Tweede editie The Bucketlist Festival in Metaal Kathedraal: ‘Er kan hier een wonder gebeuren’ | De Utrechtse Internet Courant Tweede editie The Bucketlist Festival in Metaal Kathedraal: ‘Er kan hier een wonder gebeuren’ | De Utrechtse Internet Courant

Tweede editie The Bucketlist Festival in Metaal Kathedraal: ‘Er kan hier een wonder gebeuren’

Tweede editie The Bucketlist Festival in Metaal Kathedraal: ‘Er kan hier een wonder gebeuren’
v.l.n.r. Nicole, Danny, Ruben, Ramiro en Tinka. Foto: DUIC / Agnes Peijster
Zaterdag 2 september is de tweede editie van The Bucketlist Festival in de Metaal Kathedraal. We spraken de organisatoren op deze bijzondere plek die bijna sprookjesachtig aanvoelt.

Zaterdag 2 september is de tweede editie van The Bucketlist Festival in de Metaal Kathedraal. We spraken de organisatoren op deze bijzondere plek die bijna sprookjesachtig aanvoelt.

Binnenstappen in de Metaal Kathedraal voelt als binnenstappen in een andere wereld. Even weg van de hectiek in de stad. Een bijzondere locatie voor een festival. “Zo’n plek als deze heb je verder nergens in Utrecht en omgeving”, zegt Ramiro, een van de organisatoren van het festival.

Bucketlist

Tijdens het festival staat beleving centraal. Bezoekers kunnen allerlei dingen doen die op hun bucketlist staan. De organisatoren zijn allemaal vrijwilligers en staan open voor ideeën van anderen. Zo gaan ze iedere donderdag de stad in om mensen te vragen wat zij op hun bucketlist hebben staan. “Ook hebben we een leuke brainstormsessie georganiseerd. Daar komen allemaal gekke ideeën uit. Wij kijken vervolgens welke te realiseren zijn voor het festival”, vertelt Ramiro.

Niet alleen ín de Metaal Kathedraal kunnen bezoekers genieten van muziek en activiteiten. In de minstens net zo bijzondere tuin is er ook van alles te ontdekken. Zo staat er een ouderwetse badkuip waarin tijdens het festival bezoekers op blote voeten waarschijnlijk druiven kunnen stampen. Een groot contrast met een stukje verderop, waar iedereen al zijn frustraties eruit kan gooien met het slopen van auto’s.

Zowel binnen als buiten kunnen mensen dus dingen van hun bucketlist afstrepen. “Het gekste dat iemand ons vertelde eens te willen doen is iemand opensnijden en hechten. Dat gaat natuurlijk niet gebeuren”, vertelt Ramiro. “Maar een tattoo laten zetten kan bijvoorbeeld wel.”

Een ruimte in de Metaal Kathedraal. Foto: DUIC / Agnes Peijster

Sociaal en duurzaam karakter

De organisatoren zijn zeer te spreken over de eigenaren van de Metaal Kathedraal. “Geweldig dat ze ons de ruimte geven om dit te doen”, zegt Ramiro. Het sociale en duurzame karakter van de Metaal Kathedraal sluit perfect aan bij het festival.

“Ergens op de Metaal Kathedraal staat de tekst ‘De Metaal Kathedraal is een plek waar het voelt alsof er ieder moment een wonder kan gebeuren”, vult Ruben, een andere organisator, aan.

Zelf hebben de organisatoren ook nog de nodige dingen op hun bucketlist staan. Danny vertelt dat hij graag nog op een zeilboot de wereld rond zou willen gaan. En wat betreft het festival? “We merken dat heel veel mensen graag eens zouden willen skydiven. Op dit moment hebben we niet genoeg budget daarvoor, maar wie weet kunnen we dat in de toekomst toevoegen aan het programma”, zegt Ruben.

Startpunt

“Met dit festival willen we mensen graag laten zien wat er allemaal mogelijk is. We willen hen uitdagen om eens stil te staan bij wat ze nou écht graag zouden willen doen. Wat houdt ze tegen? Dit festival moet een soort van startpunt zijn om daar eens goed over na te denken”, legt Ramiro uit.

“Naast je eigen bucketlist is het natuurlijk ook goed om na te denken over een collectieve bucketlist”, vindt Ramiro. Wat is onze bucketlist voor een leuke, toffe wereld waar we graag in zouden willen leven?”

Op dit moment zijn er nog tickets verkrijgbaar voor The Bucketlist Festival op zaterdag 2 september van 14:00 tot 23:00 uur. Als het je leuk lijkt om te helpen, kun je je nog opgeven als vrijwilliger.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).