Weet jij al wat je gaat doen met Koningsnacht en -dag? Hier vind je alle grote feesten in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Weet jij al wat je gaat doen met Koningsnacht en -dag? Hier vind je alle grote feesten in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Weet jij al wat je gaat doen met Koningsnacht en -dag? Hier vind je alle grote feesten in Utrecht

Weet jij al wat je gaat doen met Koningsnacht en -dag? Hier vind je alle grote feesten in Utrecht
Utrecht wordt tijdens Koningsnacht- en dag weer omgetoverd tot één groot oranje festijn. Bekijk hier het overzicht van alle feesten in de stad. Nog aanvullingen? Laat het ons weten via [email protected]

Utrecht wordt tijdens Koningsnacht- en dag weer omgetoverd tot één groot oranje festijn. Bekijk hier het overzicht van alle feesten in de stad. Nog aanvullingen? Laat het ons weten via [email protected].

Domplein

Koningsnacht: 19.00 tot 01.00 uur
Koningsdag: 12.00 tot 18.00 uur

Op King-Dom op het Domplein zal DJ Coenio zal het spits afbijten. En The Grandmaster of The Mix, mr. Ben Liebrand zal de avond afsluiten. Op Koningsdag is er een King-dom muziekbingo en de ‘Leuk dat je dr bent Band’ zal weer zorgen voor een sterke afsluiter van Koningsdag 2018. Beide dagen zijn er afterparty’s in Café Walden en Café Lebowski en is de toegang tot het festival gratis.

Voor meer info klik hier.

Janskerkhof kleurt oranje

Koningsnacht: 18.00 tot 1.00 uur
Koningsdag: 13.00 tot 18.00 uur

Het Janskerkhof kleurt oranje. Op Koningsdag en -nacht wordt het Janskerkhof omgetoverd tot één groot oranje paradijs. Ga los op de beats van de leukste DJ’s. In je mooiste oranje outfit natuurlijk. De toegang is gratis.

Beat-rix Open Air 2018, Janskerkhof

Koningsnacht: 18.00 uur tot 01.00 uur
Koningsdag: 12.00 uur tot 18.00 uur

De zon breekt weer door. De gloed die door de ramen naar binnenkomt begint steeds meer op oranje te lijken. Dat kan maar een ding betekenen. De verjaardag van de Koning is bijna daar. Twee dagen lang is er heerlijke muziek, drank en ijskoud bier. Zorg dat je dit jaar je scherpste zonnebril bij je oranje outfit matcht en kom weer je vol geschminkte gezicht laten zien op het Janskerkhof. 

Straatfeest bij Nieuwe Dikke Dries

Koningsdag: vanaf 14.00 uur

Er is ook dit jaar weer een straatfeest georganiseerd bij Café Nieuwe Dikke Dries. Muziek op het feest Sorry voor de krekels wordt verzorgd door niemand minder dan DJ Jos.

Voor meer info klik hier.

Koningsnacht op USR, Lucasbolwerk 8

Koningsnacht: 22.00 uur tot 05.00 uur

Met meer dan genoeg koude blikken bier (6 voor 10 Euro), Gratis entree, gratis bewaakte garderobe en heerlijke hitjes door de speakers blazend is deze nacht elk jaar weer een gegarandeerd succes.

Klik hier voor meer info

Feesten op het Stadhuisplein

Koningsnacht:  18.00 uur tot 01.00 uur
Koningsdag: 12.00 uur tot 18.00 uur

De organisatie van het Stadhuisplein Events, Ubica en Café De Zaak hebben ook dit jaar weer goed hun best gedaan om een toffe line up te creëren voor zowel koningsnacht als koningsdag. Met oa. Weekend Warriors, Bouba Dioup, en The Green Monkeys.

Bingo FM-podium op de Mariaplaats

Koningsnacht: vanaf 08.00 uur
Koningsdag: vanaf 12.00 uur

Op koningsnacht is er groot Bingo FM-podium op de Mariaplaats in de binnenstad. Presentatoren John Schaap en Toni Peroni ontvangen vanaf 20.00 uur Nederlandstalige artiesten als Marlane en Ronnie van Bemmel. Op Koningsdag zelf is er op het podium vanaf 12.00 uur een muzikaal Bingo FM-programma met leuke artiesten zoals Willem Barth, Pierre van Dam en Henk Westbroek. Bingo FM 107.7 zendt het podiumprogramma live uit.

Ook op de volgende pleinen zijn er gratis feesten:
Lucasbolwerk
Vredenburgplein
Neude

Koningsnacht in Club Basis

Koningsnacht: 23.00 tot 06.00 uur
Koningsdag: 22.00 tot 05.00 uur

Op Koningsnacht feest je in BASIS met een  allnight set van 3 buitenlandse koningen en 1 buitenlandse koningin in. En op Koningsdag is er een mogelijkheid om nog even door te gaan. Er is namelijk een Koningsnacht Afterparty.

Voor tickets en info klik hier.

TIK TAK Kingsnight in Central Studio’s

Koningsnacht: 22.00 uur –  tot laat

Na een uitverkochte editie tijdens New Year’s Eve is er ook een editie van Tik Tak Events op 26 april tijdens de Koningsnacht Special. Dit op de koninklijke beats van de grootste namen uit de Nederlandse live en dj-scene, waaronder Ronnie Flex, SBMG, DYNA, SFB en Freddy Moreira.

Voor tickets en info klik hier.

Koningsnacht in TivoliVredenburg: De Revolutie

Koningsnacht: 22:00 tot 07:00 uur

Tijdens koningsnacht staat heel TivoliVredenburg volledig in het teken van techno en house. Hijs de vlag: De Revolutie is terug.

Voor tickets en info moet je hier zijn.

SOIA Koningsdagfest

Koningsdag: 12.00 tot 23.00 uur

Weg uit de drukte van de stad en door tot 23:00 in het zand en aan het water. Tijdens koningsdag kun je disco knallen en hitjes klappen met een binnen- en buitenpodium bij SOIA Koningsdagfest.

Voor tickets en info klik hier.

Happy Feelings Utrecht – De Winkel van Willem in de Winkel Van Sinkel

Koningsnacht: 23.00 tot 05.00 uur

Happy Feelings zal deze muziektempel gaan verbouwen tot het vrolijkste paleis van het land. Dit allemaal in een overvloed aan oranje kleuren en de heerlijkste 90’s & 00’s, Disco, House, Hip & RnB en classic hits.

Voor tickets en info klik hier.

Koningsnacht in Club Stairway to heaven

Koningsnacht: 23.00 tot 04.00 uur

Met de muziekgenres die je in Stairway gewend bent: heerlijk R&B, gemixt wat hip-hop en zodra alles een beetje los gaat, de “billenschudmuziek”, dancehall, latin en nog veel meer tropische invloeden.

Voor tickets en info moet je hier zijn.

Beers & Kings Party in Beers and Barrels

Koningsnacht: 23.00 tot 04.00 uur

Het restaurant organiseert BEERS & KINGS-feest voor de vierde keer na drie succesvolle voorgaande edities. Bereid je voor op een avond met muziek van fanatieke DJ’s onder het genot van een gin tonic, bier, wijn of mix. Entree is gratis.

Club Poema Feestbeesten Koningsnag

Koningsnacht: 23.00 tot 05.00 uur
Koningsdag: 18.00 tot 00.00 uur

Feestbeesten & Club Poema slaan de handen weer in één om een bijzondere Koningsnag neer te zetten. Confettikanonnen, opblaasdieren, een knettergekke feest dj, shotjes vanaf 2,- en meer. En op koningsdag wordt er een heuse afterparty georganiseerd.

Voor tickets en meer info klik hier.

Koningsnacht CLUB ICON

Koningsnacht: 23.00 tot 05.00 uur

De eerste editie van Koningsnacht in Club ICON mag je als urban-liefhebber niet missen.

Kaarten kun je hier kopen.

Koningsnacht-salsafeest

Koningsnacht: 21.00 tot 03.00 uur

Traditiegetrouw organiseert Union Salsa Dance Company ter ere van de bruisende Koningsnacht in Utrecht opnieuw een salsafeest. Speciaal ter ere van onze Latina Koningin Maxima dansen we op de zwoelste Salsa, Bachata en Kizomba. Entree is gratis.

Club Maggy’s Kingsnight

Koningsnacht: 23.00 tot 05.00

Ook dit jaar gaat Club Maggy helemaal los op KONINGSNACHT! Samen met co-hosts Liefde Voor Het Feestje en Caramel Thursday zorgen ze voor een mooi Koningsnachtfeestje.

Meer info klik hier.

Koningsnacht in Back & Fourth

Koningsnacht: 23.59 uur – tot laat

Dit jaar viert Back & Fourth de verjaardag van de koning met twee ware koningen achter de draaitafels: Eric de Man en DJ Tommy voorzien je de hele nacht van vorstelijke beats.

Meer info en tickets klik hier.

Kingsnight in Grandcafé Zussen

Koningsnacht: 22.00 tot 03.20 uur

In plaats van ‘lalalang leve de koning pils’, kan je een clubavond verwachten zonder kroegmuziek maar met dance-muziek gemixt door een line-up die bestaat uit een groot gedeelte resident-dj’s van de RavePeter-events gemengd met namen uit de regio.

Voor tickets en info klik hier. 

Café Hofman Funky King’s Night (21+)

Koningsnacht: 23.00 tot 4.30 uur

Met DJ Ramirez achter de draaitafels kan men flink los op de leukste hitjes. Let op: zorg ervoor dat je voor 00.00 uur binnen bent!

Meer info en tickets vind je hier.

In Koninklijke Stathe in Eetcafé Stathe

Koningsnacht: 18.00 tot 01.00 uur

Op 26 april kleurt heel Nederland weer oranje en tovert Eetcafé Stathe in de Rozenstraat om in een tof Koningsfeest: In Koninklijke Stathe. Voor de verjaardag van onze koning pakt het café net als voorgaande jaren, groots uit. Café Stathe is voorzien van een buitenpodium een buitenbar met heerlijke biertjes. Entree is gratis.

Lucy Lou – La Noche Del Rey (18+)

Koningsnacht: 22.00 tot 03.00 uur

Vier Koningsnacht met zuid- Amerikaanse vibes in Lucy Lou, aan Vredenburg. Voorzien van een goede DJ en gratis entree.

Koningsnacht 2018 Silent Disco bij Garage Autoweerd

Koningsnacht: 20.00 tot 01.00

Vorig jaar was een groot succes, dus organiseert DJ School Utrecht samen met De Silent Disco Club enVakgarage Autoweerd Utrecht weer een Silent Disco Fever in de tunnel van de Garage met 3 DJ’s die tegelijk draaien. Entree is gratis en je aanmelden kan via Facebook.

De vrienden van Willem in Café De Vrienden

Koningsnacht: 22.00 tot 05.00 uur

51x hoera voor onze koning Willem. Er is  livemuziek, bier en feest. Zo viert De Vrienden Koningsnacht 2018.  Voor de liefhebbers van verkleedkleding: voel je vrij om je meest oranje outfit aan te trekken.

Voor kaarten en info klik hier.

Café De Poort – Soof en Sanne draaien plaatjes 

Koningsnacht: 20.30 tot 03.00 uur

Wegens het succes van vorig jaar, hetzelfde recept voor een goede Koningsnacht bij de Poort. Soof en Sanne zullen deze avond  foute en fijne plaatjes draaien en een lekkere oranje chaos creëren. Entree is gratis.

Tapperij Thijs – Captain Morgan Express

Koningsnacht: 19.00 uur tot laat

Een Oranjegezind kroegoptreden tijdens Koningsnacht in Tapperij Thijs, waar de Utrechtse band Captain Morgan Express het dak er af gaat spelen. Ga vanaf 19.00 uur in Tapperij Thijs swingend koningsnacht in.

Jozef Eten en Drinken

Koningsnacht: 21.00 tot 03.00 uur

Koningsnacht met DJ Jozef. Ook tijdens koningsnacht staat hij weer voor je klaar om de lekkerste (Hollandse) Hitjes voor te draaien. Speciaal voor Willem en Max draait hij zelfs een uurtje langer door. Entree is gratis.

Kiss All Hipsters – Kingsnight Extravaganza in De Helling

Koningsnacht: 23.00 tot 04.00 uur

De beste indie, electric pop en hiphop hoor je in De Helling bij de Oranje-editie van Kiss All Hipsters.

Voor meer info en kaarten klik hier. 

Berrie’s Bingo met Carola Kraai in Camping Ganspoort

Koningsnacht: 20.30 tot 22.00 uur

Begin Koningsnacht bij Camping Ganspoort met een oer-Hollandse Bingo. Met de enige echte Berrie Bingo, zijn geliefde Chanasja én topartiest Carola Kraai beleef je een gezellige Koningsnacht. Trek je oranje outfit aan en sluit je aan bij onze grote schare Bingofans. Er zijn fantastische Oranje-prijzen te winnen. Entree is gratis en een Bingo-kaartje kost €2,-

Voor meer info klik hier.

Kingsday Afterparty – “Nog Niet Naar Huis” In Club Poema

Koningsdag: 18:00 tot 00:00 uur

Dan kun je genieten van de Kingsday Afterparty in Club Poema. Het feest het “Nog Niet Naar Huis”. Hier kun je genieten van de volgende dj’s: Robin Fett (nachtcollege), Daan van Emden (Junglefeest), Santos Suarez, DIOD en Kodum. Verwacht een heerlijke mix van deephouse, techhouse en techno!

Tickets kosten €5,-

Voor tickets klik hier.

WWG Festival

Koningsnacht: 18.00 – 01.00 uur
Koningsdag: 12.00 – 18.00 uur

Op het pleintje tussen het Predikherenkerkof en de Asch van Wijkskade bouwt woonvereniging WWG ieder jaar een podium. Er treden artiesten op en het geld dat wordt opgehaald gaat naar stichting Kalinga, die helpt kinderen op de Filipijnen naar school te laten gaan. Ook zijn er biertjes van brouwerij De Leckere, veganistische burgers en is er een cocktailabar.

Café Averechts

Koningsnacht: 18.00 uur – 01.00 uur
Koningsdag: 11.45 – 18.00 uur

Café Averechts bestaat dit jaar 35 jaar. Als cadeau aan de stad steunt het cafe daarom 7 Utrechtse goede doelen. Welke dat zijn wordt om 19.30 uur bekend gemaakt. Verwacht verder veel muziek en lekkere biertjes bij dit feest.

Willem van Noortplein

Koningsdag: 10.00 – 18.00 uur

Tot 12.00 uur is er een kleedjesverkoop voor kinderen, daarna kunnen ze terecht op het springkussen en worden er andere kinderactiviteiten georganisereed. Vanaf 12 uur begint ook het muziekprogramma dat doorloopt tot 18.00 uur. Zo treedt More Than Blues met Lain Barbier om 13.30 uur op, en om 16.45 uur One after 909 (de Utrechtse Beatles Tribute band).

De vrijmarkt

De vrijmarkt is van donderdag 26 april 18.00 uur tot vrijdag 27 april 18.00 uur in Utrecht. Tijdens de vrijmarkt kan je tweedehands spullen kopen en verkopen. Iedereen mag meedoen en een kleedje neerleggen in het vrijmarktgebied. Voor kinderen zijn er een aantal speciale kindervrijmarkten. Bekijk hier een handig kaartje van de gemeente Utrecht.

Koningsdag in Vleuten

Koningsdag vanaf 10.00 uur

De officiële opening van deze oranje dag vindt plaats op het podium, met het optreden van Dansschool NL Dance met optredens van Vleutense muziek en dans talenten en als spetterend einde de Vleutense Bloaskapel en Feestband Xclusive live. Naast muziek en allerlei activiteiten is er tot 15.00 uur ook een vrijmarkt.

Koningsdag in de Meern

Koningsdag vanaf 11.00 uur

Om 11 uur wordt ook in de Meern officieel het startschot gelost voor koningsdag 2018. Dit gebeurt onder begeleiding van muziekvereniging de Bazuin. Er is vanaf 8 uur een vrijmarkt en om 13.30 uur kan men zich opmaken voor het Muziekfeest aan de Castellumlaan in en rondom de feesttent. Met optredens van de liveband Choice Coverband, en artiesten als Rebecca Kleyn, Marco Tomassen en Cinzia Caffio.

Koningsdag Vleuterweide

Koningsdag: vanaf 09.00 uur

Op vrijdag 27 april viert ook Vleuterweide weer Koningsdag met elkaar. Met dé Kindervrijmarkt van Leidsche Rijn (ruim 300 kleedjes), een gevarieerd podiumprogramma en springkussens. Je kunt ook zelf een balletje komen trappen tijdens een potje Levend Tafelvoetbal.

Missen we nog een evenement in ons overzicht? Laat het ons weten via [email protected]!

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).