Jette en Jildou drinken koffie bij Gys: Waar de lunch als vanzelf overvloeit in de borrel en een fijne daghap. | De Utrechtse Internet Courant Jette en Jildou drinken koffie bij Gys: Waar de lunch als vanzelf overvloeit in de borrel en een fijne daghap. | De Utrechtse Internet Courant

Jette en Jildou drinken koffie bij Gys: Waar de lunch als vanzelf overvloeit in de borrel en een fijne daghap.

Jette en Jildou drinken koffie bij Gys: Waar de lunch als vanzelf overvloeit in de borrel en een fijne daghap.
Er zijn toch maar weinig gelegenheden waar de dag moeiteloos voorbijgaat. Dat er je voor ongeacht welke eet- of drinkbehoefte terecht kan. Dat de lunch als vanzelf overvloeit in de borrel en een fijne daghap. Gys, een nieuwe biologische tent op de Voorstraat, is zo’n plek. Jette & Jildou testten het koffiegedeelte van de uitgebreide kaart.


Er zijn toch maar weinig gelegenheden waar de dag moeiteloos voorbijgaat. Dat er je voor ongeacht welke eet- of drinkbehoefte terecht kan. Dat de lunch als vanzelf overvloeit in de borrel en een fijne daghap. Gys, een nieuwe biologische tent op de Voorstraat, is zo’n plek. Jette & Jildou testten het koffiegedeelte van de uitgebreide kaart.

De ramen zijn beslagen en veel tafeltjes zijn al bezet. Ondanks dat Gys nog maar een paar weken open is, weten Utrechters toch al aardig de weg naar dit biologisch bolwerk te vinden. Wij zouden Gys typeren als een luxe bedrijfskantine. Geen overdreven aandacht voor retro- of designspullen: bij Gys zien we houten tafels, houten stoelen, en simpele light bulbs boven ieder zitje. Het omarmt je niet meteen als een warme huiskamer, maar het is simpel, stijlvol en functioneel.

Bij een blik op de kaart blijkt dat Gys vooral mikt op eerlijk en bewust eten en drinken. De koffie is te bestellen in varianten met sojamelk, kokosmelk of amandelmelk en bij alle gerechten staat of het al dan niet glutenvrij, vegetarisch of veganistisch is. Ondanks dat, is alles zeer goed betaalbaar – een zwarte koffie voor €1,50! – en heerst er geen geitenwollensokkensfeer. Bravo!

We bestellen een cappuccino en een latte macchiato. En die zijn goed! Stevig schuim, sterke espresso met zoete en kruidige tonen. Prima formaatje ook. Als we een minpuntje moeten verzinnen, is het misschien de niet erg persoonlijke touch. Geen speciaal servies, geen zelfgebakken koekjes, geen hartjes in het melkschuim. Niet echt nodig natuurlijk, maar als doorgewinterde koffiedrinkers zijn wij altijd vatbaar voor dat soort details.

Naast de koffie eten we een (vegan) bananenbrownie en een stuk lemon drizzletaart. Beide worden opgediend alsof het een dessert in een sjiek restaurant betreft, inclusief signatuur van chocoladesaus en een mooi kleurcontrasterend blaadje munt. Van restaurantkwaliteit is het allemaal niet, maar het stuk brownie combineert prima met de sterke espresso. Op de taart zit een mierzoete topping, maar is verder wel een lekker stevig stuk.

Gys huist in een groot hoekpand, altijd erg geschikt voor horecagelegenheden. De akoestiek is alleen nog niet je-van-het. Met een plek tussen de bar en keuken in worden onze gesprekken ietwat overstemd door een blend van draaiende staafmixers, een sissend koffiezetapparaat en een ‘ping!’ als er weer een bestelling klaar is. Wat schuimrubber hier en daar kan misschien geen kwaad.

Desondanks is Gys een fijne plek om te zijn. En ja, ze hebben ons om: de koffie gaat moeiteloos over in de borrel. Voor het avondeten moeten we wegens andere afspraken Gys helaas verlaten, al maakt het assortiment burgers, maaltijdsoepen en andere gerechten dat we hier vast nog eens terug gaan komen.

Unique selling point: prima koffie en een ambiance waar je de hele dag prima kunt vertoeven!
Afknapmomentje: de akoestiek. Constante ruis zorgt dat het niet een erg rustgevende plek is.

Wij hebben ook een Facebook-pagina! Like Jette & Jildou drinken koffie en blijf op de hoogte van onze nieuwste koffietests.

IMG_1796 IMG_1798 IMG_1800 IMG_1801 IMG_1799 IMG_1802 IMG_1803

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).