Jette en Jildou drinken koffie bij Rocking Chair: Veilige haven in swingend hoekpand | De Utrechtse Internet Courant Jette en Jildou drinken koffie bij Rocking Chair: Veilige haven in swingend hoekpand | De Utrechtse Internet Courant

Jette en Jildou drinken koffie bij Rocking Chair: Veilige haven in swingend hoekpand

Jette en Jildou drinken koffie bij Rocking Chair: Veilige haven in swingend hoekpand
DUIC brengt naast elke dag online het laatste nieuws ook achtergronden in de papieren krant. Hieronder kunt u een van de verhalen lezen die de afgelopen week in de krant is verschenen. Wilt u de hele krant nog eens in zijn geheel nalezen? Kijk dan onderaan dit bericht.

DUIC brengt naast elke dag online het laatste nieuws ook achtergronden in de papieren krant. Hieronder kunt u een van de verhalen lezen die de afgelopen week in de krant is verschenen. Wilt u de hele krant nog eens in zijn geheel nalezen? Kijk dan onderaan dit bericht.

Vanuit daadwerkelijk een schommelstoel testen Jette & Jildou de koffie bij Rocking Chair, een nieuwe hotspot aan de Willem van Noortstraat. Een swingende naam voor een koffietentje dat bruist van de energie. Je moet weten dat het er zit, maar we brengen je graag op de hoogte!

Rocking Chair is pas een paar weken open, maar het lijkt nu al alsof het er altijd heeft gezeten. Op de hoek van de Willem van Noortstraat en de Floris Heermalestraat is het lichte hoekpand op deze zaterdagochtend al goed bezet. Buurtbewoners drinken er na het sporten even een gezonde smoothie en een gezin met kinderen komt voor koffie met taartjes.

Binnen wordt de ruimte voor een derde gevuld door een enorme keuken annex toonbank. Een groot blok met betonnen aanrecht waar links een begerenswaardige verzameling zoets staat opgestapeld en rechts druk van alles wordt klaargemaakt in blenders, ovens en Magimixers. Voorin is een bar aan het raam waar je lekker naar buiten kunt kijken, achterin is een leestafel en een woonkamerhoekje met bank én een schommelstoel.

Maar daarachter ligt de ware eyecatcher van Rocking Chair: een levensgrote kluis van zes vierkante meter en een dikke branddeur inclusief grote vergrendelsloten. “Dit pand is ooit een bank geweest”, roept het meisje vanachter de toonbank ons toe, als ze ziet hoe we verbaasd om het hoekje van de kluis kijken. “Er zit ook nog kogelwerend glas in de kozijnen, dus je bent veilig hier”, lacht ze. In de kluis staat een bank met een tafeltje. Voor romantische stelletjes, geheime vergaderingen of giebelmeiden die uitgebreid willen roddelen.

Ondertussen krijgen we een mooie cappuccino en latte macchiato, een stuk carrot cake en een plak lemon-poppyseed-cake voorgeschoteld. De koffie is goed! Leuk servies, mooi melkschuim en sterke koffie. De citroen-maanzaadcake is niet heel speciaal, maar hij steek ook wat bleek af tegen de superduperlekkere carrot cake. Vers, goede topping, niet te zoete vulling. Heerlijk!

In de keuken wordt nog steeds druk gewerkt. De prei en bananen liggen gebroederlijk naast elkaar op het keukenblad. Rocking Chair heeft nog geen papieren kaart, maar wat we voorbij zien komen, lijkt veelbelovend. Wij staan al te popelen om dat ook uit te proberen.

Unique selling point: Een kluis achterin de zaak waar je kunt koffiedrinken!

Afknapmomentje: de locatie ligt niet voor de hand. Als je niet in de buurt woont, kan het zomaar aan je voorbijgaan.

_DSC2039 IMG_0096

Volg Jette & Jildou drinken koffie ook op Facebook en Instagram! Like ons en ben als eerste op de hoogte waar Jette & Jildou deze keer koffie gaan drinken.

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

10 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Oh please, gebruik dat verschrikkelijke woord HOTSPOT nooit meer !!!

 2. Chantal

  Rocking chair, hotspot, smoothie, eyecatcher, carrot cake, lemon poppyseed cake…
  Was is er toch mis met de Nederlandse taal…?

 3. Jan .

  Voor romantische stelletjes geheime vergaderingen of GIEBELMEIDEN die uitgebreid willen roddelen.
  Een afknapmomentje.
  Mobilebiologischerugzakbakfiets verwende griezeltjes, in jullie zie ik geen aantrekkelijk ,stoer sereen sexy vrouw-wijf !

 4. Paul Gr.

  Het gebruik van die z.g.n. popie-woorden schijnt het helemaal te zijn. Ik erg me er ook aan. Ik verdom het ook om daar in mee te gaan. Je ziet het ook met de reclames in de winkels…
  Dat soort winkels laat ik ook links liggen
  Ook meegemaakt dat door nutsbedrijven ingehuurde gasten langs de deuren gingen om over de nieuwe vorm van energie praten, gingen ook al zo bijdehand lullen. Heb meteen de deur dicht gekwakt. Praat gewoon je moerstaal…Nederlands !!!

 5. Dutchie

  Er is niets mis met de Nederlandse taal, maar wel met taalgebruikers die denken
  dat Engels interessanter klinkt, lijkt, “modern” bezig te zijn, of wat ook.
  Men denkt dan zelf ook interessanter te zijn; of te lijken.
  Het geeft alleen maar aan dat deze mensen het Nederlands niet genoeg beheersen en/of te lui zijn om een Nederlands woord te gebruiken.
  Net zo zielig als een papegaai…..napraten!

 6. Maaike

  Afknapmomentje? Het is juist tof dat dit niet in het centrum zit.

 7. joop gerritse

  Wat leuk! Die bank herinner ik me nog, toen ik studeerde was het mijn bank. En verder @de bovenstaande reacties: ik ben niet allergisch voor Engels, maar ik zou zo ook gauw geen bruikbare vertaling van hotspot weten… Hete plek? Dat was het Zandpad, destijds, maar daar hebben ze ook iets aan gedaan…

 8. Yvonne

  Taal is altijd aan verandering onderhevig. Het geklaag daarover is waarschijnlijk ook van alle tijden….
  Wat mij betreft een prima geschreven stuk, en belangrijker: het heeft me nieuwsgierig gemaakt naar dit koffietentje!

 9. Wil

  @yvonne, dat taal aan verandering onderhevig is, is natuurlijk niet het punt. Wel dat Nederlandse woorden zonder noodzaak worden vervangen door Engelse. Wat is er mis met worteltjestaart?

 10. Ronald

  Worteltjestaart is juist zo’n leuk woord!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).