Janskerkhof in Utrecht is in oktober opnieuw het toneel van het Bockbier Festival Janskerkhof in Utrecht is in oktober opnieuw het toneel van het Bockbier Festival

Janskerkhof in Utrecht is in oktober opnieuw het toneel van het Bockbier Festival

Janskerkhof in Utrecht is in oktober opnieuw het toneel van het Bockbier Festival
Het Bockbier Festival keert terug naar Utrecht. Na de uitverkochte editie van 2021 komt het festival op 14, 15 en 16 oktober terug naar het Janskerkhof.

Het Bockbier Festival keert terug naar Utrecht. Na de uitverkochte editie van 2021 komt het festival op 14, 15 en 16 oktober terug naar het Janskerkhof.

Op het Janskerkhof zijn tijdens het festival meer dan 25 verschillende bockbieren te proeven. Het festival wordt aangekleed met livemuziek van Utrechtse bands, verschillende dj’s, bierproeverijen, barbecuegerechten van de smoker en de Topbockverkiezing.

Tickets voor het festival zijn vanaf vrijdag te koop en kosten 7,95 euro op vrijdag en zaterdag, 6,95 euro op zondag. Bezoekers krijgen hier bier in een festivalglas, waarvoor ze bij hun eerste bestelling borg betalen. Het festival duurt op vrijdag en zaterdag tot 0.00 uur en op zondag tot 20.00 uur.

17 Reacties

Reageren
 1. Massegast

  De gemeente verdient hier weer lekker aan het onttrekken van de openbare ruimte voor de gewone passant. In mijn beleving is dat domweg onrechtmatig. Ze bevordert hiermee ook het alcoholisme, wat in de stad een groot probleem is, zowel in de persoonlijke als in de brede maatschappelijke sfeer. Denk aan verkeersongelukken. En dat komt nog wel uit de koker van een progressief college. Als progressief politiek Utrecht aan zelfonderzoek zou doen, dan zou ze ontdekken hoe cynisch hun vergunningenbeleid is. Ik kan er nog verdere qualificaties aan toevoegen, maar laat dat, omdat ik graag wil dat deze reactie geplaatst wordt.

 2. Wim

  Ehhh, is er niet ook een bierfestival in het Wilhelminapark?

 3. Herman

  Bock bier,moutbier, witbier iedere week wel een festival met een soort bier.

  Gelukkig het mag weer, proost!

 4. woutvr

  Huh? Een ticket van EUR 8,- of EUR 7,- voor een glas? Houd toch op zeg. En dat in de openbare ruimte.

 5. Fred

  @massegast: door de week is het Janskerkhof een parkeerplaats dus wordt het ook aan de openbare ruimte onttrokken. Daar heb ik je nog nooit over gehoord.

 6. W.

  @Massegast: Zoals je in de link hieronder kunt terugvinden is er netjes een vergunning aangevraagd en is deze nog in behandeling. Als die vergunning verstrekt wordt is er niks onrechtmatigs aan. En over alcoholisme….zeg dan gewoon dat je het evenement niks vindt in plaats van deze gelegenheidsargumenten 😂

  https://www.utrecht.nl/fileadmin/uploads/documenten/ondernemen/evenement-organiseren/overzicht-aanvragen-evenementenvergunning.pdf

 7. Pieter

  Helemaal eens met massegast…het is een openbare ruimte die wetmatig niet afgesloten mag worden en nog minder dat het graaiende linkse bestuur daar tickets voor laat verkopen

 8. Rob H.

  @woutvr: de Eu8 (of 7) is de entreeprijs, niet de prijs voor het bier. Vorig jaar was het Eu. 3,5 voor een glas bokbier. (borg/statiegeld was iets van Eu.2)

  Normaliter staan er auto’s in de openbare ruimte, dan liever een festival.

 9. Johan

  Hoe verzinnen ze het. Een duur kaartje moeten kopen om een duur biertje te mogen drinken uit een glas waarvoor je moet betalen. Zalig zijn de waanzinnigen die zich hiervoor laten lenen.

 10. Fred

  Waarom wordt mijn reactie niet geplaatst @duic?!

 11. Massegast

  @Fred — Ik zat in de jaren 60 op de Willem de Zwijgerschool op het Janskerkhof. Daar werd door docenten en leerlingen al gesproken over het verwijderen van de geparkeerde auto’s om het plein aan de wandelende mens terug te geven. Ha, ha, ha. Nog steeds niet gebeurd! Dus ja, niet in de DUIC, maar praten doe ik er al 50+ jaren over. Maar ja, de gemeente verdient aan die parkeerplaatsen. It’s as simple as that. @W — Ik vind simpelweg dat de gemeente het alcoholgebruik in de openbare ruimte niet moet bevorderen.

 12. Binnenstadsbewoners

  Hallo duic
  Waarom is mijn reactie niet geplaatst?

 13. Anne Marie

  @ Fred, misschien hebben wij geen recht op jouw reactie?

 14. Statler

  Wat is het probleem? Duur kaartje bierfestival of duur parkeerkaartje? In beide gevallen brengt de openbare ruimte wat op.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 15. Anne Marie

  @ Fred je reactie wordt niet vermeld omdat ie niet recht op blijft staan.

 16. Anne Marie

  @ Fred je reactie wordt niet vermeld omdat ie niet recht op blijft staan. Staoprecht is soms moeilijk te verkopen. Domme en slappe kritiek op Massegast wordt niet gewaardeerd.

 17. Niels Bokhove

  Laat de rechter na het Mout Festival nu ook maar meteen dit zgn. festival (eigenlijk: zuipverkoopmarkt) verbieden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).