Dit is er dit weekend te doen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Dit is er dit weekend te doen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Dit is er dit weekend te doen in Utrecht

Dit is er dit weekend te doen in Utrecht
Het is weer een uur vroeger donker, maar in Utrecht is er áltijd licht in de duisternis. Zoals zaterdagavond, dan vormt een groot lichtgevend paard het middelpunt van de Sint Maarten optocht: het begin van de Sint Maarten activiteitenweek. In de Poema is het donderdagnacht de bedoeling dat je met z’n allen, gehuld in pyjama, wakker blijft. Dansen dus. Zaterdag en zondag kun je bij daglicht het vloeibare goud proeven van verschillende Utrechtse brouwerijen, op het gemoedelijke Streekbierfestival. Kijk hier wat er nog meer te doen is.

Het is weer een uur vroeger donker, maar in Utrecht is er áltijd licht in de duisternis. Zoals zaterdagavond, dan vormt een groot lichtgevend paard het middelpunt van de Sint Maarten optocht: het begin van de Sint Maarten activiteitenweek. In de Poema is het donderdagnacht de bedoeling dat je met z’n allen, gehuld in pyjama, wakker blijft. Dansen dus. Zaterdag en zondag kun je bij daglicht het vloeibare goud proeven van verschillende Utrechtse brouwerijen, op het gemoedelijke Streekbierfestival. Kijk hier wat er nog meer te doen is.

13432341_1035877933159405_5550116051419995323_n

KreaDoe Jaarbeurs

Kleedjes breien, pannenlappen haken, kerstornamenten fabriceren van glascomponenten, beeldhouwen, origami vouwen… de creabea’s en doehetzelvers des lands kunnen dit weekend hun hart ophalen bij de workshops van KreaDoe, in de Jaarbeurs. Er zijn ook allerhande knutselmaterialen te koop voor wie thuis aan de slag wil. Met 300 exposanten verlaat je de beurs ongetwijfeld met een volle tas.

Wanneer? 2 tot 6 november van 10.00 tot 17.00 uur
Waar? Jaarbeurs
Hoe duur? € 10

schermafbeelding-2016-11-01-om-14-15-22

Poema: Mega pyjamaparty en kussengevecht

Vermoedelijk de beste slapeloze nacht in tijden: de mega pyjamaparty in Poema. Kom in je pyjama of, voor extra comfort: je kamerjas. Sla tussen de ronddwarrelende veertjes in de middencirkel van de dansvloer vriend en vijand om de oren, of nestel je in een van de daarvoor ingerichte hoekjes. DJ ÆVON draait hits. Bier, wijn, fris en muntjes om het kussengevecht in te mogen, kosten 2 euro.

Wanneer? 3 november vanaf 23.00 uur
Waar? Poema
Hoe duur? Gratis

vouwvel-1-marcus-coates-poster-800x520

‘Evensong’: koorgezang op het CS
Misschien ken je het scherm aan de buitenzijde van de stationshal waarop elke dag een ‘nieuwtje uit de natuur’ te lezen is. Dat is van de kunstenaar Marcus Coates. Hij vertaalt twintig van die gebeurtenissen naar een performance, zo ook vrijdag. In de stationshal zullen het Utrechts Kamerkoor en het Genetic Choir de ‘Evensong’ zingen. Dat is een natuurfenomeen; aan ‘t begin van de lente en de herfst fluiten vogels rond de schemering massaal door elkaar, zo mooi en hard mogelijk, om elkaar af te troeven. De zangers laten zich inspireren door onder andere het winterkoninkje en de koolmees.

Wanneer? 4 november om 19.00 uur
Waar? Stationshal CS
Hoe duur? Gratis

streekbierfestival

Streekbierfestival

Het Streekbierfestival is deze keer een tikkie anders, een tikkie leuker. De oude formule, maar met vier nieuwe bierbrouwers en de mogelijkheid een begeleide streekbierwandeling te maken door de stad. Loop van café naar café en proef biertjes van de negentien Utrechtse brouwerijen. Van Neobosski bijvoorbeeld, die schenkt ‘Swearing Blonde’, bier met een uitgesproken smaak. Ga daarvoor naar ‘t Pandje en vraag aan de bar ook naar het bitterzoete ‘Takkewijf’. Zestien cafés doen dit jaar mee aan het festival. In onder meer Hofman Café en Stan&Co is live muziek.

Wanneer? Vrijdag 4 november vanaf 16:00 uur en zaterdag 5 en zondag 6 november vanaf 15.00 uur
Waar? Op verschillende plekken in de binnenstad
Hoe duur? Gratis. Streekbierwandeling: € 4,50

hillarytrump

Presidentsverkiezingen – kiezen uit twee kwaden, hoe doe je dat?

Zaterdag 5 november organiseert het Louis Hartloopercomplex in samenwerking met Nieuwe Utrechtse Tribune (NUT) al een lezing die ingaat op de vraag: Hoe kies je tussen twee kwaden? Want zo voelt het deze verkiezingen voor veel Amerikanen. Historicus en Amerikanist Maarten Zwiers en Amerikakenner Marco van den Doel nemen de lezing op zich. Reserveer je kaartje van tevoren. Voor tips waar je election night zoal kunt doorbrengen in Utrecht, zie hier een overzicht dat DUIC maakte.

Wanneer? 5 november van 15.00 tot 17.00 uur
Waar? Louis Hartlooper Complex
Hoe duur? Gratis, maar na afloop wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd

stmaarten

Sint Maarten, Feest van het delen

Gedurende negen dagen viert Utrecht het gedachtegoed van Sint Maarten. Zo uitgebreid? Ja, want Utrecht is één van de Sint Maartenssteden in Europa, en deze barmhartige man die zijn mantel deelde met een bedelaar kwam precies 1700 jaar geleden ter wereld. Zaterdagavond trekt de optocht La Caravane de Saint Martin met een verlicht paard door de binnenstad. Startpunt: Domplein, eindhalte: Museum Catharijneconvent. Onderweg springt de feestverlichting in de stad aan om de winter in te luiden, sfeervol! Zondag zijn op dertig locaties in de stad programma’s rond Sint Maarten, ook voor kinderen. Bekijk ze allemaal op www.sintmaartenutrecht.nl.

Wanneer? 5 november 18.00 uur tot 13 november
Waar? Diverse locaties in de stad
Hoe duur? Gratis, tenzij anders vermeld

schermafbeelding-2016-11-01-om-14-45-18

Huiskamerfestival 

Vanaf het Domplein leidt een gids je tijdens het huiskamerfestival van ‘huiskamer tot huiskamer’: van een werfkelder aan de Oudegracht tot een concertkamer aan de Weerdsingel. Op elke locatie geeft een muzikant een optreden van een half uur tot 40 minuten. Er zullen klassieke stukken en soundtracks klinken én nummers uit het nieuwe theaterprogramma van ‘De Ministers’. Zit er iets tussen wat jouw trommelvliezen aangenaam verrast? Van sommige muziek is direct een cd verkrijgbaar. Je hoeft niet vooraf je eigen bammetjes te smeren, op elke locatie krijg je een hapje en een drankje.

Wanneer? Zondag 6 november van 13.00 tot 17.00 uur
Waar? Op diverse locaties in de binnenstad
Hoe duur? € 18 / jongeren onder de 18 jaar € 13

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen. 

2 Reacties

Reageren
  1. Willem

    Zoals verderop in het stuk goed staat maar in de aanhef onjuist: de optocht door de stad ter ere van St. Maarten met o.a. het verlichte Paard is op zaterdagavond. Dank voor uw aandacht en tot daar!

  2. Otto Nelemans

    Zaterdagavond wordt zoel om half acht als om half tien Henri Purcell’s Dido and Aeneas opgevoerd. Dit in het Speelklokmuseum (de Buurkerk). De voorstelling is uniek omdat deze wordt begeleid door het Aurelia saxofoonkwartet en is de enscenering in de sfeer van de bekende traditionele straatorgels. De produktie is in handen van het KleinOperakoor Wilhelminapark o.l.v. Roel Vogel. Omdat de voorstellingen van het KOW al 15 jaar zijn uitverkocht zal het moeilijk zijn kaartjes te bemachtigen. Maar dat vindt men weer op de website Kleinoperakoor.nl.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).