Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht?

Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht?
Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected]

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected]

Waterlinie Wandeltocht

Waar: Vanaf Jaarbeursplein of Botanische Tuinen
Wanneer: Zaterdag 19 oktober, 12.00 tot 23.00 uur
Prijs: Vanaf 15 euro

Op zaterdag 19 oktober vindt de allereerste Utrechtse Waterlinie Wandeltocht plaats. De tocht voert langs veertien forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Zo zal er op het kazerneterrein van de Kromhout Kazerne (anders niet toegankelijk voor publiek) een blaaskapel te zien en te horen zijn. Er zijn 5 verschillende routes met verschillende afstanden. De langste routes zijn 37.5 km, 25 km of 20 km lang. Deze starten allemaal op het Jaarbeursplein. De kortere afstanden starten bij de Botanische Tuinen op Utrecht Science Park en zijn 17.5 km of 12.5 km lang. 

Werkspoorcafé De Leckere

De Leckere Oktoberfest 2019

Waar: Werkspoor Café De Leckere
Wanneer: Zaterdag 19 oktober van 16.00 – 00.00 uur
Prijs: Gratis toegang

Zaterdag tovert het Werkspoor Café De Leckere om in een ware Duitse biertent tijdens de tweede editie van het Oktoberfest. Naast heel veel hier is er ook een kippetje of curryworst te krijgen. Als klap op de vuurpijl zorgen DJ Dirndl en Walter Ego dat de tent schudt, de tafels trillen en de pullen klotsen.

Culturele Zondag: Alles Kids

Waar: Verschillende locaties in de stad
Wanneer: Zondag 20 oktober, 10.30 tot 17.00 uur
Prijs: Gratis toegankelijk 

Alle kinderen kunnen tijdens Culturele Zondag Alles Kids weer een dag lang op pad met hun familie en vrienden langs meer dan honderd culturele activiteiten op diverse locaties in de stad. Van het XXL-Twisterveld op het Vredenburgplein tot een mini-markt met kraampjes op kinderformaat op het Domplein. In de Metaal Kathedraal gaan kinderen met hun ouders in gesprek over de toekomst tijdens Parlement van de Dingen van theatermaker Lotte van den Berg. Thema van deze derde editie is ‘spelen met perspectief’ waar de vele deelnemende organisaties hun eigen invulling aan geven.

Maliebaanloop

Waar: Maliebaan
Wanneer: Zondag 20 oktober, 09.45 uur tot 14.45 uur
Prijs: 10 euro

De 35e editie van de Maliebaanloop vindt plaats op zondag 20 oktober. Lopers kunnen kiezen tussen de afstanden zes of tien kilometer, maar er wordt dit jaar ook een nieuwe afstand geïntroduceerd: de IVVO Dubbel. Fanatiekelingen kunnen nu beide afstanden achter elkaar lopen. Kinderen zijn ook welkom bij de 1 kilometer kidsrun (4 t/m 13 jaar). Jaarlijks trekt de loop meer dan 2.000 hardlopers naar de Maliebaan.

Lego World

Waar: Jaarbeurs Utrecht
Wanneer: van donderdag 17 oktober tot woensdag 23 oktober
Prijs: Vanaf 19,50 euro

Jaarbeurs Utrecht wordt weer omgetoverd tot Lego World. Op 35.000 vierkante meter kunnen jonge en oudere bezoekers met miljoenen Lego-steentjes spelen. Er zijn levensgrote bouwwerken te vinden, de helden van Lego Hidden Side zijn aanwezig en er zijn veel andere leuke dingen om te doen. Ook voor ouderen is Lego World een inspiratie. Bezoekers kunnen leren coderen bij LEGO Education en er wordt om creativiteit gevraagd bij een van de bouwwedstrijden.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).