Het weekend van Paul Schoolderman: ‘Compromisloos cabaret, daar houd ik van’ | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van Paul Schoolderman: ‘Compromisloos cabaret, daar houd ik van’ | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van Paul Schoolderman: ‘Compromisloos cabaret, daar houd ik van’

Het weekend van Paul Schoolderman: ‘Compromisloos cabaret, daar houd ik van’

Utrecht krijgt dankzij Paul Schoolderman een nieuw try-outpodium voor cabaretiers. Zaterdag 3 mei vindt de eerste editie van ‘Hakken in het Zand’ plaats in stadskasteel Oudaen. Op 20 juni is een editie in Parnassos en het plan is om vanaf september iedere maand minstens een editie in Oudaen te organiseren.

Waarom heb je Hakken in het Zand opgericht?

“Mijn ervaring is dat ik meestal maar 8-12 minuten ergens kan optreden. Ik heb me altijd afgevraagd: hoe kom je aan een podium als je langer wilt spelen? Toen ik me realiseerde dat ik zelf iets kon opzetten waar dat mogelijk is, was het idee voor Hakken in het Zand geboren. Hakken in het Zand is een plek waar cabaretiers een wat langere show kunnen geven dan normaal of een gedeelte van hun show kunnen testen. Tijdens iedere editie komen drie cabaretiers optreden.”

Wat voor artiesten staan er op het programma?

“Zaterdag zullen Chris van den Ende, ‘Kots’ en ikzelf spelen. 20 juni staan Bart Melief, Raymon Hofkens en Kim Schuddeboom op het programma en in september zullen Peter Pannekoek, Kasper van der Laan en Maya van As optreden. Bart Melief was finalist bij het Leids cabaretfestival. Ik bewonder zijn liefde voor het vak: Bart reist stad en land af om te spelen, ook in kleine kroegjes en café’s. Ja, toewijding en compromisloosheid spreken me aan. Kots bijvoorbeeld bestaat uit twee jonge meiden. Zij hebben echt lef, zijn brutaal. Chris van de Ende is wat je zegt compromisloos. Cabaret mag van mij schuren, hard zijn.”

Loopt het al storm voor zaterdag?

“Er hebben zich nu 65 mensen aangemeld, er kunnen ongeveer 90 mensen in het zaaltje. Aanmelden kan nog steeds, en het is ook nog mogelijk om gewoon binnen te wandelen. De ingrediënten voor succes zijn ook aanwezig: drie goede cabaretiers, een leuk zaaltje en een fijne sfeer. Het is een laagdrempelig evenement. Het is goedkoop voor mensen om heen te gaan, en voor cabaretiers is het leuk om lekker met z’n allen te spelen.”

Tot slot: waar moeten onze lezers heen als ze comedy of cabaret willen zien in Utrecht?

“In Tivoli wordt iedere maand een Open Mic-avond georganiseerd en ook is er regelmatig een comedyshow. Verder kun je voor cabaret terecht bij de Stadsschouwburg, het Werftheater en het Schillertheater. Ik denk dat te weinig mensen het Schillertheater kennen, maar ze hebben er erg leuke voorstellingen.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).