Jette en Jildou drinken koffie bij Luc.: Koffie in de jungle | De Utrechtse Internet Courant Jette en Jildou drinken koffie bij Luc.: Koffie in de jungle | De Utrechtse Internet Courant

Jette en Jildou drinken koffie bij Luc.: Koffie in de jungle

Jette en Jildou drinken koffie bij Luc.: Koffie in de jungle
De ‘urban jungles’ zijn niet weg te slaan uit de Utrechtse horeca, van die tenten waar het volhangt en staat met planten en ander groen. In de ‘binnentuin’ van Luc., café-restaurant op het Voor Clarenburg, zochten wij naar een leuke koffieplant.

De ‘urban jungles’ zijn niet weg te slaan uit de Utrechtse horeca, van die tenten waar het volhangt en staat met planten en ander groen. In de ‘binnentuin’ van Luc., café-restaurant op het Voor Clarenburg, zochten wij naar een leuke koffieplant.

Oké, die vonden we uiteraard niet, maar van het eindproduct – een kop koffie – hebben ze bij Luc. genoeg. Het is zo’n tent waar je de hele dag kunt vertoeven, van ontbijt tot diner en met cocktails en koffie tussendoor. Er zijn meerdere verdiepingen, waarbij je door de open trappen vrijwel altijd overzicht hebt over de hele zaak. Wel uitkijken dat je daarbij niet struikelt over de zwarte kat die zichzelf af en toe over de treden drapeert.

Stug melkschuimtoefje

Uit de lange lijst koffieopties op de menukaart plukken we allereerst een espresso-macchiato en een cappuccino. Laatstgenoemde krijgt een zes van ons: hij is wat waterig van smaak. De espresso-macchiato is ronduit mislukt. Het melkschuimtoefje ziet er nog goed uit, maar is in werkelijkheid zo stug, dat je de espresso er zo onderuit drinkt. Het schuim blijft beteuterd onder in het kleine kopje liggen.

Dan maar even om ons heen kijken, er valt genoeg te zien. Ondanks dat de entree van Luc. wat bescheiden is – je zou in je haast op weg naar de stad zo aan de pijpenla voorbijlopen – is het interieur daarachter een ware oh- en ah-trekker. Hier heeft iemand met veel zorg een interieur samengesteld met, zoals gezegd, veel planten, maar ook leer en hout. De kleur op de muur beoordelen wij als ‘petrol’. Het geeft een bijzondere sfeer waarvan we zo 1-2-3 niet kunnen bedenken hem bij een andere tent te hebben gezien.

Carrot cake of clubsandwich?

Voor taart bij de koffie zijn er drie opties: cheesecake, carrot cake en appeltaart. Niet bijzonder origineel, maar wel genereus in afmeting. Deze carrot cake heeft de grootte van een clubsandwich! Da’s nog eens waar voor je geld. De appeltaart heeft een iets schappelijker formaat, maar oogt een beetje dof. Ze zijn lekker, maar niet bijzonder. Voor het tweede rondje koffie bestellen we een americano en een flat white. De americano is wat muf. Die flat white daarentegen is prima op smaak, met goede verhoudingen en lekker sterke koffie.

Voor de koffie hoeven we dus geen enorme omfietstocht in te zetten, maar toch hebben we het best naar ons zin bij Luc. Onder het grote dakraam tussen de planten op de velours bank, krijgen we een licht buitenland-in-eigen-stadsie-gevoel. En ze hebben ook een fijne cocktailkaart. Gaan we die volgende keer proberen.

Unique selling point: Het interieur is Instagram-waardig
Afknapmomentje: De koffie is niet echt het omfietsen waard

Volg Jette & Jildou drinken koffie ook op Facebook en Instagram! Like en wees als eerste op de hoogte van waar Jette & Jildou deze keer koffie gaan drinken.

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

2 Reacties

Reageren
  1. Lynn

    Prima tent. Mag wel nodig een stofdoek en dweil doorheen.

  2. Michel

    Dan ga je naar Luc en dan ga je niet eens eten. Erg fijne gerechten voor elk moment van de dag op de kaart daar hoor!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).