King Arthur wordt PK bar & kitchen | De Utrechtse Internet Courant King Arthur wordt PK bar & kitchen | De Utrechtse Internet Courant

King Arthur wordt PK bar & kitchen

King Arthur wordt PK bar & kitchen
Bron: Facebook King Arthur
Het bekende café en restaurant King Arthur aan de Oudegracht is na 35 jaar gesloten. Eind augustus zal het weer openen onder een nieuwe naam: PK bar & kitchen.

Het bekende café en restaurant King Arthur aan de Oudegracht is na 35 jaar gesloten. Eind augustus zal het weer openen onder een nieuwe naam: PK bar & kitchen.

Op dit moment wordt het oude hoekpand intensief verbouwd. De bedoeling is dat het eind augustus zijn deuren weer kan openen als PK bar & kitchen. Het wordt de tweede vestiging van PK: vorig jaar werd de eerste vestiging al geopend in het centrum van Bilthoven. “Het restaurant & grand café in Utrecht is nog net wat groter en stadser dan het zusje in Bilthoven”, aldus de website.

Vanaf eind augustus zal PK bar & kitchen zeven dagen per week geopend zijn. Trots van de keuken zijn de twee Big Green Eggs, waarop de koks het vlees en de vis zullen bereiden. Ze serveren Australisch graanrundvlees, afkomstig van runderen die hebben kunnen grazen op de Zuid-Australische vlaktes en de laatste 100 dagen van de afmestperiode worden gevoed met granen. Zo is het vlees volgens PK ‘extra zacht en sappig’.

De verbouwing is in volle gang. Bron: Facebook PK bar & kitchen Utrecht
De verbouwing is in volle gang. Bron: Facebook PK bar & kitchen Utrecht

36 Reacties

Reageren
 1. Chantal

  Welja zeg, wat is er mis met runderen uit de streek? Terwijl de consument eerlijke producten uit de buurt wenst, haalt pk (wat betekent dat eigenlijk) het vlees uit Australie…

 2. jacob

  Benieuwd naar de reden van sluiten van King Arthur.

 3. Bas

  Volgensmij betekent PK postkantoor, de vestiging in Bilthoven zit in het oude postkantoor namelijk

 4. Harry

  @Jacob: De eigenaar heeft het verkocht. En King Arthur heeft nou niet echt een goede naam als het gaat om hun kookkunsten. De enige reden dat het vaak redelijk vol zit is de ligging.

 5. Joost

  Australisch vlees, doe normaal, hoeveel CO2 komt daar bij kijken… het is 2016.

 6. Gas

  @Jacob, Sir Lancelot ging er met z’n vrouw vandoor

 7. Luuk Upuuk

  PK staat voor PostKantoor. In Bilthoven hebben ze van het voormalige Postkantoor een mooie zaak gemaakt. https://www.google.nl/maps/@52.1293943,5.2064723,3a,75y,208.58h,81.8t/data=!3m8!1e1!3m6!1susmj5Zp9xjQAAAQvO9uveQ!2e0!3e2!6s%2F%2Fgeo3.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3Dusmj5Zp9xjQAAAQvO9uveQ%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D258.37137%26pitch%3D0!7i13312!8i6656!6m1!1e1?hl=nl

 8. Marianne

  Ik vond het eten altijd heerlijk en niet duur. Ook de mosselen waren heerlijk! Je moest altijd reserveren anders was er meestal geen plaats. Jammer want ik wilde er weer graag mosselen gaan eten.

 9. Niek

  Jammer zeg! We hebben er heel wat zaterdagen van een heerlijke lunch genoten met een zeer vriendelijke bediening. Maar afwachten hoe het dan straks gaat worden.

 10. Tineke

  Onze oude zaak King Arthur” definitief weg. Daar liggen veel herinneringen. De kinderen die daar speelden en vriendjes waren met ons personeel. Met een aantal van de 1e klanten heb ik nog steeds contact.
  Bye bye King Arthur?

 11. eric

  Altijd met veel plezier geweest sinds de jaren tachtig …. Jammer jammer

 12. Roger

  Gvd en mijn sate dan.

 13. Willy Peek

  In de jaren 60 was dit Albert’s Corner volgens mij.

 14. Maurits Schmidt

  Alberts Corner inderdaad, waar wij de spijbeluurtjes doorbrachten met gebietste Lucky Strikes, omdat we net niet zo ‘hip’ (anachronisme!) waren als de zwart geklede existentialistische leeftijdgenootjes die in de kelder van hotel Smits hun koffie dronken. En dáárvoor Van Angeren tearoom, of zat dat er naast of om de hoek voorbij Galeries Modernes in de Lange Vie? In elk geval heeft mijn ene opa daar mijn ene oma voor de rest van het leven geschaakt.

 15. Objectivist

  @Chantal 16/7/2016 – 16:32
  “Welja zeg, wat is er mis met runderen uit de streek? Terwijl de consument eerlijke producten uit de buurt wenst, haalt pk (wat betekent dat eigenlijk) het vlees uit Australie…”
  .
  Wat er bijna altijd mis is met runderen uit de streek, is de smaak. Runderen in Nederland (ook de zogenaamd biologische exemplaren) worden grosso modo niet gefokt op zoveel mogelijk smaak, maar op zoveel mogelijk winst, waarbij de smaak pas van secundair belang is. Snelgroeiende rassen, intensieve veeteelt, goedkoop voer, versneld afmesten; waarom denkt u dat bijna al het Nederlands vlees nauwelijks smaak heeft?

  De consument wenst juist in mindere mate producten uit de buurt, omdat deze producten om bovenstaand genoemde redenen helemaal niet ‘eerlijk’ zijn. U krijgt geen smaak voor uw geld, maar betaalt wel de hoofdprijs. Niet voor niets wordt er steeds meer en meer echt eerlijk (en heerlijk!) rundvlees uit Zuid-Amerika (o.a.) Argentinie & Uruguay, Amerika, Japan en Australie geimporteerd. Zelfs de Appie ligt er al vol mee. Vaak niet eens heel veel duurder dan Nederlands vlees, maar WAT een smaakverschil….

  Persoonlijk kan ik dan ook niet wachten om bij PK bijvoorbeeld een mooie zachtgegaarde Australische picanha van de Green Egg te proeven! Het water loopt me al in de mond als ik eraan denk. PK belooft nu al een gigantische verrijking te worden ten opzichte van het hopeloos ouderwetse en zielloze King Arthur!

 16. ceeteewee

  Vroeger was op deze locatie een Albert’s Corner gevestigd. Met poffertjes en hamburgers en zelf gemaakt vers gebak. Mc Donald was nog niet in Nederland geland. De hamburgers leken natuurlijk helemaal niet op de hamburgers anno 2016, maar de smaak was niet verkeerd. Onder deze AC was ook een restaurant gevestigd: “Rotisserie du Pont st. Jean” Hier werd op voor die tijd redelijk niveau gekookt. Dierbare herinnering.

 17. Dien Meibos

  Goed rundvlees is ook dichterbij te krijgen en hoeft niet helemaal uit australie gevlogen te worden. In Ierland is ook voortreffelijk rundvlees beschikbaar.

 18. Wim

  Tineke St. J….. Uit de BVG tijd? Hoe gaat het met jou?
  Groetjes van Wim je oude (net 58 geworden) bowlingmaatje

 19. Objectivist

  @Dien Meibos 17/7/2016 – 12:07

  Iers rundvlees is niet voortreffelijk. Het is redelijk. Iers rundvlees is over het algemeen zeer mager. De runderen krijgen bijna alleen waterig gras (geen zon) te eten. Dat resulteert in mager vlees met relatief weinig smaak.

  Australisch rundvlees is voortreffelijk. Vol marmering en vol smaak, omdat ze opgroeien in een land waar de zon doorlopend schijnt (gras heeft dus meer smaak), en worden afgemest (in dit geval) met graan ipv gras. Zon doet de runderen ook goed. Ze spannen zich minder in, waardoor je malser vlees krijgt. De Australische runderkuddes zijn ook niet voor niets de gezondste in de wereld.

  Australisch rundvlees kost hetzelfde als Iers rundvlees. Ik begrijp niet waarom u een Volkswagentje zou kiezen boven de Mercedes, als ze voor hetzelfde geld verkregen kunnen worden.

 20. Marijke

  En mag ik nog steeds binnen met mijn hondje! Ook daar was king Arthur erg gastvrij voor!

 21. Dien Meibos

  @objectvist het beste gras groeit nog altijd in ierland is het hele jaar door groen en geeft de koeien daar het allerbeste. Het is minder ver vliegen of rijden vanuit ierland naar nederland en dus stukken beter voor het milieu. Het beste zou natuurlijk zijn een biologisch rund hier uit Nederland. En een auto rij ik al helemaal niet want dat is helemaal slecht voor het milieu.

 22. FD

  Vlak de Lakenvelders van de Marienwaerdt uit Beesd
  ook niet uit 😉

 23. christine

  hopelijk wordt deze zaak beter dan in Bilthoven . daar vaak koude koffie en de bediening
  laat lang op zich wachten, jammer het is een prachtige lokatie.

 24. KeesDeBoswachter

  @ Objectivist

  Vrijwel alles wat je schrijft is onjuist. Een koe die zich minder inspant zou malser zijn! En je suggereert dat een koe door nietsdoen gezonder is? Helemaal niet, een koe die de hele dag niets doet wordt er zeker niet lekkerder op. Daarnaast ben je blijkbaar nog nooit in Ierland geweest van de zon schijnt er vaak, en er is voldoende regen voor heerlijke grassige weiden. Lekker vlees omdat ze opgroeien in een land waar de zon doorlopend schijnt. Die koeien uit Kenia zijn zeker nog een stukje lekkerder?
  Hou je reclameverhaal alsjeblieft ergens anders.

 25. Gregor

  @Objectivist:
  Ik ben het roerend met u eens. Niks mooiers dan een USA Graind Fed Angus beef. Het mag ook Australisch zijn ;-). En laat u vooral niet opnaaien door Dien Meibos. Vergeet niet dat het hoofdkantoor van GroenLinks in Utrecht is gevestigd. Dat nemen we maar voor lief!

 26. Scherpschutter

  KeesDeBoswachter 18/7/2016 – 8:23

  Als ik zou mogen inhaken op de discussie. Objectivist heeft volkomen gelijk.

  Een koe die zich minder inspant is inderdaad een koe die malser is. Elementaire logica, aangezien een koe die zich minder inspant verhoudingsgewijs meer bindweefsel (en vetten) zal hebben (waar de smaak in zit) en dus tegelijk verhoudingsgewijs minder spierweefsel, hetgeen het vlees taai maakt.

  Ook zal een koe die zich minder inspant meer vetten opbouwen. Smaak is voor een groot deel geconcentreerd in vetten. Hoe minder een koe doet, hoe smaakvoller ze zal zijn door de opbouw van vetten. Daarom zijn bijvoorbeeld Wagyu runderen zo vol van smaak (baggervet) en wordt Iers rundvlees door de kenner beoordeeld als ‘vlak’ en ‘ijzerachtig’ van smaak.

  Verder heeft Ierland per jaar slechts 1500 zonuren. Zonnig, zegt u? De zon schijnt er zelden. Zelfs Moskou heeft nog altijd 1700 zonuren per jaar.

  Iers rundvlees is gewoon middelmatig spul met goede marketing. Beter dan 99% van het Nederlandse spul, zeker, maar het het verbleekt totaal bij het Zuid-Amerikaanse, Amerikaanse en het Australische vlees. Al helemaal wanneer de runderen grain-fed zijn.

  Iers rundvlees. Nee. Geeft u mijn portie maar aan Fikkie.

 27. Joris Louwes

  Vlees invliegen vanaf de andere kant van de wereld is grotesk, ook al zou het iets malser zijn.

  @Gas 🙂

 28. Patrick

  @Scherpschutter,

  Om in te haken op je naam, je schiet met scherp. Ik heb het geluk gehad Wagyu rund te mogen proeven en het water loopt mij direct in de mond als ik het weer hoor vallen. Zelfs een hamburgertje van Wagyu vlees is al vele malen lekkerder dan van NL runderen.
  Qua locatie ed. Wederom gelijk, maar ik vraag me af in hoeverre dit echt het verschil maakt. Het belangrijkste zit hem in de beweging zoals je noemt, dus plaats een wagyu of australische rund hier in NL en zorg ervoor dat hij hetzelfde doet als in land van oorsprong en ik denk dat je dan echt een topkenner (wat jij misschien bent) moet zijn om het verschil te proeven.

  Mijn idee, combineer het gewoon.

 29. BdV

  PK moet natuurlijk wel worden uitgesproken als Piekee. Piekeebar. Klinkt geweldig. & kitchen.

 30. Scherpschutter

  @Patrick 18/7/2016 – 11:08

  Nou he? Wagyu is fenomenaal vlees! Zelf heb ik regelmatig Wagyu gegeten, zowel in Nederland (in Maasdijk, bij een restaurant genaamd Bavette) als in Japan. Extra bijzonder aan dat restaurant in Maasdijk is dat ze zelf(!) hun eigen Wagyu runderen cultiveren, direct in een weiland achter het restaurant. In het restaurant is een meat market (kun je ook vlees kopen), en daar kies je zelf welk stuk vlees je wil hebben. Ze bereiden het vlees vervolgens ook op Green Egg’s. De smaak van het vlees is bij Bavette al ronduit sensationeel te noemen (je weet echt niet wat je proeft), maar tegelijk ook niet vergelijkbaar met die van Wagyu in Japan zelf…

  Het Japanse spul komt van precies hetzelfde rund, maar is echt weer van een compleet andere orde! Niet te vergelijken met Nederlandse Wagyu. En dat komt toch echt door wat die beesten daar eten en de minimale inspanningen die ze daar verrichten, en daar heeft het klimaat weer een enorme invloed op. Heston Blumenthal (topkok) heeft ooit eens een experiment uitgevoerd met twee ganzen. Die voerde hij maandenlang zelfgemaakt voer dat naar dennenbomen smaakte. Het vlees smaakte uiteindelijk ook naar dennenboom!

  Wat runderen te eten krijgen is van ongekend hoge invloed op het vlees. En het klimaat is daar weer bepalend in. Een Australisch rund hier in Nederland zal nooit hetzelfde smaken als een Australisch rund uit Australie. Maar ik denk inderdaad wel dat een gemiddelde leek niet heel snel het verschil zal merken.

  Hoe dan ook: ik verheug me zeer op een mooi stukje Australisch vlees bij PK! Fijn dat we er in Utrecht eindelijk weer eens een restaurant bij hebben dat smaak op nummer 1 zet. Van al die ecologische-biologische hipstertenten word ik niet gelukkiger in ieder geval.

 31. Job

  Objectivist heeft deels gelijk.

  Grain fed beef is zo veel lekkerder. Alleen voor het dierwelzijn is het minder goed. Echter de smaak, man o man wat goed.

 32. dienmeibos

  Misschien is het beter om helemaal geen vlees te eten dat is echt zo 2015. Salade groente bar. Ik zeg laten we het centrum een vleesvrije zone worden.

 33. Jasper

  @dienmeibos: ik ben voor!

 34. JdV

  @diemeibos. Succes ermee, met die vlees-vrije zone. Mensen zijn geen vegetariers. Biologisch gezien lijkt ons maag-darmkanaal en spijsvertering op dat van een omnivoor. Geen vlees eten is dus onnatuurlijk en raar. Ik pleit voor een geitewollensokken-vrij centrum.

 35. Allart

  Wat een heerlijke discussie over vlees!

  Om te beginnen: de productie van 1kg rundvlees kost ongeveer 13,5kg CO2
  Het vervoer van Australië naar NL kost ongeveer 8,5kg C02 per kg (vlees)
  Dus de productie kost bijna 2x zoveel als het vervoer.
  Vervoer is dus niet te verwaarlozen maar niet de belangrijkste factor, eet dus liever een goed stuk vlees en wat minder (vaak) dan die waardeloze troep die in NL geproduceerd wordt.

  Dan de smaak:
  De rassen die in Nederland gebruikt worden voor vleesproductie zijn vaak “dubbel doel” koeien: ofwel produceren melk en vlees.
  Maximaal verdienen dus maar de smaak wordt er niet beter van.
  Smaak wordt voor een deel genetisch bepaald (zie aflevering Keuringsdienst van waren over Wagyu vlees).

  De meeste koeien in Nederland komen niet of bijna niet buiten en zien dus weinig daglicht en krijgen weinig beweging.
  Koeien in die andere genoemde landen lopen vaak de hele dag buiten omdat er genoeg ruimte is, genoeg eten op het land en het land goedkoper is dan een stal bouwen.
  Smaak wordt voor een ander belangrijk deel bepaald door collageen wat zich meer in spieren vormt die gebruikt worden.
  Dus: koeien die bewegen zijn lekkerder.

  Al deze info is vrij eenvoudig via Google te vinden…

  Mijn conclusie: beter iets minder vlees eten maar dan wel van een koe die goed geleefd heeft (en beter smaakt).

  Trek vooral je eigen conclusie, maar wel gebaseerd op feiten…

 36. Mark van Rooijen

  Ik ben benieuwd

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).