Jette en Jildou drinken koffie tussen de ruisende treurwilgen in Park Oog in Al | De Utrechtse Internet Courant Jette en Jildou drinken koffie tussen de ruisende treurwilgen in Park Oog in Al | De Utrechtse Internet Courant

Jette en Jildou drinken koffie tussen de ruisende treurwilgen in Park Oog in Al

Jette en Jildou drinken koffie tussen de ruisende treurwilgen in Park Oog in Al
In het prachtige landhuis in Park Oog in Al kun je eindelijk weer een kop koffie drinken! Na het vertrek van Theeschenkerij de Tuinkamer in 2017, is na een opfrisbeurt een nieuw horecaconcept gestart op deze unieke plek.

In het prachtige landhuis in Park Oog in Al kun je eindelijk weer een kop koffie drinken! Na het vertrek van Theeschenkerij de Tuinkamer in 2017, is na een opfrisbeurt een nieuw horecaconcept gestart op deze unieke plek.

Het terras van Landhuis Oog in Al zou zomaar eens de mooiste locatie van Utrecht kunnen zijn voor een kop koffie. Althans, op een dag als deze – een hete, zomerse donderdagmiddag in juli – kunnen we weinig andere plekken bedenken waar we liever zouden zitten dan hier.

Geen auto of druk fietspad te bekennen: enkel een terras, omringd door het serene groen van Park Oog in Al. De blaadjes van de treurwilgen deinen langzaam heen en weer als er een zuchtje wind waait. De tafeltjes bieden uitzicht op het stukje water van de Leidsche Rijn. Af en toe komt er een roeibootje of een dappere zwemmer het ‘beeld’ in gezeild. Kortom: deze plek ademt relaxte-onthaast-vakantie-sfeer. En daar lusten wij best een kop koffie bij!

Flets van smaak

Na een verkeerde bezorging – cappuccino met sojamelk in plaats van gewone – staan gelukkig razendsnel de juiste koffies op tafel. De cappuccino is wat flets van smaak, maar het melkschuim is oké. De flat white met sojamelk komt echter niet door de keuring. De hoeveelheid melk is uit verhouding en is bovendien geschift, waardoor er een vlokkerige substantie in de koffie drijft. Dat had de koffiezetter van dienst wel mogen opmerken.

De americano en espresso daarna zijn prima, maar echt bijzonder wil het maar niet worden. Ondanks dat ze koffie serveren met de bonen van de Utrechtse branderij Nordkapp Coffee, waar we laatst nog heel enthousiast over waren.

Sympathiek

Het Landhuis is onderdeel van een organisatie die maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel heeft staan. Dus werken er mensen een achterstand tot de arbeidsmarkt in de bediening. Sympathiek! Het meisje dat ons bedient is misschien iets minder snel dan je gewend bent, maar wij hebben zelden iemand een bordje rabarber-aardbeiencake met zoveel liefde en zorgvuldigheid neer zien zetten.

Over die cake gesproken: die is lekker, maar wel het-glazuur-springt-van-je-tanden-zoet. Dat mag wel een schepje minder. De platte cheesecake met citroentopping trekt de boel gelukkig weer in balans.

En nog meer goed nieuws: vanaf augustus is het plan dat de horecavergunning van kracht gaat en gaan ze ook diner en alcohol serveren. Want een serene parkomgeving met ruisende treurwilgen én een koud biertje erbij.. Mán, veel beter wordt het niet.

Unique selling point: De locatie. Zo rustig, buiten én toch dichtbij de stad kom je niet vaak tegen.

Afknapmomentje: De geschifte sojamelk in de cappuccino. Een mispeer.  

Volg Jette & Jildou drinken koffie ook op Facebook en Instagram en wees als eerste op de hoogte van waar Jette & Jildou deze keer gaan koffiedrinken.

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).