Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht?

Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht?
Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected]

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected]

Wintermarkt in Molen de Ster
Waar: Molen de Ster
Wanneer: Zondag 8 december, 11.00 tot 17.00 uur
Prijs: Gratis toegankelijk

Vanwege het grote succes van de afgelopen jaren is de Wintermarkt van Molen de Ster dit jaar twee keer zo groot. Het is de vierde editie van de markt en nu kunnen bezoekers bij meer dan dertig kraampjes van lokale makers naar cadeaus snuffelen. Daarnaast worden er ook gratis rondleidingen in de molen gegeven. De hele middag kunnen bezoekers bij de vuurschaal plaatsnemen en een glaasje warme glühwein en een kom huisgemaakte snert krijgen. Orkest Tegenwind en a-capella groep Divna Trio uit de Balkan en de Kaukasus zorgen voor de muziek.

Klik hier voor meer informatie.

Fotograaf: Charlie Feld

Comedy & Guitars
Waar: Het Werftheater
Wanneer: Vrijdag 6 december en zaterdag 7 december, aanvang 20.30 uur
Prijs: 16 euro

De comedyshow ‘Comedy & Guitars’ is een aanrader voor alle comedy- en gitaarliefhebbers. De komieken Harry Glotzbach en Roel C. Verburg verzorgen een nieuwe muzikale comedyshow vol grappen, komische observaties en gitaarspel. Deze combinatie resulteert volgens het Werftheater in een ‘vermakelijke comedyshow, waarbij het publiek verrast zal worden’. Roel C. Verburg is regelmatig te horen op de radio bij onder andere Giel Beelen en Veronica. Harry Glotzbach is finalist van het Leids cabaret festival en vaste komiek in het Comedy Café in Amsterdam.

Klik hier voor meer informatie.

ART MACHINES
Waar: De Nijverheid
Wanneer: Zaterdag 7 december, 20.00 tot 03.00 uur
Prijs: 18,50 euro

“Elektronische muziek laat de loods vibreren, lichtkunstwerken vormen het decor en door algoritmes-gegenereerde videobeelden kleuren de ruimte als een dans tussen mens en machine”, aldus de organisatie. Tijdens de clubavond ART MACHINES worden er door kunstenaars, die op het snijvlak van kunst, technologie en muziek werken, liveoptredens gegeven. In en rondom De Nijverheid brengt Creative Coding Utrecht de geschiedenis van mediakunst samen met pioniers van de digitale kunst en cultuur. Het programma van dit creatieve feestje bestaat uit een mix van gevestigde en opkomende digitale kunstenaars en muzikanten.

Klik hier voor meer informatie.

Kerstbomendoolhof
Waar: Leidsche Rijn Centrum
Wanneer: Vanaf zondag 8 december, 12.00 tot 17.00 uur
Prijs: Gratis toegankelijk

Ruim 750 echte, in Nederland gekweekte, kerstbomen vormen het pop-up doolhof van 1.000 vierkante meter groot. Er loopt een adoptie-actie voor de bomen en een aantal zijn al geadopteerd door lokale bedrijven. Na adoptie wordt er voor ieder geplaatste boom een nieuw exemplaar teruggeplaatst in de natuur. In het doolhof zorgen animatie-acts, kerstmuziek en lampjes voor een goede sfeer. Tussen de honderden bomen kunnen bezoekers op zoek naar de oplossing van een raadsel. De winnaar van dit raadsel krijgt een gezinsticket naar Disneyland Parijs van 1.000 euro.

Klik hier voor meer informatie.

Foto: Pexels

Vintage Kilo Sale
Waar: Peron E, Concordiastraat 80
Wanneer: Zondag 8 december, 11.00 tot 16.00 uur
Prijs: Gratis toegankelijk

The Vintage Rebel organiseert zondag de allereerste ‘Vintage Kilo Sale’ in Peron E. Met duizenden goed gesorteerde vintage kledingstukken, denk aan: ‘Levi’s 501, flanel shirts, mantels, jurken, truien, vesten, fake furs, leer, denim en bloesjes’. Er zijn ook genoeg outfits voor de feestdagen. De naam van het evenement zegt het al, het gaat hier namelijk om een zogenoemde ‘kilo sale’. Bezoekers betalen na alles gepast te hebben in de ‘pashoek’ 20 euro per kilo kleding. Er is geen minimum- of maximumgrens voor het aantal kilo’s.

Klik hier voor meer informatie.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).