Kenners tippen: Muziek, literatuur, film en een smaakpaleis | De Utrechtse Internet Courant Kenners tippen: Muziek, literatuur, film en een smaakpaleis | De Utrechtse Internet Courant

Kenners tippen: Muziek, literatuur, film en een smaakpaleis

Kenners tippen: Muziek, literatuur, film en een smaakpaleis
Waar moet je heen? Waar moet je naar luisteren? Wat moet je zien? Onze kenners tippen.

Waar moet je heen? Waar moet je naar luisteren? Wat moet je zien? Onze kenners tippen.

Kenner: literatuurwetenschapper Merel Blom
Tip: workshops Lewis Book Café

Altijd al een roman of een goed gedicht willen schrijven, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Dan zit je goed bij Lewis Book Café deze zomer. Hier zijn de hele maand augustus op donderdagavond leuke workshops te volgen. De perfecte plek om inspiratie op te doen, tussen de boeken. Behalve poëzie- en romanschrijven, zijn er ook workshops kalligrafie en striptekenen. Koffie en taart zijn bij de prijs inbegrepen.

Wat? Lewis Academy
Waar? Lewis Book Café, Achter Clarenburg 39
Wanneer? Alle donderdagen in augustus
Online? lewisbookcafe.nl

Kenner: muzikant David Achter de Molen
Tip: nieuwe lp Every Valley

Vanwege de zomer is het rustig in Spotify’s ‘nieuwe releases’-lijst. Toch kwam ik een juweeltje tegen waar ik naar uitkijk; Public Service Broadcasting brengt op 7 juli een nieuwe langspeler uit. De band is vooral bekend doordat het belangrijke radiomomenten uit de Amerikaanse geschiedenis op muziek zet. Mijn favoriet is The Other Side, waar ze op epische wijze de missie van Apollo 8 langs de dark side van de maan vertolken. De onzekere factor tijdens deze missie was het radiocontact dat voor enkele minuten verbroken zou zijn. Het gevoel voor drama van de Amerikaanse missieleider in combinatie met de muziek van Public Service Broadcasting is een instant kippenvelmachine. 

Wat? De lp Every Valley van Public Service Broadcasting
Waar? Te beluisteren via Spotify, te koop op diverse plekken en online
Wanneer? Release lp op 7 juli
Online? publicservicebroadcasting.net

Kenner: traiteur Jeroen van Nijnatten
Tip: plukken bij Koningshof

Koningshof is een smaakpaleis van groenten. In 2013 is een groep bevriende landschapsarchitecten dit initiatief gestart in de kassen van Jongerius. Hun doel is het overbrengen van moestuinkennis op de generatie van nu en het versterken van de oorspronkelijke agrarische identiteit van dit gebied. Er worden workshops gegeven om theorie- en praktijkkennis op te doen. Op zaterdagen tussen 10.00 en 17.00 uur kun je hier onder begeleiding de meest lekkere knapperige onbespoten groenten plukken tegen een zacht prijsje. De St. Jans-ui is helaas al gerooid, maar laat je verrassen door vers citroengras, limoenblad of bossen geurige basilicum.

Wat? De Koningshof
Waar? Koningsweg 135a, Utrecht
Meer informatie: mail naar [email protected]
Online: koningshofutrecht.nl

Kenner: vinoloog Yontie Helders
Tip: bioscoopfilm Retour en Bourgogne

Wijnbouw in de Bourgogne: kleine percelen, prachtige wijnen, Chardonnay, Pinot Noir, Aligoté maar vooral de liefde van de wijnbouwer voor zijn druiven en zijn wijn. Cédric Klapisch vertelt het verhaal van Jean die na tien jaar teruggaat naar zijn geboortestreek de Bourgogne, omdat zijn vader op sterven ligt. Zus Juliette en broer Jérémie hebben samen met hun vader het familiewijngoed beheerd. Na het overlijden van hun vader moeten de kinderen het zonder zijn kennis en kunde doen. Ze komen voor beslissingen over de toekomst van hun erfgoed te staan. Het blijkt dat hun vader een goede leermeester is geweest. In de film wordt de wijnbouw in de Bourgogne aan de hand van de verschillende seizoenen verhaald. Kom vooral op tijd want de film begint met wonderschone beelden van de wijngaarden in de Bourgogne.

Wat? Bioscoopfilm Retour en Bourgogne
Waar? Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1
Wanneer? Vanaf 6 juli
Online? hartlooper.nl

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).