Het weekend van nieuwe wethouder Kees Diepeveen: “Ik juich voor niemand tijdens Utrecht – Ajax” | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van nieuwe wethouder Kees Diepeveen: “Ik juich voor niemand tijdens Utrecht – Ajax” | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van nieuwe wethouder Kees Diepeveen: “Ik juich voor niemand tijdens Utrecht – Ajax”

Het weekend van nieuwe wethouder Kees Diepeveen: “Ik juich voor niemand tijdens Utrecht – Ajax”
Amsterdammer Kees Diepeveen (56) is gisteravond officieel geïnstalleerd als wethouder van Utrecht. Hij volgt de tussentijds afgetreden Margriet Jongerius op. Hoe ga je als wethouder te werk in een stad die je nog niet kent? “Het is springen op een rijdende trein.”

Amsterdammer Kees Diepeveen (56) is gisteravond officieel geïnstalleerd als wethouder van Utrecht. Hij volgt de tussentijds afgetreden Margriet Jongerius op. Hoe ga je als wethouder te werk in een stad die je nog niet kent? “Het is springen op een rijdende trein.”

Als buitenstaander tijdens een raadsperiode instappen, krijg je wel de tijd om de stad te leren kennen?

“Ik moet natuurlijk veel inlezen en mensen ontmoeten, maar dat kan gelukkig ook in de stad. Deze week ben ik bijvoorbeeld al bij instellingen, als de daklozenopvang en buurthuis ‘In de 3-krone’ op bezoek geweest. Woensdag heb ik een begin gemaakt aan een heuse wijkentour. De binnenstad en Leidsche Rijn heb ik verkend en tussen kerst en nieuwjaar wil ik de tour vervolgen. Ook heb ik een oproep gedaan aan mensen met passie voor de stad en de projecten die ze opzetten om mij uit te nodigen, hier heb ik inmiddels al een paar reacties op gekregen. Ik hoop op deze manier op veel plekken te komen.”

Waarom is GroenLinks bij jou uitgekomen?

“Er werd gezocht naar iemand met bestuurlijke ervaring, kennis van culturele zaken en iemand die ergens 100% voor gaat. Het laatste jaar heb ik als zzp’er geadviseerd in de gezondheidssector en heb ik helpen opzetten met verschillende vernieuwende zorgcentra. Daarnaast heb ik vrijwillig verschillende bestuursfuncties in de culturele sector op mij genomen bij het ‘Over ‘t IJ Festival’ en het Tolhuisplantsoen. Daarvoor ben ik elf jaar stadsdeelbestuurder geweest in Amsterdam-Noord.”

Waar ga jij je mee bezighouden als wethouder in Utrecht?

“Het belangrijkste dat ik in mijn portefeuille krijg is de noodopvang voor vluchtelingen in de stad. Het is een groot onderwerp op dit moment. Nu ineens verantwoordelijk zijn voor dit dossier voelt als springen op een rijdende trein, maar ik ben er van overtuigd dat het allemaal gaat lukken. Je staat gelukkig niet alleen als wethouder.”

“Daarnaast ga ik mij dus ook bezighouden met cultuur. Ik wil de komende tijd naar veel culturele voorzieningen gaan, en zeker ook in de wijk. Cultuur is een goed bindmiddel voor de samenleving. Als derde wordt ‘wijken en participatie’ mijn verantwoordelijkheid. Ik ga ervoor zorgden dat bewonersinitiatieven op een goede manier ondersteund gaan worden.”

Maar nu eerst: weekend! Wat ga je doen?

“Het klinkt saai, maar ik ga mij vooral bezighouden met het lezen van stukken. Donderdag staat er een commissievergadering op het programma en als nieuwkomer wil ik helemaal op de hoogte zijn. Verder hou ik enorm van uitgebreid koken in het weekend en normaal gesproken ga ik op zondagochtend schaatsen.”

En FC Utrecht – Ajax dan?

“Daar ben ik ook bij aanwezig. Maar ik juich voor niemand haha! Ik ga zondag niet als supporter maar als voetballiefhebber. Daarnaast wil ik het stadion ook gezien hebben en volgens mij kan dat niet beter dan bij deze wedstrijd.”

Tot slot: Kwam je vroeger wel eens in Utrecht?

“Het handige aan Utrecht is natuurlijk dat het hét ontmoetingspunt in het land is. Alleen daarom al kwam ik met enige regelmaat in de stad. Daarnaast heeft mijn dochter hier journalistiek gestudeerd. Ook werkte ik vroeger bij een adviesbureau waarmee we nog betrokken zijn geweest bij de eerste plannen voor Leidsche Rijn. In deze hoedanigheid ben ik ook betrokken geweest bij een aantal bewonersavonden in Hoograven. Maar laat ik vooropstellen dat ik Utrecht nog maar heel beperkt ken. Ik hoop de komende tijd de stad te leren kennen.”

9 Reacties

Reageren
 1. Danny

  Kortom: een ajax-fan die wél aanwezig zal zijn.

 2. Jan Scherjon

  Onvoorstelbaar! wat komt die man in Utrecht doen ? zwaaien naar de studenten die op Groen Links hebben gestemd.

 3. Krakeling

  Tjéé …. de zoveelste rondreizende wethouder. En dan lekker zo’n risicoloos standpunt innemen over een kul-onderwerp. Uhhh..ggh

 4. Wim Vreeswijk

  Hij zal nog heel wat moeten integreren als Amsterdammer om een echte Utrechter te worden. De Utrechtse cultuur is immers een totaal andere dan die van een Amsterdammer.

 5. leendert

  Een golddigger van links, die niets met de stad Utrecht heeft. Zal vast wel voor een flinke vervoerskosten vergoeding krijgen voor het dagelijks heen en weer pendelen over de A2.

  Snel weg met die man.

 6. Herman

  Domme uitspraak die deman altijd zal blijven achtervolgen.

  Dat je je zakken komt vullen in Utrecht is prima, dat doen er velen en Groen Links of VVD zijn maakt niet uit.

  Maar doe in in ieder geval net als of en roep meteen dat je voor FC Utreg ben, dit is een hele domme beginnersfout.

 7. [email protected]

  Pas op reaguurders, deze man versnipperd anders asbest in je tuin, Groener kan hij het niet maken, wel linkser.
  Deze man met dit verleden kan toch niet geloofwaardig overkomen voor GroenLinks stemmers, met dit verleden.

 8. Jan Scherjon

  O ja! als hij net zo bekwaam is als van der Steenhoven met zijn mislukte fietsstraat en bewegende palen plaatste in het Dom plein en elektronische weeg apparatuur aan bracht in de weg van de Oude Gracht voor het zwaar verkeer is ook mislukt nooit in werking geweest, heeft miljoenen gekost ! ja Groen Links goeie planen maken is geen padvinderij !

 9. utrechtse vogel

  Alweer iemand waar helemaal NIEMAND op gestemd heeft.

  Hoezo democratie ?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).