Jette en Jildou in de roze Insta-wolk: Frenchie Café | De Utrechtse Internet Courant Jette en Jildou in de roze Insta-wolk: Frenchie Café | De Utrechtse Internet Courant

Jette en Jildou in de roze Insta-wolk: Frenchie Café

Jette en Jildou in de roze Insta-wolk: Frenchie Café
Utrecht heeft er weer een fotogenieke hotspot bij: Frenchie Café, in de Lange Nieuwstraat. Voor hysterische roze cupcake-creaties met spikkels en eenhoorns ben je hier helemaal aan het juiste adres, maar is de koffie er ook een beetje te drinken?

Utrecht heeft er weer een fotogenieke hotspot bij: Frenchie Café, in de Lange Nieuwstraat. Voor hysterische roze cupcake-creaties met spikkels en eenhoorns ben je hier helemaal aan het juiste adres, maar is de koffie er ook een beetje te drinken?

Als we vijf minuten voor sluitingstijd als laatste vertrekken en nog snel een foto willen maken van de suikerspinroze pluche bank, roept de barista van Frenchie Café: “Maar zo is het veel minder gezellig!” En gelijk heeft ze, want een kwartier eerder zat de bank nog vol met selfie-makende meiden aan de tafels met marmer-look, vol kleurige taartjes en kopjes koffie. Met hun grote gouden telefoons legden ze hun bestelling vast: van boven, van de zijkant, met flits, zonder flits, hier waren pro’s aan het werk.

Spikkelslagroom

Frenchie Café in de Lange Nieuwstraat is een ware Instragramdroom: op de kaart staat vanalles dat roze is, glitters heeft, en het woord ‘unicorn’ is op elke pagina te vinden. Er is roze chocolademelk met spikkelslagroom, unicorncakejes, unicorndonuts en als klap op de vuurpijl: de freakshake. De freakshake is het best te omschrijven als een milkshake waar kunstzinnig en met precieze doch chaotische orde vanalles bovenop balanceert. Bij Frenchie Café sieren ze de shakes met slagroom, suikerspin en donut. En hoewel we erg nieuwsgierig zijn naar het eindresultaat, bewaren we de freakshake voor een dag waarop we niet ontbeten én geluncht hebben. Op naar de koffie dus.

In een Picardi-glas met leuk onderzettertje én gouden lepel krijgen we een cappuccino en een latte macchiato voorgeschoteld. Heerlijk! Goed melkschuim, lekker van smaak. Fijn dat de aandacht voor de koffie niet verloren gaat door al het zoete geweld. De espresso is fruitig en de americano is vol en stevig, alhoewel misschien een tikje te groot van formaat.

7 euro voor stukje taart

We bestellen daarnaast een stuk roze velvet-oreo-koekjes taart van Life of Pie in Amsterdam. Het kost een kleine duit – niet minder dan €6,80 voor een stukje – maar het moet gezegd: hij is heerlijk zacht van structuur en smaak en het ziet er fantastisch mooi uit.

Naast de taart serveert Frenchie madeleines bij de koffie. Origineel. De Franse cakejes zijn vers toch het allerlekkerst. Bij Frenchie Café zijn ze prima, maar nog ietwat aan de droge kant. Wellicht dat een bezoekje in de ochtend een beter resultaat oplevert. Dat geldt ook voor de prachtige ‘unicorn-cakejes’, die bij onze komst al van de toonbank verdwenen waren.

Vergelijkbaar met TED’s een paar straten verderop, biedt Frenchie Café ook een groot aantal lunch- en brunchgerechten. Al dan niet vergezeld van een glas (of fles) champagne of truffelfrietjes on the side. Net als TED’s kun je de indruk krijgen dat hier alles wordt geserveerd met het oog op de perfecte social media-foto. Maar als je dan óók nog eens een prima bak koffie serveert met gewoon een heel smakelijk stukje taart er naast, hoor je ons niet klagen.

Unique selling point: zoveel roze hebben we nog niet eerder gezien.
Afknapmomentje: het publiek bestaat veelal uit meisjes die op hun telefoon zitten.

Volg Jette & Jildou drinken koffie ook op Facebook en Instagram en wees als eerste op de hoogte van waar Jette & Jildou deze keer gaan koffiedrinken.

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).