Met de kids op stap in de meivakantie: Fiep Westendorp en poppenkast - De Utrechtse Internet Courant Met de kids op stap in de meivakantie: Fiep Westendorp en poppenkast - De Utrechtse Internet Courant

Met de kids op stap in de meivakantie: Fiep Westendorp en poppenkast

Met de kids op stap in de meivakantie: Fiep Westendorp en poppenkast
Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste vakantietips! Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 10 leuke tips voor de meivakantie voor je geselecteerd!

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste vakantietips! Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 10 leuke tips voor de meivakantie voor je geselecteerd!

Zoo-k het dier bij Kasteel de Haar
In en rond Kasteel de Haar zijn talloze dieren te ontdekken. De baron en barones waren dól op dieren. Daarom speelden ze vroeger en ook nu nog een belangrijke rol. Zo hadden ze een eigen hertenkamp, hielden ze kippen, eenden en ganzen. Op het landgoed leefden natuurlijk ook dieren in het wild; vossen, reeën en hazen. Ook verzamelde de baron opgezette dieren zoals uilen en reigers en hield hij van fabeldieren. Aan de hand van een eigen opdrachtenboekje en een looproute mogen kinderen zelfstandig rondneuzen in het kasteel. En ze krijgen ook nog een leuke verrassing mee naar huis!

Wanneer: 22 april t/m 7 mei
Waar: Kasteel de Haar, Haarzuilens
Meer info: website Kasteel de Haar

 

Knutsel en versier een muziekdoosje in Museum Speelklok
Plak, teken, knip, lijm en fantaseer erop los in de meivakantie in Museum Speelklok, want dan kunnen kinderen een eigen muziekdoosje versieren! Hoe het werkt? Wanneer ze meedoen aan de activiteit krijgen de kinderen in het museum een klein speelwerkje met daarop een vrolijke melodie. Ook krijgen ze een bouwpakketje. Ze kunnen het bouwpakketje uitknippen en het speelwerkje er in pakken. Daarna kan het muziekdoosjes naar eigen smaak versierd worden!

Wanneer: dagelijks 22 april t/m 7 mei (27 april gesloten)
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

Poppenkast bij Bistro Belle
Buiten het feit dat je heerlijk kunt eten bij Bistro Belle is er zondag 23 april ook een speciale middag voor de kids! Ze worden vermaakt met een vrolijk poppenkast spel, terwijl je zelf kan genieten van een hapje en drankje in de Bistro.

Wanneer: zondag 23 april
Waar: Bistro Belle, Utrecht
Meer info: website Bistro Belle

Zonnige Zondag bij Boerderij de Zonnewijzer
Op Zonnige Zondag bij boerderij de Zonnewijzer vertellen de boer en boerin graag over het leven en werken op de boerderij. De kinderen kunnen de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, knuffelen met een kalfje en nog veel meer. Ook kan er wat gedronken worden in het boerencafé en worden er producten van de boerderij verkocht.

Wanneer: zondag 23 april 
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website boerderij de Zonnewijzer

Het Utrechts Archief: Kinderatelier
In de meivakantie is er genoeg te doen bij Het Utrechts Archief! De kinderen kunnen  onder begeleiding van professionele kunstenaars alles over tekenen en schilderen met inkt, aquarelverf, pastelkrijt en natuurlijk potlood leren. Ook wordt er gekeken naar het tekenen in perspectief en wordt er uitgelegd hoe ze een panorama kunnen maken. Elk kind gaat met een mooie zelfgemaakte tekening of schilderij naar huis.

Wanneer: woensdag 26 april en woensdag 3 mei 
Waar: Het Utrechts Archief, Utrecht
Meer info: website Utrechts Archief

Tweetakt Festival op Fort Ruigenhoek
Tweetakt is bijzonder, want naast dat je er zelf als ouder leuke voorstellingen kunt bezoeken is er ook veel voor kinderen te doen. Een festival voor het hele gezin dus! Op Fort Ruigenhoek is van alles te beleven: van games tot korte kunstfilms, beeldende (interactieve) kunstwerken, kinderdocumentaires en theatervoorstellingen. Het groene Fort uit 1867 heeft spannende bunkers en avontuurlijke buitenruimtes plus een podium en eetcafé.

Wanneer: zaterdag en zondag t/m 28 mei
Waar: Fort Ruigenhoek, Groenekan
Meer info: website Tweetakt

Museum IJsselstein: MIJ
Tijdens de meivakanties zijn er inloopworkshops bij Museum IJsselstein.
Nadat je de kraanvogels hebt bekeken van kunstenaar Joyce Overheul, kunnen kinderen knutselen en mogen ze meehelpen om de grootste mobile met vogels te maken. Of ze kunnen zich laten inspireren door de abstracte kunstwerken van kunstenaar Marie Reintjes en hun eigen kunstwerk met de verfkwast maken!

Wanneer: 26, 30 april en 6 mei 
Waar: Museum IJsselstein (MIJ)
Meer info: website Museum IJsselstein

De natuur van Fiep Westendorp
Kasteel Groeneveld viert in april de honderdste geboortedag van Fiep Westendorp met een bijzondere tentoonstelling voor jong en oud. Het werk waar Fiep Westendorp de natuur laat spreken, heeft een plek in deze expositie. Op zolder vind je avontuur en spel voor de kleintjes; binnen spelen, alsof je buiten bent: vissen met de vissertjes, afval scheiden met Floddertje en kamperen met Pim en Pom.

Wanneer: vanaf zondag 23 april
Waar: Kasteel Groeneveld
Meer info: website Kasteel Groeneveld

Uk en Puk Festival
Theater Kikker en Podium Hoge Woerd organiseren samen het Uk & Puk Festival. Bij beide theaters zijn zes leuke voorstellingen te zien, allemaal voor kinderen vanaf 2 of 3 jaar. Zo kan je naar voorstellingen van klassieke kinderboekjes als Raad eens hoeveel ik van je hou, Over een kleine mol die… en Janosch’s Panama. Of kijk je ogen uit bij Klein Zwanenmeer, dans mee met Dansende Dieren Deuntjes of swing de pan uit bij Swingen als een Kangoeroe. Maar er is nog meer te doen. Zo organiseert Theater Kikker een kleurfeest en kan je bij Podium Hoge Woerd spelen in een speciaal oerwoud!

Wanneer 28 t/m 30 april 
Waar: Theater Kikker, Utrecht en Podium Hoge Woerd, de Meern
Meer info: website Theater Kikker en Podium Hoge Woerd

Gezelligheid bij de Rechtbank
Samen met Sublime FM organiseert De Rechtbank iedere laatste zondag van de maand The Court Sessions. Op 30 april speelt de huisband weer met een nieuwe special guest. Ga vanaf 15:00 genieten van een muzikale middag!
En op Koningsdag is de Rechtbank ook gewoon geopend. Terwijl je zelf lekker kan genieten op het terras kunnen de kids zich uitleven op het grote springkussen!

Wanneer:  27 april Koningsdag, 30 april The Court Sessions
Waar: de Rechtbank, Utrecht 
Meer info: website de Rechtbank

Wil je meer tips om met je kids op pad te gaan? Check dan www.bierenappelsap.nl.

1 Reactie

Reageren
  1. Naomi

    Deze mis ik in het rijtje: het Spot Festival in Woerden! Speciaal voor kinderen van 4 – 12, met theater, muziek, silent disco en leuke workshops!
    http://www.spotjeugdtheaterfestival.nl

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).