Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht?

Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht?
Foto: Bas van Setten
Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected]

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected]

Sinterklaas intocht

Waar: Utrechtse binnenstad
Wanneer: Zondag 17 november, 12.00 tot 15.30 uur
Prijs: Gratis toegankelijk

Kom jij ook Sinterklaas en de Pieten welkom heten in de binnenstad? Er vinden op verschillende plekken in Utrecht activiteiten en optredens plaats. Er zullen deze dag allemaal bijzondere instrumenten gespeeld worden, want het thema van 2019 is ‘circus’. Sinterklaas vaart binnen via het Ledig Erf, gaat over de Oudegracht, legt aan bij de Weerdsluis en rijdt daarna op Amerigo door de stad naar het Domplein.

Klik hier voor meer informatie.

Foto: Tivolivredenbrug/Anna van Kooij

Pieces of Tomorrow Festival

Waar: TivoliVredenburg
Wanneer: Zaterdag 16 november, 19.00 tot 03.00 uur
Prijs: €27

Pieces of Tomorrow biedt klassiek in een nieuw jasje. Geen dresscode, biertje mag mee naar binnen en DJ St. Paul is de host. Met visuals komen verhalen van de dirigent en de musici nog meer tot leven. Maar de muziek staat centraal en blijft onaangetast – die heeft geen aanpassing nodig. Tijdens het festival is er, naast grote werken als Sibelius’ Eerste Symfonie en Mendelssohns Eerste Pianoconcert, ook ruimte voor kleinschaligere stukken: zo krijgen Schönberg en een mini-opera een plek op het ‘poptoneel’. Het Radio Filharmonisch Orkest is dit jaar de ‘headliner’ op het festival en speelt in de Grote Zaal.

Klik hier voor meer informatie.

Mega Record & CD Fair

Waar: Jaarbeurs Utrecht
Wanneer: Zaterdag 16 en zondag 17 november
Prijs: Vanaf €12,50, kinderen tot 12 jaar gratis

Op deze beurs, die dit jaar voor de 52ste keer wordt gehouden, komen muziekliefhebbers bij elkaar om platen te kopen, boekpresentaties bij te wonen, exposities te bezoeken en live optredens te zien. Dit najaar zal de beurs een expositie tonen met foto’s van jazz- en popfotograaf Frits van Swoll. Er vinden deze dagen ook Meet & Greets plaats met Vengeance, George Baker en Robert Jan Stips.

Klik hier voor meer informatie.

Smartlappenfestival 

Waar: Verschillende locaties in Utrecht
Wanneer: Vrijdag 15 november t/m zondag 17 november
Prijs: Gratis toegankelijk

Het grootste smartlappenfestival van Nederland is er weer. In het weekend van 15, 16 en 17 november zijn de mooiste tranentrekkers te horen in tientallen horecagelegenheden in en rond de binnenstad. In zo’n veertig horecazaken zijn er ruim 65 acts tijdens het muziekfestival. Onder andere volkszangers als Martin van Doorn en Rik Hoogland treden op, maar ook smartlappenkoren en bands als Pure Ellende, en Willie en De Billies.

Klik hier voor meer informatie.

Sweat ’n Wild Festival

Waar: dB’s Utrecht, CAB-Rondom 100
Wanneer: Zaterdag 16 november, 18.00 tot 02.00 uur
Prijs: €9

Het is alweer tijd voor de 2e editie van het nieuwe Utrechtse festival Sweat ’n Wild. Nadat de Boothill Saloon aan de Twijnstraat in 2017 sloot, bleef er een grote groep rock- en metalfans over. Enthousiastelingen sloegen na de sluiting de handen ineen voor dit nieuwe non-profit evenement. Sweat ’n Wild is voor de overgebleven rockers en fans die het genre nog maar sinds kort kennen. Deze zaterdagavond zal onder andere gevuld worden met gitaarbands, heavy metal disco en moshpits.

Klik hier voor meer informatie. 

Hohe Messe – J.S. Bach

Waar: TivoliVredenburg
Wanneer: Zondag 17 november, 14.00 tot 17.00 uur
Prijs: €32

Het oudste Utrechtse oratoriumkoor ‘Toonkunstkoor Utrecht’ viert dit jaar het 190 jaar bestaan. Zij sluiten het jubileumjaar af met de Hohe Messe van de grote componist Johann Sebastian Bach. De 120 zangers van het Toonkunstkoor kregen ter voorbereiding van dit concert een masterclass van Jos van Veldhoven, oud-dirigent van de Nederlandse Bachvereniging. Het Utrechtse koor wordt bijgestaan door het orkest Florilegium Musicum en solisten.

Klik hier voor meer informatie.

1 Reactie

Reageren
  1. Hetty

    Sint komt weer aan in Utrecht, blije kindergezichten. Ben benieuwd, of er donker gekleurde Pieten bij zijn. Of dat het Roetveegpieten zijn. Je zou deze Pieten ook Streepjespieten kunnen noemen, dat is een leuke naam, en er is geen verwijzing naar iets zwarts of bruins.
    Wie had er 10 jaar geleden kunnen denken, dat het Sinterklaasfeest nog eens een discussiepunt zou worden inzake racisme. Over 10 jaar liggen misschien de speculaaspoppen, de taaitaai en de chocolade muizen, Sinten en muntgeld onder vuur….deze zijn immers bruin. Drop mag dan ook niet meer, want dat is zwart. Zo kunnen we nog wel even doorgaan….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).