Het weekend komt eraan en er is (heel) veel te doen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Het weekend komt eraan en er is (heel) veel te doen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend komt eraan en er is (heel) veel te doen in Utrecht

Het weekend komt eraan en er is (heel) veel te doen in Utrecht
Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected]

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected]

Uitfeest

Waar: Verschillende locaties
Wanneer: Zaterdag 14 en zondag 15 september
Prijs: Gratis toegankelijk

In het weekend van 14 en 15 september is de aftrap van het culturele seizoen in Utrecht met het Uitfeest. Twee dagen lang etaleert de cultuursector zich. Op zaterdag kunnen bezoekers veel zelf gaan doen door een ruim aanbod van workshops, presentaties, optredens, cursussen en introductielessen. De Mariaplaats transformeert in een dansplein, er wordt (mee)gezongen op het Stadhuisplein en er zijn muziekoptredens op de Stadhuisbrug. Op zondag presenteren de disciplines theater & dans, beeldende kunst, film- & beeldcultuur, literatuur en muziek zich gezamenlijk. De boekenmarkt op het Vredenburgplein en muziekfestival in de Breedstraatbuurt en Voorstraat zijn enkele aanraders.

Kijk hier voor meer informatie

De voormalige Westerkerk.

Open Monumentendag Utrecht

Waar: Verschillende locaties
Wanneer: Zaterdag 14 september tussen 10.00 en 17.00 uur
Prijs: Gratis toegankelijk

De Open Monumentendag heeft dit jaar het thema ‘Kunst en Vermaak’. Op zaterdag 14 september zijn tussen 10.00 en 17.00 uur bijna 80 monumenten open voor publiek. Ieder jaar zijn er in Utrecht tientallen monumenten gratis open voor publiek. Er worden rondleidingen aangeboden en er zijn routes uitgezet voor mensen die liever zelf op verkenning gaan. Er zijn ook verschillende concerten en lezingen in monumenten. Er zijn jaarlijks in Utrecht tussen de 20.000 en 25.000 bezoekers van de Open Monumentendag. Het thema is dit jaar Kunst en Vermaak. Er zijn bijzondere gebouwen te bezoeken zoals de Stadsschouwburg en het conservatorium in het Gebouw van Kunst en Wetenschappen. Ook de voormalige Westerkerk, het voormalige bad- en zweminrichting OZEBI en het Louis Hartloopercomplex zijn te bezoeken.

Kijk hier voor meer informatie

Foto: Robert Oosterbroek

25-jarig jubileum dB’s

Waar: dB’s, CAB-Rondom 100
Wanneer: Zaterdag 14 september
Prijs: Gratis toegankelijk

De dB’s bestaat 25 jaar en de verjaardag wordt groots gevierd met een gratis buitenfestival. Er zijn drie podia, waaronder een metalcave, om de mijlpaal in stijl te vieren. Het pand bij de Cartesiusweg is een begrip in Utrecht. In 25 jaar tijd groeide het muziekpodium uit tot dé plek voor jong Utrechts muziektalent. Blaudzun, The KIK, Terzij de Horde, ISRI en Leuk dat je dr bent Band zijn enkele van de bevestigde namen voor dit grote gratis toegankelijke festival. Er staan 25 bands op het programma die dB’s een warm hart toedragen en het feestje willen vieren met de bezoekers.

Kijk hier voor meer informatie

Foto: Renée Schipper

Mother’s Finest Festival

Waar: Janskerkhof Utrecht
Wanneer: Vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september
Prijs: 7,50 voor entreebandje, waarvan 4 euro borg voor glas

Op Mother’s Finest Festival selecteren meer dan 25 verschillende brouwerijen van over de hele wereld hun ‘finest’ speciaalbier en presenteren deze op tap. De bieren komen uit Amerika, Nederland en de rest van Europa. Op vrijdag van 16.00 tot 01.00 uur, zaterdag van 14.00 tot 01.00 uur en zondag van 13.00 tot 21.00 uur. Naast veel verschillende bieren en live muziek zijn er verschillende dj’s. Het kinderprogramma is op zondagmiddag van 13.00 tot 19.00 uur.

Kijk hier voor meer informatie

Foto: DUIC

Selectieronden Liszt Concours

Waar: TivoliVredenburg
Wanneer: Vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september
Prijs: Kaarten zijn €9,- per selectieronde

In september vinden de selectieronden van het Liszt Concours plaats in New York, Moskou, Tbilisi, Beijing, Hong Kong en natuurlijk Utrecht. Een internationale jury, bestaande uit oud-prijswinnaars, gaat op zoek naar veertien pianisten die in maart hun opwachting maken tijdens de twaalfde editie van het Liszt Concours. De pianotalenten spelen ieder een 30 minuten durend programma.

Kijk hier voor meer informatie

Foto: Kaka Lee

HE:LEEN

Waar: Rotsoord
Wanneer: Zaterdag 14 september
Prijs: Gratis toegang

De Helling en LE:EN transformeren weer tot HE:LEEN en presenteren Expeditie Rotsoord 2019. De organisatoren beloven meer locaties, meer cultuur en meer muziek op zaterdag 14 september. Er komt live muziek, kunst, performance en een kinderprogramma. Nieuw dit jaar zijn de toevoegingen van WT Urban Kitchen en de wasstraat naast LE:EN. Daarnaast bouwt De Helling voor de gelegenheid haar loading dock om tot een van de hoofdpodia van het festival.

Kijk hier voor meer informatie

De Weerdsluis bij de Bemuurde Weerd.

Drijf-in Bioscoop

Waar: Weerdsluis, Utrecht
Wanneer: Zondag 15 september, van 20.30 tot 23.00 uur
Prijs: Gratis toegankelijk, beperkt aantal ligplaatsen

Het Nederlands Filmfestival (NFF) organiseert samen met Pathé een bijzondere bioscoopavond. Zondag 15 september kunnen Utrechters met hun bootje de Weerdsluis invaren en de film Baantjer – Het Begin bekijken. Bezoekers kunnen ook plaatsnemen op een van de trappen naast het water. De drijf-in bioscoop is een jaarlijkse voorproef op het Nederlands Filmfestival dat eind september in Utrecht zal plaatsvinden. De film wordt ingeleid door korte films die geselecteerd zijn door ´t Hoogt, IMPAKT en Kaboom Animation Festival.

Kijk hier voor meer informatie

Foto: Robert Oosterbroek

De Utrechtse Boekenmarkt

Waar: Vredenburgplein
Wanneer: Zondag 15 september, van 09.30 tot 17.30 uur
Prijs: Gratis toegankelijk

Vanaf 09.30 uur staan er op 15 september zo’n 175 antiquarische boekhandels op het Vredenburgplein. De boekhandels komen uit het hele land en bieden een enorme selectie boeken aan. Liefhebbers van hartverwarmende romans of angstwekkende thrillers kunnen hier op zondag zeker terecht! Unieke boekexemplaren zijn hier voor boekenthousiasten of verzamelaars ook te vinden. Utrecht werd vorig jaar benoemd tot de UNESCO City of Literature. Nu organiseren de initiatiefnemers de tweede editie van de boekenmarkt.

Kijk hier voor meer informatie

De Utrechtse Kunstmanifestatie

Waar: Zuidelijke deel van de Maliebaan
Wanneer: Zaterdag van 13.00 tot 20.00 uur en zondag van 12.00 tot 18.00 uur
Prijs: Gratis toegankelijk

De Utrechtse Kunstmanifestatie is dit jaar weer een onderdeel van het Utrechtse Uitfeest. Hier kunt u veel van de geselecteerde kunstenaars ontmoeten die onder andere iets kunnen vertellen over hun werken. Bezoekers krijgen ook de mogelijkheid om verschillende kunstwerken te kopen. Tevens kan je een drankje doen aan de bar en zijn beide dagen omlijst door een divers programma aan side-entertainment.

Kijk hier voor meer informatie

4 Reacties

Reageren
 1. Ben Stappers

  ik mis de activiteiten op de Amsterdamsestraatweg komen weekend.
  Zaterdag de kunstroute en zondag Jazz, kunst en culinair op de Plantage

 2. Teunis

  Wie een kijkje wil komen nemen in de nieuwe Kerk aan het Lint op de hoek van de Alendorperweg: zaterdag van 11:45 tot 16:00 is het Open Dag.
  https://www.kerkaanhetlint.nl/opendag

 3. Hugo Aylva

  ‘Liefhebbers van hartverwarmende romans of angstwekkende thrillers kunnen hier op zondag zeker terecht!’

  Nou. als de boekenmarkt kwalitatief net zo hoogwaardig is als die van vorig jaar dan komt de liefhebber van ‘hartverwarmende romans of angstwekkende thrillers’ er toch wel bekaaid van af. Vorig jaar lag de nadruk (gelukkig!) toch voornamelijk op literatuur, filosofie en geschiedenis.

 4. MoB

  De koninklijke FCU speelt ook thuis zaterdagavond om 20.45.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).