Jette & Jildou drinken koffie in Het Muzieklokaal: Veel lekkers en live muziek | De Utrechtse Internet Courant Jette & Jildou drinken koffie in Het Muzieklokaal: Veel lekkers en live muziek | De Utrechtse Internet Courant

Jette & Jildou drinken koffie in Het Muzieklokaal: Veel lekkers en live muziek

Jette & Jildou drinken koffie in Het Muzieklokaal: Veel lekkers en live muziek
Het Muzieklokaal. Foto: Marlot van den Berg / DUIC
Deze stond al lang op ons verlanglijstje: in het weekend naar Het Muzieklokaal aan de Bemuurde Weerd Oostzijde. Dit met crowdfunding tot stand gekomen café slash muziekpodium programmeert op onder andere zondagmiddag live optredens. En dat onder het genot van een goede kop koffie! Dat wilden we meemaken.

Deze stond al lang op ons verlanglijstje: in het weekend naar Het Muzieklokaal aan de Bemuurde Weerd Oostzijde. Dit met crowdfunding tot stand gekomen café slash muziekpodium programmeert op onder andere zondagmiddag live optredens. En dat onder het genot van een goede kop koffie! Dat wilden we meemaken.

De illusie dat we daarin de enigen zouden zijn, kunnen we na binnenkomst doorstrepen. Het is deze zondagmiddag namelijk goed druk in Het Muzieklokaal. Om vier uur begint het optreden, dus hebben veel slimmeriken zich al om 15.00 uur een plekje toegeëigend. Met twee bij elkaar geraapte vintage stoeltjes kunnen we nog net bij de salontafel en de bank aanschuiven. Wel gezellig, zo’n volle bak.

Ondanks de drukte voelt het niet opgepropt in Het Muzieklokaal. De ruimte is hoog en groot en gelukkig niet tjokvol tafels en stoelen. De zitjes voor het raam zijn het meest gewild. Begrijpelijk; waar kun je nou beter mensen en bootjes spotten, of een potje dagdromen, dan daar? Maar ook de andere zitgelegenheden – een leestafel, hoge tafels, fauteuils, een bank, tafeltjes voor twee – zijn de moeite waard.

Immense kaart

Ondertussen werpen we een blik op de kaart. De immense kaart, kunnen we zeggen; wow, wat een aanbod. Vooral de hoeveelheid bijzondere frisdranken, bieren en borrelhappen springen in het oog. De leveranciers van Het Muzieklokaal komen uit de buurt, zo zijn de kazen van de borrelplank van Morty’s in Lombok en de koekjes bij de koffie van de Koekfabriek.

Unique Selling Point: De combinatie van een muziekspecialiteit en de echt lekkere, uitgebreide kaart

Afknapmomentje: Op zondag is het gezellig druk. Wees op tijd want anders is er geen plekje meer!

Over koffie gesproken – we lusten wel een bakkie! We bestellen een cappuccino en een latte macchiato, met daarbij een stuk Oreo-cake en een pecantaartje. Het is tenslotte zondag. Wat ons betreft had de espresso in zowel de latte als de cappuccino één tandje sterker gemogen. Wel is er fijn melkschuim. Eén hap van de Oreo-cake doet ons spontaan ‘poe!’ verzuchten: een vrij heftig caloriebommetje. De Koekfabriek-koekjes zijn altijd heerlijk, net als de pecantaart, waar we om moeten vechten.

Muziek!

De core business van Het Muzieklokaal is klassieke muziek. Die is niet alleen te horen tijdens optredens, maar klinkt altijd door de speakers. De muziek is goed te horen door de ontzettend sjieke geluidsinstallatie. Je kunt er je koptelefoon inpluggen om de muziek nóg beter te kunnen horen. Op de muur wordt de afspeellijst geprojecteerd, met uitleg bij iedere artiest. Ook op een niet-zondag is het hier dus aangenaam en laagdrempelig kennismaken met klassieke muziek.

Ondertussen stapt de bedrijfsleidster op een stoel om iedereen tot stilte te manen en het optreden aan te kondigen. Haar collega’s lopen tussen de stoeltjes door om iedereen een koptelefoon te geven. Het optreden van woordkunstenaar Hugo de Haas, begeleid door trompettist Sybren van Doesum, wordt doordat we het via de koptelefoon horen nóg wat kleiner en intiemer. De combi van af en toe een hap van je taartje prikken en het optreden voor je neus werkt bijzonder goed. Wel een tip: zorg dat je vóór vier uur je bestelling voor je neus hebt, want tijdens het optreden wordt vanwege het geluid even geen koffie gezet.

 

Volg Jette & Jildou drinken koffie ook op Facebook en Instagram! Like ons en wees als eerste op de hoogte van waar Jette & Jildou deze keer koffie gaan drinken.

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

3 Reacties

Reageren
  1. Gert-Jan

    Het Muzieklokaal zit op de Bemuurde Weerd oost-zijde, niet op de Weerdsingel

  2. Willemradio

    Prima locatie, welke ook gebruikt wordt door de Concertzender (www.concertzender.nl), om concerten op te nemen en deze later uit te zenden.

  3. Anouk

    Je kunt er ook heerlijk dineren met kleine hapjes!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).