Er komt een Terrassen Festival in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Er komt een Terrassen Festival in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Er komt een Terrassen Festival in Utrecht

Er komt een Terrassen Festival in Utrecht
Fotografie: Bart van Eijden
De opening van het Utrechtse terrasseizoen wordt dit jaar afgetrapt met een Terrassen Festival. Op 30 en 31 maart wordt het Janskerkhof in Utrecht getransformeerd tot megaterras waar je kunt genieten van wijn, (speciaal)bier, cocktails, foodtrucks en muziek.

De opening van het Utrechtse terrasseizoen wordt dit jaar afgetrapt met een Terrassen Festival. Op 30 en 31 maart wordt het Janskerkhof in Utrecht getransformeerd tot megaterras waar je kunt genieten van wijn, (speciaal)bier, cocktails, foodtrucks en muziek.

Het festival is gratis en te bezoeken op vrijdag van 17.00 tot 01.00 uur en zaterdag van 13.00 tot 01.00 uur. Je kunt tijdens het festival niet met cash betalen, alleen met je pinpas. De initiatiefnemers van het Terrassen Festival organiseerden eerder al het Fonteyn Festival en Mother’s Finest Craft Beer Festival.

 

 

 

23 Reacties

Reageren
 1. eddy emmer

  Editie in Amsterdam viel erg tegen. Uiteindelijk bleek er 1 biermerk (hoofdsponsor met aanpalende mainstream-speciaalbiertjes) geschonken te worden, en uiteraard alles duur. Als je terrassen geweldig vindt is een daadwerkelijk terras nog altijd een betere optie, of ze moeten het in Utrecht totaal anders aanpakken.

 2. Johan

  Festival, dat hadden we nog niet in Utrecht….

 3. Cico

  “Weet jij een thema? Iets met een woordgrapje en oer-Nederlands, want dat gaat erin als zoete speltkoek.”
  “Nee ik heb echt geen ideeën meer. Weet je wat, pleur die stoelen maar gewoon neer. We maken gewoon een groot terras en noemen het…..*tromgeroffel* Terras Festival.”
  “Komt er dan ook een…. stoelendans?”
  “Nee. Gewoon bier drinken. Met je pinpas, dat dan weer wel.”

 4. Piet

  Waarom krijgen dit soort organisaties eigenlijk vergunningen?

  Er wordt geen maatschappelijk doel gediend, maar slechts een commercieel doel, dat van de organisatoren.

  Wil je een terras beginnen, dan moet je een horecazaak openen en je aan de regels houden die onder de vergunning vallen.

  Tegenwoordig houdt ondernemen slechts nog in, lekker makkelijk, geen regels en alle winst naar diegene die geen regels naleeft.

 5. Omwonenden

  Daar gaan we weer,,afd vergunningen in het stadskantoor,,,blijft maar met vergunningen strooien
  Uiterraard met keiharde bonkmuziek
  Ze hebben geen idee ,,dat daar ook mensen wonen
  Handhaving?………… een lachertje

 6. Marcel Gieling

  Als ik door de stad wandel lijkt het alle dagen een terrasfestival. Ter meerdere eer en glorie, maar vooral meer omzet van de Utrechtse horeca. Met als enig verschil dat je niet contant kunt betalen. Tja dan kan je het een festival noemen !

 7. Jolanda

  Precies, vanaf half maart is Utrecht een groot terras, waarom er dan een terrassenfestival moet komen? Beats me.
  Hou toch op met van Utrecht een Efteling te maken.

 8. el.g.

  Wat is hieraan anders dan we dagelijks mogelijk beleven?

  En met een beetje goede speakers, zal de bonk-“muziek” weerkaatsen tegen de watertoren; genieten dus, ook voor de mensen die thuis gaan blijven.

 9. Grhhhhhh

  Is er nou niemand in het stadhuis of stadskantoor,,,die denkt
  Er wonen ook mensen in de binnenstad

  Lekker vanuit het stadskantoor met vergunningen strooien
  Totaal geen binding met de stad
  Wonen vermoedelijk zelf in slaapwijken ,,houten woerden etc

 10. Katja

  Het hele jaar door zitten ze buiten, desnoods met terrasverwarming (hoezo zuinig met energie ?). Dus waarom festival ?

 11. Domtoren huilt

  Omdat 3 horecauitbaters hun zakken willen vullen
  Verzinnen ze een terrassenfestival
  Prijzen uiteraard skyhigh
  Keikarde bonkmuziek
  Honderden omwonenden, die hun ramen horen trillen van de herrie

  En Een binnenstadsvreemde ambtenaar schrijft weer gapend een vergunning uit

 12. Sonja

  Het is op 30/31 maart ook nog eens Goede Vrijdag, en Stille zaterdag. Wordt daar helemaal geen rekening meer mee gehouden? Zit er helemaal geen één Christen meer in de gemeenteraad, of laat ik zeggen andersdenkenden die hun verstand nog gebruiken… Hoe moeten al die kerkgangers deze dagen van stilte en gebed beleven in de Domkerk, Janskerk, Willibrord, Pieterskerk, met gebonk op achtergrond, wat men dan muziek noemt. Ik vind het schandalig. De stad is al het hele jaar één groot terras met lawaaimakende drinkende rokende gasten. Ongelooflijk. Ik heb er echt geen woorden voor.

 13. Simon

  En van die spatiebalk kunnen ze ook niet afblijven.

 14. Wouter van Belle

  Goed idee zeg, een feest op Goede Vrijdag en Stille Zaterdag, de belangrijkste dagen voor christenen in de vastentijd, dagen van bezinning en inkeer. Wie verzint zoiets?! Doe het dan op 1e en 2e Paasdag, is iedereen vrij en dender je niet door de bijzondere vieringen die er in alle binnenstadskerken op 30 en 31 maart zijn.

 15. jacob

  Genoeg redenen om het Janskerkhof te mijden !

 16. JK

  Hee wat leuk een festival op het Janskerkhof. Daar is zelden een (groot) terras terwijl het er wel een mooie locatie voor is. Als het meezit is het lekker weer dat weekend, dan is iedere extra terrasstoel meer dan welkom in de binnenstad. Het schijnt dan ook nog een vrije dag te zijn waar niemand meer de herkomst van weet, maar die ooit eens in een ver verzuild verleden door de toenmalige christelijke meerderheid is ingesteld en waar nu iedereen, christen, jood, moslim of agnost, ongevraagd van kan profiteren. Wel vervelend voor de omwonenden, maar goed, zo veel meer tumult dan de continu voorbij razende bussen, het overige auto- en fietsverkeer, de cafés die er toch al zitten, met bijbehorende dronkenlappen diep in de nacht en de bloemenmarkt iedere zaterdag zal het toch niet worden. De binnenstad is druk en rumoerig, als je daar niet van houdt, dan moet je lekker in een slaperige randgemeente, of in een van de prachtige buitenwijken van Utrecht gaan wonen.

  Wordt het een succes? Ligt denk ik volledig aan het weer.. Bij goed weer is ieder terras in Utrecht een succes. Er zijn er namelijk veel te weinig. Zie bericht van DUIC vorig jaar: https://www.duic.nl/horeca/hoogste-terrasdruk-nederland-utrecht/

 17. De heer De Heer

  JK:

  Hoe bedoel je, “een vrije dag waar niemand meer de herkomst van weet, maar die ooit eens in een ver verzuild verleden door de toenmalige christelijke meerderheid is ingesteld en waar nu iedereen, christen, jood, moslim of agnost, ongevraagd van kan profiteren”? Dit festival is op goede vrijdag (dan is letterlijk helemaal niemand meer vrij) en zaterdag (dan is iedereen vrij en dat heeft niks met geloof te maken).

 18. Niels Bokhove

  Hè hè, eindelijk worden we wakker. Ik heb al heel vaak op deze plek tegen de festivallisering in Utrecht geprotesteerd en kreeg dan “azijnpisser” naar mijn hoofd geslingerd. Ik ben heel blij met al deze afwijzende reacties.
  Nu die slapende ambtenaar nog wakker zien te krijgen…

 19. JK

  Aii valt dat even tegen.. ik ging ervan uit dat het een vrije dag is.. Mijn fout. Maar goede zaak dat de gemeente geen gehoor geeft aan een minderheid die deze dag graag gebruikt om in een stil hoekje hun zonden te overdenken en vindt dat iedereen dat zou moeten doen in plaats van gezellig een biertje te drinken op een mooi terras.

  Bovendien, als goede vrijdag zo irrelevant is dat het niet eens (meer) een vrije dag is, is het al helemaal geen reden om een potentieel leuk festival om die reden niet door te laten gaan.

  Bovendien, als het geen vrije dag is, zal het met de drukte in het begin ook wel weer meevallen.

 20. Katja

  @JK; Iedereen vrij op zaterdag ? Behalve (onderbetaald) winkelpersoneel. En ook nog eens op zondag. Ben géén CDA stemmer, maar het idee van één kooploze zondag in de maand (er zijn mensen die ook van een rustige stad kunnen genieten) spreekt mij wel aan !

 21. Herman

  Wat een gemopper allemaal, niemand lijkt het leuk te vinden, tenminste de 10 tot 20 reageerders hier….

  Ondertussen puilt ieder festival, feest of activiteit uit van bezoekers. De behoefte is dus enorm.
  Gelukkig zijn er in Utrecht talrijke stiltegebieden, waaronder zelfs een totaal stadsdeel als Leidsche Rijn. Dus rustzoekers ga vooral daar wonen, dan kan de rest van de bevolking lekker feestvieren in de stad!

 22. el.g.

  JK 9.48u:
  “Wel vervelend voor de omwonenden, maar goed, zo veel meer tumult dan de continu voorbij razende bussen, het overige auto- en fietsverkeer, de cafés die er toch al zitten, met bijbehorende dronkenlappen diep in de nacht en de bloemenmarkt iedere zaterdag zal het toch niet worden. De binnenstad is druk en rumoerig,”
  Juist Daarom zou het een extraatje zijn om 30-31/3 om het eens
  “anders” te doen!
  Maar hoe verschillend ook benoemd (Fonteyn Fest., Mothers F.C.Beer Fest.)
  het blijft 1 pot -van hetzelfde- nat!

  En dan….”gratis te bezoeken”, het moet niet gekker worden op gemeentegrond die onderhouden wordt o.m. door de belastingbetalende burger.

  Herman:
  “Ondertussen puilt ieder festival, feest of activiteit uit van bezoekers. De behoefte is dus enorm.”
  De “behoefte” is zeer discutabel en de bezoekers….? Onderzoek eens hoeveel van hen (binnen)stadsbewoners zijn en hoeveel (onvolprezen) toeristen, die met alle denkbare middelen naar Utrecht gehaald worden door desbetreffende
  gemeenteafdeling.

 23. Vrede

  Helemaal eens met alle geuite kritiek! Het lijkt op een schrikbewind voor de omwonenden.
  Maak er echt gezellige terrassen van waar jong en oud graag samenzijn tot 21.00 uur met soms rustige muziek zonder ziekmakend gebonk. Ook zijn de honderden jaren oude huizen en straten niet gebouwd om lawaai en gelal tegen te gaan!
  Aub houdt hier rekening mee!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).