Jette&Jildou: Indrukwekkende taarten en heftige geurexplosies bij De Keuken van Thijs | De Utrechtse Internet Courant Jette&Jildou: Indrukwekkende taarten en heftige geurexplosies bij De Keuken van Thijs | De Utrechtse Internet Courant

Jette&Jildou: Indrukwekkende taarten en heftige geurexplosies bij De Keuken van Thijs

Jette&Jildou: Indrukwekkende taarten en heftige geurexplosies bij De Keuken van Thijs
De Keuken van Thijs is sinds kort niet alleen maar een keuken, maar een heuse lunchroom aan de Biltstraat. Na de verhuizing een paar panden meer richting de stad, biedt Thijs genoeg ruimte om even rustig te zitten aan één van de tafeltjes. Al moet je daarvoor wel de dampen en drukte van de cateringkeuken trotseren.

De Keuken van Thijs is sinds kort niet alleen maar een keuken, maar een heuse lunchroom aan de Biltstraat. Na de verhuizing een paar panden meer richting de stad, biedt Thijs genoeg ruimte om even rustig te zitten aan één van de tafeltjes. Al moet je daarvoor wel de dampen en drukte van de cateringkeuken trotseren.

Als we binnenstappen komt de warmte ons al meteen tegemoet. Er drijven warme geurwalmen voorbij van zalm en andere gerechten uit de oven. Er wordt druk gekookt bij De Keuken van Thijs, dat behalve een lunchroom ook (of voornamelijk?) een cateringbedrijf is. Maar met overheersende geuren gaat het zo: tien seconden diep inademen, en daarna ruik je het niet meer. Na wat in- en uitgeadem, zijn we klaar voor onze koffieronde.

Doorgeprikt schuim

Onze koffie met melk valt een beetje tegen. Hoewel het formaat van de kopjes goed is, is het schuim van zowel de cappuccino als de latte macchiato niet vol en romig; je prikt er zo door heen met de lepel. Daarna blijft een wat weeïge bak koffie met melk over. Even later zien we wél een golvende latte macchiato langskomen zoals we ze graag zien, gemaakt door een andere barista. Jammer dat die niet bij ons op tafel belandt (de latte machiatto dan hè). De lungo die we daarna nemen smaakt wat muf en bitter, al is de espresso gelukkig beter.

De koffie is dus niet helemaal je-van-het: de taarten daarentegen zijn zeker aanbevelenswaardig! De rabarbertaart is een klein kunstwerkje van strookjes deeg, rabarber en hazelnoten: echt heerlijk. Zoet en fris tegelijk. En ook de romige citroentaart met Bastognebodem is erg lekker. Combineert goed met de espresso. Bij iedere kop koffie krijg je een stukje van Thijs’ ‘bekende’ kruidkoek geserveerd.

Hoewel bij ons niet bekend, kunnen we ons voorstellen dat dit een blijvertje is. Met een speciale zoetigheid bij de koffie scoor je bij ons sowieso extra punten.

De Keuken van Thijs verhuisde in april van een klein to-go pand met een enkel zitje, naar dit verrassend diepe pand dat gezellig is ingericht met vintage meubels die strak neergezet zijn. Een heerlijke plofbank met kranten, een lange bar aan het raam om op de straat uit te kijken, tafeltjes om met z’n vieren aan te zitten: er is voor elk wat wils.

De muren zijn strak wit geschilderd, aangevuld met vrolijke afbeeldingen van bietjes in allerhande kleuren. De ondertussen gebruikelijke aspecten van een koffiebar – retrobanken en oude schoolstoeltjes – zijn aanwezig, maar bij De Keuken van Thijs oogt het wat frisser dan doorgaans. De kleine keukenbrigade die achter in de zaak druk een bestelling wegwerkt, zorgt voor de nodige reuring in de zaak. Gezellig! Al moet je dus af en toe een geurexplosie weten te trotseren. Hoewel De Keuken van Thijs op het raam adverteert met koffie, hebben we het idee dat we vooral op een lunch- en borrellocatie zijn. De wijnkaart is uitgebreid, de hapjes ruiken heerlijk en om ons heen zien we prachtige lunchplateaus voorbij komen met broodjes en salades. Hoewel dus geen koffiebar pur sang, is dit zeker een plek om eens terug te komen.

Unique selling point: licht en diep pand dat gezellig is ingericht

Afknapmomentje: Meer ventilatiemogelijkheden zouden wel gewenst zijn.

Volg Jette & Jildou drinken koffie ook op Facebook en Instagram! Like ons en ben als eerste op de hoogte waar Jette & Jildou deze keer koffie gaan drinken.

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

1 Reactie

Reageren
  1. Thijs

    Ha Jette en Jildou,

    Bedankt voor het mooie stukje en de goede feedback. Vandaag hebben wij een cursus staan van een echte barista om onze koffies nog beter te maken. Als jullie tijd hebben, kom dan gezellig langs om onze cappuccino’s te proeven.

    Groetjes,

    Thijs, van De keuken van

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).