Het is weer weekend: de leukste uittips voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant Het is weer weekend: de leukste uittips voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant

Het is weer weekend: de leukste uittips voor ouders en kinderen

Het is weer weekend: de leukste uittips voor ouders en kinderen
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor het weekend voor je geselecteerd!

Workshops in het paviljoen: Zo Binnen Zo Buiten (6+)
Kunst hoeft niet mooi of duur te zijn, maar kan via materiaal, kleur en vorm iets vertellen. Door materiaal anders in te zetten, verandert de manier waarop je naar voorwerpen kunt kijken. Dat doet kunstenaar Jessica Stockholder ook, zoals je kunt zien in haar tentoonstelling in het Centraal Museum. Bekijk Stockholders kunst en ga daarna in het paviljoen zélf aan de slag met allerlei materialen. De hele zomer kun je meedoen aan workshops, onder aanvoering en begeleiding van studenten van de HKU.

Wanneer: 11 juli t/m 4 augustus
Waar: Centraal Museum, Utrecht
Meer info: 
website Centraal Museum

On the moon again: 50 jaar maanlanding (8+)
One small step for man, one giant leap for mankind… 50 jaar geleden landde de eerste mens op de maan. Een onvergetelijk historisch moment. Sonnenborgh viert dit jubileum met maanfestival On the moon again. Met lezingen van ooggetuigen, astronomische muziek van Trio Nebula, kijken naar de maan door de telescoop en in het planetarium, een mini-expo met beelden uit die tijd en maancocktails in het 60s-café.

Wanneer: vrijdag 12 juli
Waar: Museum Sonnenborgh, Utrecht
Meer info: 
website Sonnenborgh

Landelijke Open Imkerijdagen (7+)
Tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen kun je de imkers aan het werk zien en al je vragen over bijen stellen! Er is een demonstratiekast. Dit is eigenlijk een bijenkastje in het klein, met glasplaten ervoor. Jij kunt de bijen heel goed aan het werk zien, maar ze kunnen je niet steken.

Wanneer: 13 en 14 juli
Waar: Gagelsteede, Utrecht
Meer info: 
website Utrecht Natuurlijk

Tropisch vlinderfestival
Veel mensen zijn gefascineerd door vlinders met hun vaak prachtige tekening en kleuren, vooral soorten uit de Tropen. En niet alleen de vlinders zelf, ook de rupsen en de poppen zijn prachtig om te zien. Sommige poppen zijn metallic glanzend goud of prachtig groen en de rupsen zijn vaak al even bizar. Kortom, veel om van te genieten, tijdens het Tropisch Vlinderfestival in de Botanische Tuinen Utrecht.

Wanneer: dagelijks geopend
Waar: Botanische Tuinen, Utrecht
Meer info: 
website UU

Tentoonstelling Tienertoer
Omdat het in 2019 precies 50 jaar geleden is dat de Tienertoerkaart het levenslicht zag, organiseert het Spoorwegmuseum een tentoonstelling over de Tienertoer. De tentoonstelling is tot en met 1 september te zien in en rond de Mat ’64 in de museumhal. Leuk om je zoon of dochter te vertellen over al jouw avonturen met Tienertoer!

Wanneer: t/m 1 september
Waar: Spoorwegmuseum, Utrecht
Meer info: 
website Spoorwegmuseum

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).