Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht?

Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht?
Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected]

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected]

Het Nederlands Filmfestival

Waar: Verschillende locaties
Wanneer: Vrijdag 27 september t/m zaterdag 5 oktober
Prijs: Verschillende prijzen

Het Nederlands Film Festival (NFF) is ieder jaar een groot evenement in Utrecht. Dit jaar is het thema de Spelende mens. Tijdens het NFF wordt er een hele diverse selectie aan films en documentaires vertoond in bioscopen zoals Kinepolis, Pathé en Louis Hartlooper Complex. Er worden daarnaast ook masterclasses en presentaties gegeven. De tijdstippen, locaties en prijzen voor alle films, documentaires en talks zijn op de website van het Nederlands Film Festival te vinden.

Foto: Robert Oosterbroek

Dromen in Beton

Waar: Centraal Museum
Wanneer: Vanaf zaterdag 28 september
Prijs: €14,-

Dit najaar presenteert het Centraal Museum in Utrecht ‘Dromen in beton’, een
tentoonstelling over twee utopische bouwprojecten met een veelzijdige geschiedenis:
Kanaleneiland en Hoog Catharijne. Beide projecten werden ooit gepresenteerd als
oplossingen voor de moeilijkheden waar de stad Utrecht mee kampte. Uiteindelijk leken beide projecten eerder symbool te staan voor problemen dan voor oplossingen. Het Centraal Museum maakt de balans op en biedt verschillende perspectieven op wonen en werken in de stad.

Speciaalbier bij Roost aan de Singel

Waar: Roost aan de Singel
Wanneer: Vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 15.00 uur
Prijs: Gratis toegang

Alle wisseltaps van dit seizoen komen weer terug bij Roost. “Kom speciaal biertjes proeven, kies jouw favoriet en win leuke prijzen. Vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 15:00 uur bij ROOST aan de Singel. Het terras is overdekt en de heaters staan weer aan.”

Copyright: Tim M#th#rf##ng Fennis

Stille Disco gaat varen

Waar: Keulsekade 400
Wanneer: Vrijdag 27 september 22:00 – 04:00
Prijs: €15,50

Op deze avond kan je opstappen op deze 18+ Stille Disco op water. Er is de keuze tussen drie kanalen met daarop Hiphop/Urban, House/Funk & Disco en 80’s/90’s & meezingers. Om 22.00 is het tijd om in te stappen, de boot verlaat om 22.30 de haven en komt weer terug bij de Keulsekade om 04:00. Er is plek voor 600 personen. Meer info kan je hier vinden.

Foto: Michael Kooren

Nacht van de Poëzie

Waar: TivoliVredenburg
Wanneer: Zaterdag 28 september, 20.00 – 03.00 uur
Prijs: Kaarten vanaf €19,-

Op zaterdag 28 september kunnen liefhebbers van de dichtkunst tot diep in de nacht naar talentvolle en bekende dichters luisteren. De 37ste Nacht van de Poëzie begint om 20.00 in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. H.C. ten Berge, Gerda Blees en Ellen Deckwitz zijn drie van de twintig grote Nederlandstalige dichters die deze avond aanwezig zijn. In de gangen rond de Grote Zaal vinden er gelijktijdig literaire presentaties en een boekenmarkt plaats. In de middag is er ook een kindernacht van de Poëzie

Foto: DUIC

INU INU & THE DAY

Waar: TrivoliVredenburg
Wanneer: Vrijdag 27 september, aanvang 20.00 uur
Prijs: €7,50

INU INU is een Utrechtse dreampopband. Het viertal houdt hun muziek persoonlijk en dicht bij het hart. INU INU ziet hun muziek als een succes als het gevoelens bij de luisteraars oproept. Naast deze band is ook het lo-fi dreampopduo The Day te horen op deze avond. De Utrechtse Laura Loeters en de Duitse Gregor Sonneberg treden samen op sinds hun tijd als studenten aan de Hogeschool voor de Kunsten. Ook singer-songwriter Ismene treedt op met haar synthesizers.

Openingsweekend De Vechtsebanen

Waar: De Vechtsebanen
Wanneer: Zaterdag 28 en zondag 29 september
Prijs: €1,-

Voor de opening van het schaatsseizoen op 28 en 29 september zijn er meerdere activiteiten bij De Vechtsebanen. Op beide dagen zijn er diverse clinics. Op zaterdag om 15:30 uur is een wereldrecordpoging hoofd, schouders, knie en teen op de schaats. Zondag is er om 11:00 uur een icebattle.

Waanzin Festival

Waar: TivoliVredenburg
Wanneer: Zaterdag 28 september 12.30 – 17.00
Prijs: €37,50

Bij het Waanzin Festival staan persoonlijke verhalen centraal. Sommige verhalen zijn pijnlijk en traumatisch, andere zijn juist grappig of krachtig. Ze kunnen mensen samenbrengen. Op deze avond wordt de kracht van die verhalen besproken. Wetenschappers, kunstenaars, filosofen en ervaringsdeskundigen bevragen de grens tussen normaal en abnormaal.

Bring Your Own Beamer
Waar: Nicolaïkerk
Wanneer: Zaterdag 28 september 19:30 – 00:00
Prijs: Gratis toegang

Bring Your Own Beamer is een initiatief van Rafael Rozendaal. Bij dit jaarlijkse evenement dat deel is van het Nederlandse Film Festival kunnen makers van mediakunst, interactieve installaties of animaties hun werk presenteren met hun eigen beamer.

1 Reactie

Reageren
  1. Renate

    Zondag a.s. is ook Korenfestival in Utrecht Oost (Oude Kazerne) – de hele middag!!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).