Het weekend van Hensley ‘Voortuin’ Dirks: “Ik kan niet zo goed aarden aan de andere kant van de bar” | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van Hensley ‘Voortuin’ Dirks: “Ik kan niet zo goed aarden aan de andere kant van de bar” | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van Hensley ‘Voortuin’ Dirks: “Ik kan niet zo goed aarden aan de andere kant van de bar”

Het weekend van Hensley ‘Voortuin’ Dirks: “Ik kan niet zo goed aarden aan de andere kant van de bar”

Stilzitten vindt hij maar lastig. Liever zet hij een kop koffie of tapt hij een biertje voor zijn gasten. Hensley Dirks (33) werkt al bijna zijn halve leven in de horeca en zou ook niets anders willen. Zijn doel? Een eigen horecazaak. En dat is gelukt. Samen met zijn maatje Koen runt hij sinds twee jaar Café de Voortuin en deze zomer openden zij samen met een derde compagnon Café Stathe. Drukke tijden dus voor deze jonge ondernemer want twee weken geleden werd zijn zoontje geboren!

Om maar even bij het begin te beginnen, van harte met het vaderschap!

“Ja, haha leuk he, dankjewel! Hij heet Jonathan. Ik zit te denken; jij komt natuurlijk voor die vraag: wat doe je in je weekend? Ik denk dat ik dit weekend met mijn zoon naar de kroeg ga. Hoe klinkt dat? Dan leg ik hem ik zijn wiegje en gaan we samen, voor het eerst, een kijkje nemen bij De Voortuin en Stathe. Kan hij meteen kennis maken met mijn mooie kroegen haha.”

Hoe zag jouw weekend eruit voor je vader werd?

“Ik hield niet zo van vrij zijn. Ben liever aan het werk, met een eigen zaak gaat dat altijd door. Vroeger had ik dat al hoor. Als ik niet was ingeroosterd voor Oud&Nieuw, dan belde ik gewoon een andere kroeg op om te vragen of ze niet nog iemand nodig hadden om te werken. ( ‘Oh en vind je het trouwens erg als ik even mijn ding doe tijdens het interview, er zitten gasten op het terras’.) Ik heb nooit zo goed kunnen aarden aan de andere kant van de bar. Verstop me liever aan deze kant, daar voel ik me op mijn gemak.”

En die wervelwind achter de bar heeft een kindje gekregen?!

“Ja! Mijn vriendin is er inmiddels aan gewend dat ik weinig thuis ben door mijn werk. ik ben nu natuurlijk wel extra veel thuis. We hebben het echt leuk. Er komt continu bezoek want iedereen wil het kindje zien. Tussendoor koken we wat samen of maken we een wandeling. Misschien word ik langzaamaan wel wat rustiger haha.”

Het weekend is voor jou dus niet altijd ontspannen als horecaman, hoe rust jij graag uit?

“Nou daar moet ik echt even over nadenken. Oja, soms gaan we naar Friesland. Daar hebben de ouders van mijn vriendin een bed&breakfast. Daar kunnen we echt even lekker uitrusten. Als ik zelf een biertje ga drinken met vrienden gaan we vaak naar Live aan de Oudegracht, dat is de zaak van een maatje van mij.”

Stel dat Jonathan ook barman wil worden later, wat zeg jij dan?

“Haha, ik zou hem een iets gezondere levensstijl aanbevelen. ‘ Word lekker sportman’, zou ik tegen hem zeggen. Maar ik zal niks voor hem invullen. Mijn vriendin en ik zijn alle twee heel sportief en hebben beide veel gedanst. Sporten zullen we hem altijd proberen aan te bieden.”

Wat maakt Utrecht jouw stadje?

“Basketballen op het veldje in de Wittevrouwen buurt, of op zaterdag voetballen met mijn vriendenteam, lekker uit eten aan de gracht en alle horecazaken kennen. Utrecht is klein en dat heeft me vroeger wel eens benauwd maar nu niet meer. Ik zie er nu het mooie van in. Ik ben een horecadier, altijd al geweest. Alle mensen waar ik ooit een drankje bij bestelde aan de bar vinden het nu ook leuk om een biertje bij mij te komen drinken. En dat is leuk, want zo werkt het natuurlijk.” (tekst: Jolien van den Elsakker)

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).