Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht?

Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht?
Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected]

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected]

Cirque du Data – De Grote Datashow (12+)

Waar: Berlijnplein, Leidsche Rijn
Wanneer: Vrijdag 1 november t/m zondag 3 november (6 shows)
Prijs: €11, studenten €8

De Grote Datashow barst vrijdag los en het publiek wordt op theatrale wijze meegenomen in de wereld van data. De show is één grote open databron waarin het publiek geconfronteerd wordt met relevante en confronterende vragen. “Met Cirque du Data benaderen we de mogelijkheden rondom de inzet van data op een speelse en positieve manier”, zegt Donica Buisman, directeur van medeorganisator RAUM.

Klik hier voor meer informatie.

Streekbierfestival

Waar: Verschillende cafés in de binnenstad
Wanneer: Donderdag 31 oktober t/m zondag 3 november
Prijs: Gratis entree

De herfsteditie van het Streekbierfestival gaat op de laatste dag van oktober om 16.00 uur van start. Verschillende cafés in de binnenstad van Utrecht presenteren tijdens dit festival meer dan zestig Nederlands gebrouwen bieren aan het publiek. In elk café staat een Nederlandse brouwerij centraal en kunnen twee bieren geproefd worden. Ieder deelnemend café staat in een overzicht op Facebook. Daarnaast wordt ook de Bierhistorische Wandeling gelopen. Hier leer je over historische bieren, verdwenen brouwerijen en dronkemansverhalen uit de Domstad. Tickets van de wandeling kosten €19.50 per persoon.

Klik hier voor meer informatie.

IMPAKT Festival

Waar: Het Huis Utrecht
Wanneer: Woensdag 30 oktober tot en met zondag 3 november
Prijs: Dagpas vanaf €18, los kaartje vanaf €8

Het Impakt Festival is een vijfdaags multidisciplinair festival met de nadruk op mediakunst. De hoofdlocatie is Het Huis aan de Boorstraat, maar er zullen ook activiteiten plaatsvinden in onder andere het Impakt Centrum en op de Neude. Het thema van dit jaar heet ‘Speculative Interfaces’. Het festival wil door middel van filmvertoningen, lezingen en optredens onderzoeken hoe de mens omgaat met technologie en hoe deze relatie ons gedrag veranderd.

Klik hier voor meer informatie.

Foto: Stijn Poelstra

Open huis Werkspoorfabriek 

Waar: Schaverijstraat 9
Wanneer: Zaterdag 2 november, 11.00 tot 16.30 uur
Prijs: Gratis toegankelijk

De voormalige Plaatwerkerij van Werkspoor is getransformeerd tot een 10.000m2 groot bedrijfsverzamelgebouw. Op zaterdag houdt de Werkspoorfabriek aan de Schaverijstraat open huis voor publiek. In de Werkspoorfabriek zijn 48 bedrijven gevestigd, variërend van creatieve bedrijven en ambachten tot bedrijven uit de innovatieve maakindustrie. Bezoekers kunnen in de hoofdentree een drankje doen bij koffiebar Pluck en daarna de vernieuwde hal bezichtigen.

Klik hier voor meer informatie.

Feestavond bij DHSC met Johan van Waas

Waar: Sportpark Wesley Sneijder (DHSC)
Wanneer: Zaterdag 2 november, 20.00 tot 01.00 uur
Prijs: €10

Volkszanger Johan van Waas gaat zaterdagavond voor een gezellig feestje zorgen bij sportclub DHSC. De geboren Gouwenaar Van Waas is bekend van zijn singels ‘Zal ik jou eens zeggen’ en ‘De bloemenbuurt’. De kaarten zijn te koop in de kantine van DHSC op Sportpark Wesley Sneijder. De gehele opbrengst van deze feestavond gaat naar de Jeugdspelers van de club.

Klik hier voor meer informatie.

1 Reactie

Reageren
  1. De Bierbaard

    En vergeet niet het Ubock festival, een Bockbier festival bij De Parel van Zuilen:
    https://www.facebook.com/ubockfestival/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).