Het is bijna weekend: de leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Het is bijna weekend: de leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Het is bijna weekend: de leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

Het is bijna weekend: de leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor het weekend voor je geselecteerd!

Op draaiorgelavontuur met de orgelman
Wil jij je voor eventjes een echte orgelman of orgelvrouw voelen? Ga dan naar Museum Speelklok en verdien je eigen draaiorgeldiploma. Tijdens het draaiorgelavontuur met de orgelman kom je alles te weten over de kleinste en grootste orgels van Museum Speelklok. Hoor het verhaal over de buikorgeltjes, zing mee met liedjes van de straatorgels en dans samen in het Dans Paleis op de muziek van de kermis- en dansorgels!

Wanneer: 6 juli t/m 1 september
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: 
website Museum Speelklok

Onderzoek en doe deze zomer
In het museum en de Oude Hortus zijn er van 6 juli t/m 1 september allerlei activiteiten. Doe mee aan een workshop en ontdek wat er in de vijver leeft of maak een bijenhotel. Zin om te experimenteren in het Jeugdlab? De jeugdlaboranten zijn de hele zomervakantie aanwezig!

Wanneer: 6 juli t/m 1 september
Waar: Universiteitsmuseum, Utrecht
Meer info: 
website UU

Landelijke Zonnekijkdag (8+)
Op de eerste Landelijke Zonnekijkdag ga je natuurlijk naar dé zonnesterrenwacht van Nederland: Sonnenborgh. Hier werd vroeger wereldberoemd zonneonderzoek gedaan. Nu kun je als bezoeker met eigen ogen de zon bestuderen door de telescopen. Op de Landelijke Zonnekijkdag kijk je – veilig – naar de zon. Sonnenborgh stelt alle grote telescopen op, plus kleine handtelescopen in de tuin.

Wanneer: zondag 7 juli
Waar: Museum Sonnenborgh, Utrecht
Meer info: 
website Sonnenborgh

Muziekfabriek Festival
Zondag is het tijd voor de zevende jaarlijkse uitvoering. En ook dit jaar doen ze dat in de vorm van een festival. Dit betekent dat je in heel Podium Oost podia vindt waar leerlingen optreden.
Als kers op de taart krijg je ook een voorproefje van nieuwe lessen die ze in het volgende seizoen gaan aanbieden. Nieuw dit jaar is dat het festival vrij toegankelijk is, je hoeft geen entree te betalen. Maar dit mag wel, je mag dan betalen wat je wil. Jouw vrije donatie schenken ze aan een goed doel!

Wanneer: zondag 7 juli
Waar: Podium Oost, Utrecht
Meer info: 
website de Muziek Fabriek Utrecht

Vorkje Prik Festival
Dit weekend kunnen de smaakpapillen worden geprikkeld door de beste foodtrucks. Aan de bar kan de dorst gelest worden met lekkere biertjes, frisdranken, sappen en natuurlijk heerlijke wijnen. Naast al dit lekkers wordt het op Vorkje-Prik ook genieten van live muziek van diverse toffe bands en dj`s die tussendoor lekkere muziek draaien. Ook voor de kids is er voldoende te beleven. Vorkje Prik gaat in samenwerking met Sportopvang Maarssen een dagvullend programma met verschillende leuke en sportieve activiteiten en workshops aanbieden. Daarnaast zal de kinderboerderij van Geertjes Hoeve ook weer aanwezig zijn.

Wanneer: 5 t/m 7 juli
Waar: Berlijnplein, Utrecht
Meer info: 
website Vorkje Prik

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).