m’n oren. Dankjewel virus.

 7. Imro

  Ik moet gewoon deze Thunderdome mee maken💪🏽🧑🏽🙌🏽

 8. Hans

  Wat fijn dat het virus kan klok kijken.
  Het evenement wordt nu van 15.00 tot 0.00 uur georganiseerd en het virus mag dan niet naar binnen.

 9. Dirk

  Thunderdome laten doorgaan (Alstublieft) ” en uiteraard alleen mensen binnen laten die gevaccineerd zijn.
  Thunderdome annuleren zou heel DOM zijn…

  Moest thunderdome geannuleerd of verplaatst worden , dan zullen er wel meer dan 150.000 mensen op straat komen (protesteren) tegen de regering (overheid)

  Zoek de logica , of wat is het verschil….
  Meer dan 150.000 mensen op straat (protesteren) lijkt me veel erger.

 10. Rudy Muller

  En nu weer vanaf morgen de 1.5 meter afstand houden regel.
  DUS THUNDERDOME WORD GECANCELD…EN VERPLAATST NAAR EEN ANDERE DATUM.

  🙈😂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).