Wat is er dit weekend te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant Wat is er dit weekend te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant

Wat is er dit weekend te doen in Utrecht?

Wat is er dit weekend te doen in Utrecht?
Donderdag  Theater: Instinct performance

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC geeft tips.

TivoliVredenburg- Archiefmateriaal DUIC

Do t/m zo (en daarna)
De Langste Nachten
De deuren van TivoliVredenburg staan van 15 tot en met 30 december elke dag vanaf zonsondergang wagenwijd open voor muziek- en kunstfestival De Langste Nachten. Op en rond de verschillende Pleinen zijn concerten, workshops en andere evenementen. En lekker eten.

Donderdag nodigt Matteo Mijderwijk je uit tijdens Even offline te genieten van zijn piano-optreden zonder enige afleiding van telefoons. Zet die dus uit, of op vliegtuigmodus.

Vrijdag treedt er een scala aan artiesten op bij 3voor12 Song van het Jaar. Welke hits mag je niet gemist hebben? Van Broederliefde tot Jett Rebel en De Staat. Het is uitverkocht, maar om 14.00 uur zijn er nog 100 kaarten bij de deur. Snel zijn dus!

Zaterdag is er een debat over geluk van filosofisch instituut School of Life. Is geluk maakbaar, maar ook: moeten we dat willen? En: hoe ben je op een betere manier ongelukkig?
facebook_logo_detail

Donderdag schermafbeelding-2016-12-14-om-12-16-02
Theater: Instinct performance
Drie dansers kruipen in de huid van rupsen, walvissen en zelfs eb en vloed; op het podium vertalen ze hun bewegingen naar associatieve dans. Het fascinerende schouwspel is donderdagavond te zien in Theater Kikker, in de try-out van de voorstelling Instinct Performance over natuurlijke (menselijke en dierlijke) bewegingen.
facebook_logo_detail

Vrijdag schermafbeelding-2016-12-14-om-12-35-36
Wandeling: Lichtjestocht in Oost
Elk jaar groeit de Lichtjestocht in Oost met een paar honderd deelnemers – vorig jaar liepen er maar liefst 1200 Utrechters mee, waaronder veel kinderen. Ondernemersvereniging Puur Oost organiseert de kerstwandeling samen met een paar kerken. Op de vroege avond zullen 1500 kerstlampjes sfeervol oplichten het donker.
facebook_logo_detail

Zaterdag schermafbeelding-2016-12-14-om-13-29-58
Muziek: U Jazz Festival
Dit festival is de feestelijke afsluiting van het muziekjaar van U Jazz, de vereniging die jazzactiviteiten organiseert en aanwakkert in Utrecht en omgeving. De drie hoofdgasten voor de jazzliefhebber om naar uit te kijken, zijn vocaliste Lilian Vieira, rietblazer Steven Kamperman en componist en pianist Gideon van Gelder. Locatie: RASA-Utrecht.
facebook_logo_detail

Zaterdag schermafbeelding-2016-12-14-om-14-04-28
Flamenco: Zambomba
In het kader van ‘waarom niet’; Podium Oost combineert twee vrolijke zaken: Kerstmis en het Spaanse muziekgenre flamenco. De organisatie trommelt iedereen op zijn of haar eigen instrument mee te nemen, of desnoods met een pollepel op het ritme mee te doen. Alleen luisteren kan ook, waan je met verse churro’s in de hand in (een winters) Zuid-Spanje.
facebook_logo_detail

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen. 

2 Reacties

Reageren
  1. Annemarie

    Voor de liefhebbers van new wave, synths, minimal en NDW. https://www.facebook.com/events/173203739815318/

  2. Bart van Meijl

    Voor de liefhebbers van een prachtig kerstconcert: https://www.tivolivredenburg.nl/nl/agenda/detail/4557/Kerstconcert_Messiah

    De Messiah van Handel uitgevoerd door een het Utrechtse orkest, de NPU

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).