Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht?

Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht?
Circuit des Yeux live op Le Guess Who? 2018 | Fotografie: Erik Luyten
Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected]

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected]

Le Guess Who?

Waar: Verschillende locaties in Utrecht
Wanneer: Donderdag 7 november t/m zondag 10 november
Prijs: Dagpas vanaf €43

Le Guess Who? is een internationaal festival gericht op genre-doorbrekende muziek uit alle windstreken. Bezoekers van over de hele wereld komen speciaal naar Utrecht om deze bijzondere optredens mee te maken. Het is dit jaar de dertiende keer dat er voor Le Guess Who? In heel Utrecht concerten worden georganiseerd. Dit jaar presenteert het festival voor het eerst Hidden Musics. Hidden Musics haalt een selectie muzikanten naar Utrecht die niet of nauwelijks buiten hun eigen land hebben opgetreden. De internationale muzikanten spelen muziek die zich met minimale invloeden van buitenaf heeft ontwikkeld.

Lombok Festival

Waar: Lombok
Wanneer: vrijdag 8 november, 15.00 tot 21.00 uur
Prijs: Gratis toegankelijk

Het Lombok Festival is is een satellietprogramma van Le Guess Who? en moet een viering worden van de culturele diversiteit van de Utrechtse wijk. Tijdens Lombok Festival zijn op verschillende locaties in de wijk optredens en activiteiten, met naast muziek ook exposities, poëzie, lezingen, dans en speciale samenwerkingen. De Ulu Moskee opent de deuren voor rondleidingen aan festivalbezoekers en op een eetmarkt op het Moskeeplein laten thuiskoks uit de wijk je proeven uit allerlei wereldkeukens. Deelnemende locaties zijn Molen de Ster, Antoniuskerk, De Voorkamer, Wishing Well West, Levantine, Ubuntuhuis en Kopi Susu. Nieuwe locaties in 2019 zijn er in de vorm van Perron West, Instock Utrecht en The Anthony Hotel.

Foto: Bas van Setten

Sint Maarten Parade

Waar: Start op Domplein
Wanneer: Zaterdag 9 november, 17.00 tot 20.00 uur
Prijs: Gratis toegankelijk 

In november is het tijd voor de Sint Maarten Parade met de jaarlijkse lampionnenoptocht. De optocht met lichtsculpturen, orkesten, koren en theatrale acts gaat door de binnenstad van Utrecht. Geïnteresseerden mogen alles wat licht geeft meenemen en aantrekken: bijvoorbeeld een lampion, reflecterende kleding of een kerstsnoer. De route dit jaar is ten opzichte van voorgaande jaren iets veranderd. Om het publiek betere zichtplekken te bieden worden nu grotere pleinen zoals Neude en Stadhuisplein gepasseerd.

Spellenspektakel in de Jaarbeurs

Waar: Jaarbeurs Utrecht
Wanneer: Zaterdag 9 en zondag 10 november, 10.00 tot 18.00 uur
Prijs: 12,85 volwassenen en 4,85 euro voor kinderen

Het spellenspektakel is er weer in de Jaarbeurs. De nieuwste bordspellen worden gepresenteerd en de spellen kunnen worden geprobeerd. Er is uitleg van ervaren demonstrateurs en naast nieuwe spellen ook uitbreidingen van andere spellen of tweedehands bordspellen te koop. Probeer de nieuwste spellen tijdens een van de vele demonstraties.

Het Berlijnplein. Foto: Robert Oosterbroek

Val van de Berlijnse Muur

Waar: Berlijnplein Utrecht
Wanneer: Zaterdag 9 november, 15.00 uur
Prijs: Gratis toegankelijk

De Berlijnse Muur die sinds enkele weken op het Berlijnplein in Utrecht staat, valt op zaterdagmiddag 9 november, exact dertig jaar na de val van de Muur in Berlijn. Met het zestig meter lange bouwwerk is afgelopen weken op het Berlijnplein stilgestaan bij deze historische gebeurtenis die voor Duitsland, Nederland en Europa grote gevolgen had. Het project is een initiatief van beeldend kunstenaar Pet van de Luijtgaarden, bekend van eerdere projecten zoals het Drijvend Dorp en de Caravantoren. Vanaf drie uur ‘s middags op zaterdag 9 november zal er onder de overkapping op het Berlijnplein een puntig, educatief programma plaatsvinden.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).