Dit is er dit weekend met de kinderen te doen | De Utrechtse Internet Courant Dit is er dit weekend met de kinderen te doen | De Utrechtse Internet Courant

Dit is er dit weekend met de kinderen te doen

Dit is er dit weekend met de kinderen te doen
Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft  Bier en Appelsap een leuke selectie weekendtips gemaakt!

Vorkje Prik

Vorkje Prik 
Op het dak van de A2 vind je het Berlijnplein, met daarop een prachtig stukje Utrechtse historie in de vorm van de negentiende-eeuwse gietijzeren stationsoverkapping van Perron 9 van het oude treinstation van Utrecht. Onder en rondom deze overkapping zal Vorkje Prik neerdalen. Foodtrucks, lekkere drankjes, live muziek. Alle ingrediënten voor een fijne middag of avond uit zijn aanwezig.

Wanneer: 26 t/m 28 augustus
Waar: Berlijnplein, Utrecht
Meer info: website Vorkje Prik

2016-08-Open-dag-Theater-1024x775

 

 

Open Huis bij Kunstenhuis De Bilt/Zeist
Op 27 augustus opent het KunstenHuis haar deuren van 10:00 tot 16:00. Van 10:00 uur-13:00 uur staan de kinderen t/m 6 jaar centraal, vanaf 13:00 is iedereen welkom. Het programma bestaat uit dans- en muziekoptredens, allerlei verschillende workshops (theater, musical, circus, kinderdans, dansmix, kinderatelier) en je mag natuurlijk in de ateliers kijken en instrumenten uitproberen. Ook kunnen kinderen zich laten schminken door een professionele grimeur. Het OpenHuis vindt plaats in de Klinker, op de Egelinglaan in Zeist en in het Lichtruim. Kijk op de website van het KunstenHuis voor de programma’s per locatie.

Wanneer: zaterdag 27 augustus
Waar: 3 locaties van KunstenHuis de Bilt/Zeist
Meer info: website van KunstenHuis de Bilt/Zeist

Over de Brug festival

Over de Brug Festival
Op zaterdag 27 augustus van 13.00 -16.30 organiseren Utrecht Natuurlijk, Gagelsteede, Wijk&co, IJsclub Siberia en Staatsbosbeheer een klein festival in het Gagelbos. Toegang is gratis. Twee jaar geleden is er een brug aangelegd die de wijk Overvecht verbindt met het Gagelbos en het Noorderpark. Er vallen heel wat dingen te beleven in dit prachtige gebied, daarom organiseren Staatsbosbeheer en diverse organisaties uit de wijk dit festival.
Zo kun je avontuurlijk gaan spelen, door het bos lopen, spelen in het speelbos en huttenbouwen, pijl en boog maken met XL Adventure, broodjes bakken, natuurbeleving met het IVN. Het boswachter Tim outdoor parcours of geschminkt worden als een dier… Voor de echte durfal: Slootje springen met een echte polsstok met polderwachter Marcel Blekendaal. Of lekker sporten met atletiekclub Phoenix.  Naast dit alles kun je genieten van het bos en wat muziek met koek en zopie van Ijsclub Siberia.

Wanneer: zaterdag 27 augustus, 13.00 uur – 16.30 uur
Waar: startpunt Gagelsteede, Gangesdreef 7, Utrecht
Meer info: website Staatsbosbeheer

Banner Strand Kookt

Strand Kookt 
Strand Kookt is het culinaire broertje van het festival Strand. Op zondag 28 augustus kun je van 12.00 uur tot 20.00 uur op het strand aan de Haarrijnse plas genieten van heerlijke eten en drinken, er is entertainment voor de kinderen en er zijn optredens van bekende artiesten.

Wanneer: zondag 28 augustus
Waar: Haarrijnse plas, Strandboulevard, Utrecht
Meer info: website Festival Strand

Leidsche Rijn festival

Leidsche Rijn Festival in Amaliapark
Op 28 augustus organiseert Cultuur19 van 10.00 tot 17.00 uur de zeventiende editie van het Leidsche Rijn Festival. Het festival vindt voor de tweede keer plaats in het Amaliapark en het thema is De Grote Trek. Er zijn voorstellingen voor kinderen vanaf 2 jaar te zien, maar ook de wat oudere kids komen aan hun trekken. Er zijn lekkere hapjes te krijgen en er is live-muziek.
Verdeeld over het terrein zijn de nodige kunstinstallaties te zien, sleurkunst genoemd. Het festival wordt afgesloten met een spetterende grande finale van de Parade De Grote Trek van Leidsche Rijn.

Wanneer: zondag 28 augustus
Waar: Amaliapark, Utrecht
Meer info: website Leidsche Rijn Festival

mosselfestival

Utrechts Mosselfestival 

Het Utrechts Mosselfestival is een kleinschalig, laagdrempelig evenement voor het hele gezin. Elke laatste zondag van augustus verandert het Lucas Bolwerk in een openlucht restaurant waar je voor een zacht prijsje een grote bak verse Zeeuwse mosselen kan eten.
Die kunnen weggespoeld worden met biologisch bier van Brouwerij De Leckere en frisse wijntjes van Peek & van Beurden Delicatessen. Voor de kinderen is er een springkussen en wordt er gratis geschminkt en geknutseld door ouderparticipatiecrèche de Villa.

Wanneer: zondag 28 augustus
Waar: Lucas Bolwerk, Utrecht
Meer info: Facebookevent 

Slottuintheater

Swingen in het Slottuintheater
Zondag 28 augustus staat het Slottuintheater in het teken van de Latijns-Amerikaanse cultuur met een middag vol muziek, dans en theater voor de hele familie. Het programma begint om 13.30 uur en de toegang tot het openluchttheater in de tuin van Slot Zeist is gratis.

Er is onder meer muziek uit Peru en Paraguay, dans uit Argentinië en Brazilië en om 14.30 uur een indianenverhaal voor kinderen. In de Slottuin staan diverse kramen met lekkere hapjes uit Latijns-Amerika en er worden artikelen verkocht voor het goede doel. En er kan weer gedanst worden: de kinderen mogen na het verhaal van 14.30 uur meedoen aan een dansworkshop van EDC Dans en tot besluit van de middag kan iedereen salsadansen.

Wanneer: zondag 28 augustus, vanaf 13.30 uur
Waar: Slottuintheater Zeist
Meer info: website Slottuintheater

Wil je meer tips? Bier en Appelsap selecteert elke week de leukste weekendtips om op pad te gaan met je kinderen in de regio Utrecht. www.bierenappelsap.nl

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).