Jette & Jildou: Op de koffie in de huiskamer van Meneer Peer | De Utrechtse Internet Courant Jette & Jildou: Op de koffie in de huiskamer van Meneer Peer | De Utrechtse Internet Courant

Jette & Jildou: Op de koffie in de huiskamer van Meneer Peer

Jette & Jildou: Op de koffie in de huiskamer van Meneer Peer
Er staan bloemen op tafel, de moeder van de eigenaresse heeft taart gebakken en een krentenbol kost er 1,50 euro. Welkom in de huiskamer van Meneer Peer: de nieuwste koffietentjesaanwinst op de Bemuurde Weerd, tegenover de Ekko.

Er staan bloemen op tafel, de moeder van de eigenaresse heeft taart gebakken en een krentenbol kost er 1,50 euro. Welkom in de huiskamer van Meneer Peer: de nieuwste koffietentjesaanwinst op de Bemuurde Weerd, tegenover de Ekko.

“Waarom het Meneer Peer heet? Daar hebben we heel lang over nagedacht,” zegt eigenaresse Floor met een lach. “We wisten al snel hoe het er hier uit moest komen te zien. Dat het moest voelen als een woonkamer, alsof je bij iemand op bezoek gaat. Dus voor de naam zaten we te klooien met Meneer dit, of Mevrouw dat… maar we kwamen er niet uit. Totdat één van ons opeens ‘Meneer Peer’ zei, als grapje. Ja! Dat klonk leuk.”

En zo staat het nu – inclusief peervormig logo – op de ruit van het pand aan de Bemuurde Weerd. Sinds maart zijn ze open voor publiek. Het pand heeft de Weerdsluis voor de deur liggen, waar je binnen vanaf de lange tafel aan het raam uitzicht op hebt. Op de menukaart wordt de lezer dan ook aangespoord om vooral lekker met de to-go broodjes of koffie op de traptreden bij de sluis te gaan zitten. Maar vandaag is het een wat druilerige zomerdag, dus zitten we binnen en bestellen we een cappuccino en een café latte met sojamelk. We nemen een slok en kijken elkaar enthousiast aan: dit is goede koffie, mensen! Het schuim is mooi stevig, ook van dat van de sojamelk (terwijl het opschuimen daarvan moeilijker is dan van gewone melk). De koffie is lekker sterk, het formaat precies goed. Later bevalt ook de lungo ons uitstekend. We noteren in ons boekje: veel punten voor deze koffie.

Appelflappen

De kaart is niet bijzonder uitgebreid. De cortado, flat white of espresso macchiato laten ze over aan de speciaalzaken. Meneer Peer profileert zich niet zozeer als koffiebar, meer als een laagdrempelige plek voor ontbijt, lunch en borrel. Maar less is more! Want de koffie is dus uitstekend. Ook de lijst met zoetigheden is niet ellenlang, maar de gebakjes zelf zijn heerlijk. De walnotentaart – gebakken door de moeder van mede-eigenaresse Renske – is lekker compact en een goede combinatie van hartig en zoet. Verder kiezen we voor de appelflap, gewoon, omdat we die zo weinig zien op de menu’s van koffietentjes. Waarom is dat eigenlijk zo? Deze nog half warme appelflap is precies wat je wilt bij een sterke kop koffie.

Het interieur doet ons denken aan dat van de zaakjes Cornelis, de Bakkerswinkel en (het inmiddels gesloten) SET in Lombok. Het is knus. Gezellige stoeltjes, een ratjetoe aan schemerlampen, vogelkooitjes en nepbloemen. Heel veel nepbloemen. Deze mix van zolder en brocante zit op het randje van kitsch, maar is strak genoeg om leuk te zijn: een goed geordende chaos. De vrij prominente speelhoek past naadloos in het geheel. Geen veelkleurige plastic speelhuisjes, maar een groot kleed met een mooie voorraad speelgoed. Uitstekend voor de moeder die met een zucht (of verbeelden we ons dat?) vraagt of ze een glas witte wijn mag. Er zijn dus ook borrelmogelijkheden bij Meneer Peer! Wij blijven nog wel even zitten.

Unique selling point: op regenachtige dagen een perfecte plek om tussen de schemerlampen appelflappen en perfect geschuimde cappuccino te bestellen  

Afknapmomentje: hou je van design, eenvoud en rust aan je ogen? Dan is Meneer Peer wellicht wat te veel van het goede

Volg Jette & Jildou drinken koffie ook op Facebook en Instagram! Like ons en wees als eerste op de hoogte van waar Jette & Jildou deze keer koffie gaan drinken.

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).