Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht?

Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht?
Foto: Utrecht Rotary Santa Run.
Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected]

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected]

Rampjaar 1672 – 1673 bij Het Utrechts Archief
Waar: Het Utrechts Archief
Wanneer: Vanaf vrijdag 13 december, volgt normale openingstijden
Prijs: 2,50 euro

Deze nieuwe expositie gaat met historische verhalen en teksten duidelijk maken hoe Utrechters in de zeventiende eeuw het Rampjaar 1672 en 1673 beleefden. De Nederlandse Republiek kende in de Gouden Eeuw een enorme welstand. Dit veroorzaakte ergernis bij de coalitie van Frankrijk, Engeland, Münster en Keulen. Nederland werd van alle kanten aangevallen, maar de coalitie moest bij de Oude Hollandse Waterlinie de invasie staken. Het rijke Holland bleef gespaard. Utrecht had wel enorm te lijden onder de Franse bezetting die tot november 1673 duurde. De tentoonstelling schetst met persoonlijke briefwisselingen, dagboeken en plakkaten de situatie in Utrecht.

Klik hier voor meer informatie.

Twijnstraat & de Kerstmarkt
Waar: Twijnstraat
Wanneer: Zondag 15 december, 11.00 tot 18.00 uur
Prijs: Gratis toegankelijk

De Twijnstraat staat aanstaande zondag helemaal vol met bijzondere kerstkramen. Bezoekers kunnen genieten van winterse maaltijden en kerst-drankjes. Daarnaast zijn er tussen de 125 kramen een grote selectie aan kerstdecoraties en speciale cadeaus, zoals handgemaakte spullen, te vinden. Gedurende de dag wordt er volop livemuziek gespeeld en kunnen bezoekers sfeervolle acts bekijken.

Klik hier voor meer informatie.

Ghosttown
Waar: Central Studios
Wanneer: Zaterdag 14 december, 22.00 tot 06.00 uur
Prijs: Vanaf 36,50 euro

Na Thunderdome alweer zin in een echt hardcore-feest? Central Studios in Utrecht-West zorgt dit weekend voor een goed vervolg. ‘Een authentieke nacht uit de 90’s’ met honderd procent early hardcore, verdeeld over drie gebieden. De line-up van Ghosttown 2019 bevat onder andere Partyraiser, The Stunned Guys, DJ Promo en een drie uur lang durende set van Frantic Freak.

Klik hier voor meer informatie.

Santa Run Utrecht
Waar:
Stadhuisplein
Wanneer: Zaterdag 14 december, vanaf 16.00 uur
Prijs: Volwassenen 15 euro, kinderen 10 euro

Honderden kerstmannen en –vrouwen gaan op zaterdag door de Utrechtse binnenstad rennen om kwetsbare ouderen te steunen. De opbrengst van deze eerste ‘Santa Run’ gaat geheel naar het goede doel Stichting Met Je Hart. Deelnemers kunnen kiezen of zij het 1,4 km lange parcours één of twee keer afleggen. De loop begint met een warming-up op het Stadhuisplein en voor het startschot krijgen de deelnemers een kerstmanpak met startnummer.

Klik hier voor meer informatie.

Gratis met de nieuwe Uithoflijn
Waar:
Verschillende haltes
Wanneer: Zaterdag 14 december, 14.30 tot 17.30 uur
Prijs: Gratis

Na jaren van werkzaamheden kan zaterdag iedereen voor een dag gratis meerijden met de trams op de Uithoflijn. Passagiers kunnen bij alle haltes in- en uitstappen en het is gelijk een goede test voor het trambedrijf. De tram neemt op maandag 16 december definitief het stokje over van buslijn 12 over die na 50 jaar stopt. De Uithoflijn wordt dan het belangrijkste vervoersmiddel tussen station Utrecht Centraal en Utrecht Science Park.

Klik hier voor meer informatie.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).