Dit is er dit weekend te doen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Dit is er dit weekend te doen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Dit is er dit weekend te doen in Utrecht

Dit is er dit weekend te doen in Utrecht
Do t/m vr Festival: De Langste Nachten

Het is weer bijna weekend! Zaterdag is het Oudejaarsavond en een overzicht van de feestjes die nog niet zijn uitverkocht vind je hier. Maar er is natuurlijk nog meer te doen in de stad dit weekend. Waar moet je zijn? DUIC geeft tips.

Wo t/m vreindejaarsrondleidingen

Doen: Eindejaarsrondleidingen Slot Zuylen

Traditiegetrouw zijn er op 28, 29 en 30 december de Eindejaarsrondleidingen in het feestelijk aangeklede Slot Zuylen. Gidsen vertellen het verhaal van de kerstviering in het Slot en de bijbehorende tradities die door de eeuwen heen in ere zijn gehouden. In de Gobelinzaal kun je aanschuiven bij de metershoge kerstboom voor een genoeglijk kerstverhaal. En na afloop drink je warme chocolademelk en glühwein in het museumcafé.

facebook_logo_detail-e1478699996820

 

Do t/m vrrger_20160210_tivoli-vredenburg_0002

Festival: De Langste Nachten

Donderdag en vrijdag zijn de laatste dagen van het muziek- en kunstfestival De Langste Nachten in TivoliVredenburg. In de zalen en op de pleinen van het muziekpaleis zijn van 15 tot en met 30 december elke dag vanaf zonsondergang concerten, workshops en andere evenementen. En je kunt er lekker eten.

Donderdag wordt het muziekstuk Canto Ostinato van de componist Simeon ten Holt opgevoerd in de Grote Zaal. Een hedendaagse klassieker die al jaren in de Top-10 van NPO Radio 4 Hart en Ziel Lijst staat.

Vrijdag sluit de 9-koppige band Jungle By Night in Pandora hun theatershow Jungleboek (deze kerstvakantie in de Stadsschouwburg te zien) af. En Eefje de Visser geeft een speciale en zeer dansbare late avond-show in Ronda, met als special guests de Utrechtse dj Nuno Dos Santos en de muzikant Falco Benz.

Do t/m vr

Cabaret: Finalistentournee Cameretten Festival

Theo Maassen, Hans Teeuwen en Brigitte Kaandorp stonden ook ooit op het Cameretten Festival. Dit festival is dé cabaretkweekvijver van Nederland. De strijd om de winst van de editie 2016 is gestreden en de Finalistentournee doet donderdag en vrijdag de Stadsschouwburg aan. Deze avonden zie je de festival winnaar Pieter Verelst, de publiekprijswinnaar Alex Ploeg en de finalist Victor Luis van Es op de planken.

facebook_logo_detail-e1478699996820

Vrijdag

Concert: St. Tropez + Bartek

St. Tropez is een nieuwe Yachtpunk band uit Amsterdam. De leden van Go Back To The Zoo besloten om een nieuwe band te beginnen, met nieuwe muziek. Inmiddels hebben ze een album en die kun je live komen horen in het ACU (in samenwerking met EKKO). Support komt van de garage fuzz rock-band BARTEK.

facebook_logo_detail-e1478699996820

Zondag15078641_1267806289958550_1894105131186113817_n

Doen: Morgen begin ik écht

Het nieuwe jaar goed ingeluid vannacht? In Stathe kun je zondag 1 januari je goede voornemens (sporten, minder snoepen, stoppen met roken en meer van dat soort goede ideeën) nog even een dagje uitstellen en lekker uitbrakken met snacks, bier en je allerlaatste sigaret.

facebook_logo_detail-e1478699996820

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).