Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht?

Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht?
De Singelloop in 2018. Foto: Bas van Setten
Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected]

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected]

Singelloop

Waar: Maliebaan
Wanneer: Zondag 6 oktober, 9.30 tot 17.00 uur
Prijs: Verschillende prijzen

De 69e editie van de Singelloop Utrecht gaat zondag van start bij de Maliebaan en in het Wilhelminapark. Meer dan 10.000 lopers melden zich ieder jaar aan voor de bijzondere loop die door de Utrechtse binnenstad en langs de singels gaat. De Singelloop is de oudste stratenloop van Nederland een heeft het snelste 10km parcours ter wereld. Toeschouwers kunnen de loop gratis bekijken.

Het Utrechts Archief: Utrecht begint hier

Waar: Hamburgerstraat 28
Wanneer: Vanaf vrijdag 4 oktober, 10.00 tot 17.00 uur
Prijs: Gratis toegankelijk tijdens het openingsweekend

‘Utrecht begint hier’ is een nieuwe vaste expositie die te bewonderen is in vier gloednieuwe expositiezalen. In de aanloop naar het 900-jarige bestaan van Utrecht hoopt Het Utrechts Archief met de vernieuwde ruimtes en wisselende tentoonstellingen meer mensen kennis te laten maken met de geschiedenis van de stad. Op de tentoonstelling worden verhalen uitgelicht van historische Utrechters, zoals de heldin Trijn van Leemput, de molenaar van molen De Ster en de eerste vrouwelijke student aan de Universiteit Utrecht.

Bocktoberfest 

Waar: Rotsoord
Wanneer: Vrijdag tot zondag 6 oktober
Prijs: Gratis toegankelijk

Rotsoord wordt op 4, 5 en 6 oktober weer omgetoverd tot Duitse bierhallen tijdens het Bocktoberfest. Het festival wordt georganiseerd door Camping Ganspoort, Taplokaal Gist, Klein Berlijn en de Helling. Het Bocktoberfest is gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Toen duurde het festival twee dagen. Tijdens het festival treden er verschillende dj’s op. Op zaterdag is er ook een verrassingsoptreden.

Fair Fashion Festival

Waar: Janskerkhof
Wanneer: Zaterdag 5 oktober, 12.00 tot 18.00 uur
Prijs: Gratis toegankelijk

Het Fair Fashion Festival op het Janskerkhof wordt zaterdag georganiseerd in het teken van duurzame mode. De initiatiefnemers van Stichting Young & Fair zullen deze dag een markt voor kleding opzetten. Merken zoals DEVÏ, Eljada Fair Fashion en Zen by Sen zullen aanwezig zijn op de markt. In de namiddag en ’s avonds zullen er in de Janskerk modeshows en workshops plaatsvinden. Het is dit jaar de 7e editie van het festival.

Oktoberfest Filmcafé

Waar: Filmcafé, CAB-Rondom 90A
Wanneer: Zaterdag 5 oktober, 23.00 tot 04.00 uur
Prijs: Gratis toegankelijk

Zaterdag 5 oktober nodigt het Filmcafé mensen uit om op zijn Duits bier te komen drinken in het Filmcafé aan het CAB-Rondom. De entree is gratis en vanaf 23.00 uur worden er Duitse schlagers en discotunes afgespeeld. Voorafgaand aan het feest kunnen bezoekers ook gratis de film Bohemian Rhapsody kijken. Het evenement is 18+.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).