Jette & Jildou drinken koffie bij Anne&Max: Zoetjes in de schommelstoel | De Utrechtse Internet Courant Jette & Jildou drinken koffie bij Anne&Max: Zoetjes in de schommelstoel | De Utrechtse Internet Courant

Jette & Jildou drinken koffie bij Anne&Max: Zoetjes in de schommelstoel

Jette & Jildou drinken koffie bij Anne&Max: Zoetjes in de schommelstoel
Voor koffieliefhebbers is het tegenwoordig goed toeven rond het Wed, je kunt terecht bij Talud 9, TEDS én bij Anne&Max. We namen een kijkje bij de vestiging in Utrecht.

Voor koffieliefhebbers is het tegenwoordig goed toeven rond het Wed, je kunt terecht bij Talud 9, TEDS én bij Anne&Max. We namen een kijkje bij de vestiging in Utrecht.

De populariteit van Anne&Max dreigde even roet te gooien in onze testpraktijk. Op zaterdag stond er zo’n lange rij voor de deur (ja mensen, een rij om binnen te komen!) dat koffiedrinken onmogelijk bleek. Donderdagochtend was er gelukkig wel plaats en kozen we voor een schommelstoel bij de gezellige-doch-niet-brandende openhaard.

Het huiskamergevoel wordt flink gestimuleerd in Anne&Max. Vanuit de hal kun je drie verschillende ‘kamers’ in, allemaal knus ingericht met boekenkasten, zitjes en schommelstoelen. Ook leidt de hal naar een grote bar waaromheen koffieartikelen, chocola en lekkernijen uitgestald staan. Achter in het pand is een mooie serre die uitkijkt op een ’s zomers toegankelijke tuin.

Romantische briefjes

Het is alsof je in een feelgoodfilm bent gestapt. Het huiselijke wordt namelijk nog eens flink gestimuleerd door ‘Anne’ en ‘Max’, die als personages worden opgevoerd in alle communicatie. Je bent als het ware op bezoek bij het stel, dat in kleine romantische briefjes met elkaar communiceert. Op krijtborden door het hele pand – voor de deur, aan de muur, op het toilet – staan teksten als: ‘Max, gaan we dansen in de regen en daarna appeltaart met slagroom eten?’, ‘Max, mijn taart deel ik alleen met jou’ en ‘Anne, denk je er wel om dat je geen afvaldoekjes in de wc gooit?’.

De kaart is uitgebreid, met bijpassende koffies waarin onder andere chocola, speculaas en karamel zijn verwerkt. Deze zijn te verkrijgen onder de noemer ‘Maxiato’s’, met termen als ‘Liefdesverdriet’, ‘Filmavond’ of ‘Goedmaken’. Worden wij eerlijk gezegd een beetje kriebelig van. Hoor je het iemand al bestellen? “Hallo, mag ik een Maxiato Liefdesverdriet?” Brrr.

Wij houden het dus bij een cappuccino en een flat white. Het schuim valt tegen, dat is slap met veel belletjes. De cafetière die we later bestellen is beter geslaagd. Pittige, smaakvolle koffie geserveerd in een gezellig doe-het-zelf schenkkannetje en een timer die aangeeft wanneer je de pomp naar beneden mag duwen. We nemen ook een carrotcake en een shortcake met caramel en chocolade. Allebei dik in orde!

Al met al is Anne&Max dus een enigszins suikerzoete feelgoodplek – en een flauwe woordspeling moet je niet schuwen. Maar tijdens de knusse wintermaanden in een schommelstoel een fijne cafetièrekoffie soldaat maken? Daar zeggen wij toch geen nee tegen.

Unique selling point: de romantische communicatie tussen ‘Anne’ en ‘Max’ versterkt het huiskamergevoel.

Afknapmomentje: het is een marketingstrategie waar je van moet houden, de zoetigheid spat namelijk wel van het scherm.

Volg Jette & Jildou drinken koffie ook op Facebook en Instagram! Like en wees als eerste op de hoogte van waar Jette & Jildou deze keer koffie gaan drinken.

6 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Kunnen jullie niet in jullie artikel meenemen hoeveel jullie mochten aftikken voor 2 x hippe koffie en 2 x nog hippere cake? Ik denk dat dit wel een leuke eye-opener zal zijn voor een hoop lezers van DUIC die gewoon 2 euro betalen voor een bakje pleur in kroeg of HEMA.

 2. Matthias

  En wat mij betreft een van de weinige horecazaken in Utrecht waar je je altijd echt welkom voelt, met dank aan de zeer vriendelijke eigenaren

 3. BW

  @JdV
  A&M heeft een website waar je gewoon een prijslijst kunt vinden. Je vergelijking gaat over 2 keer koffie + 2 keer cake versus 1 keer koffie bij de Hema. Da’s geen faire vergelijking, maar een kop gewone koffie kost bij A&M 2,25. Valt dus best mee in vergelijking met de Hema en dit lijkt me inderdaad een leuke eye opener voor iedereen die nooit verder komt dan de Hema.

 4. JdV

  @BW. Mooi dan zijn we er uit. Voortaan prijzen erbij voor een goede vergelijk.

 5. Hipster Hennie uit Hoograven

  @JdV, ik weet niet welke kroeg je bedoelt, maar De Beurs is in alle opzichten toch wel de meest doorsnee kroeg van Utrecht. Studenten, voetbalteams, winkelende moekes, iedereen kan er terecht. Matige service door eerstejaarsstudenten en matige diepvriestaart geloof ik, maar ieder z’n smaak.

  Om de vergelijking even voor te kauwen: bij De Beurs kost een bak koffie €2,30, bij Anne & Max heb je een espresso (uiteraard naar wens te allongeren tot een Hollandse bak) voor €2,25. Appeltaart is wel €4 bij A&M, en € 3,75 bij De Beurs. Echt een gigantische eye-opener (vooral voor de stakkers die koffie gaan drinken in de kroeg: het kan zóveel beter).

 6. Inez

  Hoi Hipster Hennie,
  Iemand is echt geen stakker als hij koffie in de kroeg besteld hoor.
  Soms is die koffie daar beter dan in een hippe koffietent, waar je 2 keer zoveel betaald.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).