Het weekend van David Lambers, bedrijfsleider van Ubica: ‘We hopen dat het Bock & Rock festival jaarlijks terugkeert’ | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van David Lambers, bedrijfsleider van Ubica: ‘We hopen dat het Bock & Rock festival jaarlijks terugkeert’ | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van David Lambers, bedrijfsleider van Ubica: ‘We hopen dat het Bock & Rock festival jaarlijks terugkeert’

Het weekend van David Lambers, bedrijfsleider van Ubica: ‘We hopen dat het Bock & Rock festival jaarlijks terugkeert’
David Lambers. Foto: DUIC / Marleen Stoker
Dit weekend is de eerste editie van een nieuw bockbierfestival op het Stadhuisplein: Bock & Rock. Drie dagen lang kunnen bezoekers genieten van live-muziek en verschillende bockbieren. We spraken David Lambers, bedrijfsleider van Ubica en mede-organisator van het festival. “Een goede sfeer vinden wij het belangrijkste.”

Dit weekend is de eerste editie van een nieuw bockbierfestival op het Stadhuisplein: Bock & Rock. Drie dagen lang kunnen bezoekers genieten van live-muziek en verschillende bockbieren. We spraken David Lambers, bedrijfsleider van Ubica en mede-organisator van het festival. “Een goede sfeer vinden wij het belangrijkste.”

In de stad zijn al veel (bier)festivals. Waarom nu ook een Bock & Rock festival?
“Samen met Café de Zaak hebben we dit festival georganiseerd. We hadden al langer plannen voor een rockfestival op het Stadhuisplein, maar we waren nog op zoek naar een juiste invulling daarvoor. Dit jaar wilden we dat doen als einde van de Bockentocht, maar dat is een beetje uit de hand gelopen, ha ha. Dat is nu dus Bock & Rock op vrijdag, zaterdag én zondag geworden! Een combinatie van leuke coverbands en lekkere bockbieren lijkt ons perfect. Ik denk dat er zeker behoefte is aan een festival als dit.”

Wat staat er allemaal op het programma?
“De meeste bands die optreden zijn coverbands. Dat gaat van Queen tot Muse en er komt zelfs een U2 coverband. Vooral daar kijk ik erg naar uit! Verder zijn zeven brouwerijen aanwezig. Het is de bedoeling om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. We willen het festival volgend jaar nog uitbreiden door ook de winkeliers erbij te betrekken. Het Bock & Rock op het plein blijft denk ik hetzelfde, maar er zou eventueel nog een modeshow bij kunnen. Of een Bockentocht waarbij mensen ook bij de winkeliers langsgaan. Dit jaar was het nog te kort dag om dat met elkaar te regelen.”

Bij het bockbierfestival op het Ledig erf waren er veel klachten van omwonenden. Zijn jullie daar niet bang voor?
“De buurt is geïnformeerd over het programma. Er zijn natuurlijk vaker feesten op dit plein, zoals met Koningsdag. We hebben er dus al veel ervaring mee. Ik maak me daarom geen grote zorgen over eventuele klachten van omwonenden. Zelf vind ik het alleen maar leuk dat er meer in de binnenstad wordt georganiseerd. Je ziet nu steeds meer dat horecazaken samenwerken om evenementen te organiseren.”

Grote kans dat er veel mensen op het festival af komen. Hoe gaan jullie om met de drukte?
“Voor ons is het natuurlijk ook nog spannend hoe het allemaal gaat lopen, ook omdat het de eerste editie is. Zeker gezien de weersvoorspellingen verwachten we dat het erg druk wordt. Het plein is behoorlijk groot opgezet en er is dan ook wat meer ruimte dan op het Ledig erf. We zetten het met hekken op een goede manier af zodat we de aanloop van bezoekers ook kunnen structureren. Hoeveel bezoekers er zullen komen vind ik lastig in te schatten. Het is weer een heel andere opzet dan met Koningsnacht vanwege de tenten en statafels. Belangrijker is dat wij alles zo goed mogelijk hebben geregeld en dat er een leuke sfeer heerst.”

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?
“Als ik vrij ben vind ik het heerlijk om een stukje te gaan motorrijden. Dat is echt een passie van me. Soms ga ik naar een theatervoorstelling. Theater Kikker vind ik altijd leuk om heen te gaan. Daarnaast bezoek ik graag de horeca in Utrecht.”

In welke restaurants en cafés kom je graag?
“Café de Zaak en Café De Potdeksel vind ik het leuke cafés. Ik ga niet vaak buiten de deur lunchen, maar toevallig was ik afgelopen week twee keer bij Willem, dat nieuwe restaurant. Verder eet ik ’s avonds graag een hapje bij Spaghetteria of Madeleine.”

9 Reacties

Reageren
 1. Margreet

  Super leuk initiatief. Zie uit naar uitbreiding ideeen

 2. Karel

  Hartstikke leuk, maar twee tips voor volgend jaar:
  Gratis toegang tot toiletten, of op zn minst contactloos. Niet iedereen heeft nog contant geld bij zich.
  Meer bockbier (aanbod was nu toch wat karig) , meer verschillende maaltijden. In plaats van twee Heineken-stands, kan minstens één minder.

 3. Willem

  Ik hoop dat het hier bij blijft. 2 nachten geen oog dicht gedaan. O, natuurlijk, dat hoort erbij & dan moet ik maar niet aan de Oudegracht gaan wonen… behalve dat ik hier al 55 jaar woon.

 4. Omwonenden stadhuisplein

  De buurtbewoners zijn niet geinformeerd,,dus dat klopt al niet

  Buurtbewoners
  Waaronder gezinnen. Met kleine kinderen en ouderen
  Zitten 3 dagen met oorverdovende herrie
  Muziekboxen , op 20 meter van de huiskamers van omwonenden
  Met oorverdovende bonkherrie
  3 dagen lang,,tot een uur in de nacht

 5. Frits

  Als je als cafeuitbater zo veel geluidsoverlast, op het stadhuisplein veroorzaakt
  Dan heb je maling aan de mensen die aan het plein wonen
  A sociaal

 6. Fabian

  Hoe kan iemand op de ochtend van de derde dag al weten dat het drie dagen herrie is, zondag hield het om 18:00 op en heb ik amper geluid gehoord.

 7. June

  Dat dit historische plekje totaal ongeschikt is voor een evenement als dit,lijkt ons logisch.Deze plek verdient een locatie te zijn voor alle mensen,overdag ,s’avonds en s’nachts.Er wordt met zoveel grofheid voorbij gegaan aan de belangen van de bewoners ,detailhandel en dagjesmensen.
  Er is volop geplast in de Annastraat.Alle fietsen gedumpt tegen een monument uit 1650.Het armoedige lelijke zwarte zeil waarmee alles wordt afgedekt.Wc units voor een terras van een hardwerkende ondernemer die niet op de hoogte was.Het akoestische milieu is van alle mensen.Nu moeten de bewoners vluchten of slapeloze nachten ondergaan.De winkels ervaren enkel overlast.De organisatie informeert niemand van tevoren.Als er verder nog ambities zijn voor meer Rock en Bock in de toekomst,of afgeleiden daarvan,zijn daar concertzalen voor.

 8. Stadsie

  Op z.n utregs

  Zeg jochie

  Opflikkere met je rockfestival op ut stadhuisplein,,,doe die rotzooi maor bij je eige voor de deur

 9. Annastraat

  Cafe ubica cafe de zak,,bedankt voor het fijne weekend met je rockfestival

  Omdat jullie zelfs geld wilden verdienen voor betaalde toilets op het stadhuisplein,,zijn alle woongevels ondergezeken in de annastraat
  Bewoners die er wat van durfden te zeggen,,werden bedreigd en uitgescholden
  Nooooit meer een rockfestival Op ons plein!!!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).