Jette & Jildou drinken koffie bij Teds: ‘All day brunch’ en champagne | De Utrechtse Internet Courant Jette & Jildou drinken koffie bij Teds: ‘All day brunch’ en champagne | De Utrechtse Internet Courant

Jette & Jildou drinken koffie bij Teds: ‘All day brunch’ en champagne

Jette & Jildou drinken koffie bij Teds: ‘All day brunch’ en champagne
TEDS motto is Eat diamonds for breakfast and shine all day. Een goed ontbijt is de beste start van je dag. Zo dachten ze bij TEDS, een nieuwe hippe zaak aan de Lichte Gaard waar je de hele dag door kunt ontbijten en brunchen. Serveren ze ook een beetje goede koffie? Wij gingen een kijkje nemen.

TEDS motto is Eat diamonds for breakfast and shine all day. Een goed ontbijt is de beste start van je dag. Zo dachten ze bij TEDS, een nieuwe hippe zaak aan de Lichte Gaard waar je de hele dag door kunt ontbijten en brunchen. Serveren ze ook een beetje goede koffie? Wij gingen een kijkje nemen.

Door dikke, blauwe velours gordijnen stap je de marmeren entreehal binnen, links is een knusse huiskamer met gouden ornamenten, houten afwerking en meer velours. Toegankelijk chique? Is dit het antwoord op de industriële stijl die overal is doorgevoerd? Het valt in elk geval in de smaak. TEDS is nog geen maand open, maar nu al razend populair. Je mag niet voor meer dan vijf personen reserveren en dat is best een voordeel, wat het zit er zomaar vol.  

teds

TEDS is niet zomaar het nieuwste koffiebarretje om de hoek, maar een hippe, stadse toko waar je ontbijt met gepocheerde eitjes, gerookte zalm en een glas champagne of ‘OJ’ (orange juice). Het is niet ontoegankelijk als een vijfsterrenhotel, maar een soort eigentijds chique. De zaak zit vol met jonge studenten en de serveerders dragen grijze, casual sweaters. Het ademt een sfeer van: de crisis is voorbij, laten we het vieren met champagne!

Voor we überhaupt aan koffie toekomen, maken we een kwartier studie van de immense menukaart die TEDS op de tafeltjes heeft liggen. Niet immens van formaat, maar in aanbod; of je nou een croissantje wilt, een caesar salad, of steak-frites met een bloody mary – het kan allemaal, de hele dag door. Sowieso is de drank goed vertegenwoordigd op de kaart. Een imposante lijst met cocktails en flessen wijn staan tot uw beschikking. Voor wie rustiger wil opstarten, is er een compromis: de spirited high tea. Cocktails én thee.

‘Oh no!’

Bij een ontbijt/brunch hoort voor de meeste mensen toch vooral een bakkie koffie. We bestellen in de eerste ronde een cappuccino en een cortado. De  cappuccino is niet overdreven sterk, maar komt door de keuring dankzij de romige melk en het stevige schuim. De cortado is helaas wat minder; het is espresso met lauwe melk in plaats van de hete minicappuccino waar we op hoopten – geen schuim te bekennen in ieder geval. Kwestie van interpretatie.

Unique selling point: schaamteloze decadentie, maar toch toegankelijk

Afknapmomentje: het is knus, maar wel krapjes

Bij de koffie bestellen we de banana pancakes met plakjes banaan en nutella. Lekkere dikke pannenkoekjes, royaal belegd. Die willen we iedere dag wel als ontbijt. De cherry-cheesecake is lekker en gelukkig niet zoet, maar met vijf euro wel een tikje te duur. De zwarte koffie, zowel de espresso als de americano, is een goede combi met alle zoetigheid.

teds

De voertaal bij TEDS is, zoals je hebt gemerkt, Engels. Althans – een kopje koffie kun je bij de serveerster gewoon in het Nederlands bestellen, maar de menukaart en de spreuken op de muur zijn in het Engels. Leuke spreuken, dat wel. Eén waarbij we een grinnik niet kunnen onderdrukken: ‘Oh no! I brought champagne instead of milk… again’.

Volg Jette & Jildou drinken koffie ook op Facebook en Instagram! Like ons en wees als eerste op de hoogte waar Jette & Jildou deze keer koffie gaan drinken

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

7 Reacties

Reageren
 1. Stef

  Engels? Hoezo Engels?
  Om interesting te doen?

 2. Dirk

  Deze tent is leuk voor studenten en toeristen om zich voor te stellen dat dit ‘the high life’ is, maar dit heeft niets met chique te maken. Ik zie enkel kleine tafels en stoelen die niet comfortabel zitten, hoge prijzen en heel weinig ruimte. Het concept optimaliseert een hoge circulatie van klanten in combinatie met hoge prijzen.

  Of om in de stijl van Teds te blijven: tourist trap.

 3. Peter de Wit

  What a load of crap.

  Wannebe mensen die zichzelf heel wat vinden en willen neerkijken op anderen. Die komen er. Voor mij en anderen een reden om er niet te willem komen. Als je dat al nodig hebt om je wat te voelen, dan ben je………

 4. Karka

  Zo te lezen serveert Ted een correcte cortado.

 5. wer

  kansloos, t/m de lunch zullen er wel wat nieuwsgierige mensen zitten maar eenmaal na 14u een lege toko, elke dag!

 6. Monique

  Weer een hipstertentje. Ik wil goede kwaliteit horeca voor Utrecht!
  Dat moet toch niet zo moeilijk zijn…

 7. wer

  goedkope snackbar inrichting, champagne drinken op een wiebelende stoel vd kwantum? nee laat maar

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).