Het weekend van Maartje Muizers: ”Vier dagen vrij is echt een soort vakantie” | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van Maartje Muizers: ”Vier dagen vrij is echt een soort vakantie” | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van Maartje Muizers: ”Vier dagen vrij is echt een soort vakantie”

Het weekend van Maartje Muizers: ”Vier dagen vrij is echt een soort vakantie”

De kerstdagen waren ontzettend druk. De keuken van restaurant Brass was alle dagen open. Maartje Muizers is gastvrouw en mede-eigenaar van het restaurant aan het Janskerkhof. Met haar man Sidney Rubens runt zij de succesvolle tent, en dat zorgt voor weinig rust in de weekenden. Hoe ziet het weekend tussen kerst en oud en nieuw er uit voor de eigenaar van een goedlopende horecazaak? DUIC vroeg Maartje naar haar weekend. 

Het weekend na de kerstdagen, is dat doorpakken of uitrusten? 

”Vandaag en zaterdag zijn we gewoon aan het werk, maar vanaf zondag zijn we door oud en nieuw vier dagen dicht. We waren liever wel open gegaan, maar in Utrecht is er geen vraag naar ons soort horeca tijdens oud en nieuw. Mensen willen oliebollen eten en gourmetten. We hebben dus een heel lang weekend, wat erg luxe voor ons is. Ik zit er aan te denken om een last minute te boeken. Heel december hebben we erg hard gewerkt en vier dagen vrij is echt een soort vakantie.”

Waar gaat de last minute naar toe?

”Omdat we pas op zondagavond weg kunnen en op woensdagmiddag weer terug moeten is het lastig, maar waarschijnlijk wordt het Barcelona of Valencia. Mocht dat qua vluchttijden niet lukken, rijden we misschien met de auto naar Gent of Brugge.”

Welke horeca in Utrecht bezoek je wel eens?

”Op zondagmiddag gaan we wel eens lunchen bij Buurten of Brasserie Goeie Louisa. Heel verschillende plekken, maar allebei erg leuk. In de zomer zit je bij beide heerlijk op het terras. We gaan vaker ergens lunchen dan dineren, want voor dineren hebben we amper tijd. Vroeger gingen we na het werk vaak naar Cafe de Potdeksel, maar dat is de laatste tijd wel wat minder.”

Hoe ziet een weekend er normaal gesproken uit?

”Ik werk vijf dagen in de week, van dinsdag tot en met zaterdag zijn we open. Het is voor mij dus weekend op zondag en maandag. Op zondag spreken we vaak af met vrienden en familie, of we gaan een dagje naar de sauna. Maandag moet het huishouden worden gedaan. Boodschappen doen, schoonmaken en soms naar de zaak om nog wat administratie te doen. Maar ik mag niet klagen, want we hebben het heel goed.”

 

3 Reacties

Reageren
  1. Ottotto

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/7364/Mac-van-Dinther/article/detail/3568492/2013/12/28/Ideeen-genoeg-maar-het-ontbreekt-aan-de-basis.dhtml

  2. berend huisman

    Ik heb deze recensie met verbazing gelezen. Mogelijk had de kok zijn dag niet, want ik eet bij dit restaurant altijd met veel plezier. Ook de mensen die het op mijn advies bezochten waren zeer enthousiast. Bij deze 5 kan ik me moeilijk iets voorstellen.

  3. Ottotto

    Berend, goed om te horen. Ik ga het een kans geven!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).