Het weekend van Serge Veenendaal van Klein Berlijn: ”Utrecht mist een echte club” | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van Serge Veenendaal van Klein Berlijn: ”Utrecht mist een echte club” | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van Serge Veenendaal van Klein Berlijn: ”Utrecht mist een echte club”

Het weekend van Serge Veenendaal van Klein Berlijn: ”Utrecht mist een echte club”

Als een van de eerste ondernemers heeft hij de toon gezet in ‘culturele hotspot to be’ Rotsoord: Serge Veenendaal, de eigenaar van Klein Berlijn. De geboren en getogen Utrechter is een echte horecatijger: ”Ik heb 7 dagen weekend!” Wij vroegen hem naar zijn plannen. 

Hoe ziet je weekend er uit?
Gisteravond was ik in Marktzicht, een bruine kroeg aan de Breedstraat. Daar kom ik graag. Ik heb er gewerkt, en mijn opa kwam er vroeger al. Ik voel me er thuis, lekker biertjes doen met mijn maten. 

Het weekend begint dus al op donderdag?
In de horeca heb je 7 dagen per week weekend!

En vanavond?
Vanavond is het tijd voor Raw Basics, een terugkerende thema-avond in Klein Berlijn waar een paar maten van mij draaien. Met echt vinyl. Ze draaien een goede mix van stijlen. Hiphop, house. Dus daar ga ik lekker een biertje drinken. Als ik de volgende dag niet zou hoeven te werken, ging ik daarna naar Pleinvrees, een housefeest in de Winkel van Sinkel. Maar aangezien ik moet openen, lijkt me dat niet zo’n goed idee.. Na het werk ga ik een hapje eten, waarschijnlijk bij Te Koop op de Biltstraat. Dat is een fijn restaurant. Het concept klopt, het eten is lekker en het is niet te duur. Er hangt een goede sfeer. Zondag moet ik weer aan het werk, er komen namelijk singles om te speeddaten met een heuse dokter date, en er is nog een ander feestje dus dat zal wel weer gezellig worden!

Zo te horen gaat het goed met Klein Berlijn?
Ja, zeker! 16 maart is ons 1-jarig jubileum. Voor die tijd gaan we het hier nog even upgraden: er komen extra tafels op het terras, wat meer beplanting en er gaat een lik verf overheen. Dan zijn we helemaal klaar voor het feestje ter eren van ons 1 jarig bestaan! Het afgelopen jaar is echt super cool gegaan. We krijgen veel positieve reacties, en hebben veel aanloop vanuit de buurt. Ik denk dat Klein Berlijn ook een hele open uitstraling heeft, met veel ramen en aan het water. Je loopt hier makkelijker naar binnen dan bij de bruine kroegen aan de overkant. 

Wat vind je van het horeca aanbod in Utrecht?
Utrecht is een goede stad qua kroegen maar wat we echt missen, is een goede club. De Poema is wat mij betreft te duister, te smoezelig. Ik vind TivoliVredenburg echt een super goede aanwist. Ik zag dat daar op Koningsnacht al flink gefeest kan worden. De Winkel (Winkel van Sinkel red.) had vroeger echt vette feesten, maar dat was een beetje ingekakt. De laatste tijd begint dat gelukkig weer wat op te leven.

En heb je nog andere tips?
Bij café Orloff kan je heel lekker zitten, en ze hebben er de lekkerste tomatensoep! 

2 Reacties

Reageren
  1. Sjean

    Jammer dat KB zich tot nu toe heeft gefocust op het jonge publiek! Er wonen heel veel ouderen in de wijk Hoograven. Hoe kijkt KB hiernaar?

  2. JvS

    @Sjean, ik heb er wel eens iemand van boven de 55 er zijn verjaardag zien vieren. Dat mag gewoon van Serge. Of bedoel je meer iets van een klaverjas- of bridgeavond?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).